Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2803

Tema: Trudnoća i debljanje!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Na obicnoj KKS obicno provjere i secer, barem su meni tako uvijek radili.

Nego, jesmo li ovdje pricali o aktivnosti u trudnoci? I da nismo, imam par pitanja.

Nisam provjereno trudna, ali jesam potencijalno svaki mjesec. Pitala sam ginekologa zadnji put na pregledu i rekao je da smijem raditi sto zelim i koliko god zelim (i sto se trudnoce tice), sve dok se osjecam dobro i dok to sto zelim nije bas neki tamo snowboarding ili scuba diving, ili nesto skroz novo a onda jos i opasno.

No, je li promjena aktivnosti iz trcanja na orbitreku, na uzbrdici i s opterecenjem (5-6 dana u tjednu, oko 7 kilometara na dan) u trcanje na traci ili (nadam se, ako zatopli) po normalnom tlu preogromna, ili nije bitno? Ovo drugo sam pocela jucer, istinabog po nekom jako bezveznom programu koji moram pojacati ako zelim dobiti nesto od te vjezbe, ali ipak me malo frka da ne promijenim sve skupa previse i eventualno nesto ne ukakam. :/

Orbitrek je jako low impact itakoto, a kod pravog trcanja ipak sve skupa funkcionira drugacije. Hmm. (Nadam se da samo brijem bezveze i da nema veze, no nije mi bas usput pitati doktora, to dodje pod jako komplicirano tu gdje jesam.)

Trenutno sam u fazi od oko tjedan dana prije datuma kad bih mogla saznati jesam li trudna vise ili manje nego samo potencijalno.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Na obicnoj KKS obicno provjere i secer, barem su meni tako uvijek radili.
    ne

i ja sam imala uvijek i guk uz KKS, al bi ga dr. dopisao.
    ovo sam potvrdila prosli tjedan kad sam dosla i rekla: trebam KKS i HbA1C. i tako, dok mi curi krv iz vene, pricamo nas dvije i spomenem guk, zeljezo itd i kaze mi kako to ne spada u KKS, da se to vadi posebno i da ljudi cesto pogresno misle da ukljucuje.
    rekla mi je sta je tocno KKS, koja pretraga, al tad sam vec lagano klonula pa nisam zapamtila

i da... ~~~~~~~~~~~ da jesi
    Posljednje uređivanje od leonisa : 02.02.2012. at 22:20

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Nego, jesmo li ovdje pricali o aktivnosti u trudnoci? I da nismo, imam par pitanja.
    Kaae, vidi ovu temu: http://forum.roda.hr/threads/70524-tjelesni-napor-u-trudnoći
    i držim fige da si više od potencijalno trudna.

E jesam se jučer izbedirala, sva sretna s mojom jednom kilom, a trbuh mi se već vidi, onako "lijepo ispao", a sad kad sam actually trudna, ne moram ga više uvlačiti, kad skontam ženu, koja čeka 4. (!) dijete, trudna 15 tjedana ko i ja, ni s od stomaka!
    tja...

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj manal prvotno napisa Vidi poruku
    E jesam se jučer izbedirala, sva sretna s mojom jednom kilom, a trbuh mi se već vidi, onako "lijepo ispao", a sad kad sam actually trudna, ne moram ga više uvlačiti, kad skontam ženu, koja čeka 4. (!) dijete, trudna 15 tjedana ko i ja, ni s od stomaka!
    tja...
    Ne treba te to bedirati. I ja sam u 15-om tjednu, pa nemam ni s od stomaka. U prvoj trudnoći, trbuh mi je počeo rasti tek u 7. mjesecu. Ali zato mi umjesto trbuha raste guzica, već sam dobila 3 kg.
    Inače, hoće meni netko objasniti kako se tjedni trudnoće preračunavaju u mjesece ? Ako sam sad 15. tjedan, računam da sam već ušla u 4. mjesec, odnosno da sam u sredini 4.og mjeseca. Jesam li u pravu ?
    Posljednje uređivanje od rehab : 04.02.2012. at 08:25

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Ne treba te to bedirati. I ja sam u 15-om tjednu, pa nemam ni s od stomaka. U prvoj trudnoći, trbuh mi je počeo rasti tek u 7. mjesecu. Ali zato mi umjesto trbuha raste guzica, već sam dobila 3 kg.
    Inače, hoće meni netko objasniti kako se tjedni trudnoće preračunavaju u mjesece ? Ako sam sad 15. tjedan, računam da sam već ušla u 4. mjesec, odnosno da sam u sredini 4.og mjeseca. Jesam li u pravu ?
    Ah, hvala ti... ipak...
    Jedna moja poznanica je isto tako kao ti dobivala u stražnjici, pa kad sam se čudila gdje joj je stomak, ona je rekla: Ma ja nosim dijete u guzici!

Mjeseci i tjedni, nemam pojma. Baš zato što ne znam preračunati (inače mi neide račuanje), ja se ravnam po tjednima i to je to.

Zanimljivo leonisa da ti je trbuh sada drugačiji! Baš sam se pitala i mislila da je istoj trudnici uvijek isti, jer ovisi o njenoj građi. ja mislim da je moj zasad isti, ali ipak je još mali.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

joj, ogromna sam, svi mi se čude koliki mi je trbuh
    strah me je stat na vagu ali mislim da sam sad + 15 kg (30 tj)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •