Stranica 8 od 57 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 2803

Tema: Trudnoća i debljanje!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

A ja sam zbog bolničke hrane natukla 2 kg..Sad sam na čvrstih 65 kg sa 14,5 tjedana..Otkad su mučnine prestale SVE mi je fino..

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

manal, hvala na dobrodošlici! Ja sam stvarno živi smijeh od žene. Mučnine, povraćanje, grčevi, glavobolje, nema menge, cice ko sa operacije, svrbi trbuh, (zapravo sam dobila 3 kg ne 4 u ova 9 tjedna, krivo izvagah) i sve to pričam frendicama, one meni da je to trudnoća, a ja ih uvjeravam da su lude..... Mogla sam i roditi a da ne znam.....
    Za zeleni čaj sam pročitala u knjizi, koja je po mom skromnom sudu, jedina dovoljna i sviđa mi se općenito u njoj stav autorice, Što očekivati u trudnoći. A baš mi je pasao zeleni čaj sa đumbirom. Meni jedino nije jasno, a nisam ovako zbunjena stigla pitati doktoricu, zašto mi je zabranila tvrde sireve. (A vidim da smo istog datuma rođeni tvoj sinčić i ja. )

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

u pvoj sam trudnoci najmanje dobila + 8 kg. Iz rodilišta se vratila s +2, a treci dan kod kuce vec sam bila na -1 u odnosu na kg prije trudnoce. Ovo me jako cudi, jer u prethodne dvije trudnoce nije bas bilo tako. dojenje mi nije previse pomagalo u skidanju viska, ali nije ni odmagalo (da sam htjela mogla sam više paziti). sad imam volje da se ozbiljno pozabavim zdravom prehranom i zadržim ovaj čudan (iako me strah da je samo privremen) ućinak treće trudnoće i poroda (inače imam velik višak kg i bila sam u strahu od toga kako ću uopće izgurati do kraja)

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    (A vidim da smo istog datuma rođeni tvoj sinčić i ja. )
    da, da, to su dobre osobe! možda ću još jednog na isti datum roditi (tough chance!)
    hvala za ovo za čaj, izbacila sam ga, a i gledala još malo po netu i forumu koje smijem. za tvrde sireve... ne znam... meke valjda ne bismo trebale, ali tvrdi... možda zato što su dosta slani? pa se zadržava voda? ali ja jedem, tu i tamo. u stvari mislim da ću si baš napraviti mali sendvič, kivi mi je otvorio apetit.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Malo sam iscitavala ovaj pdf,pa sad kad vidim da je normalno natuci do 18 kg u trudnoci,malo mi je lakse...jer ja sam upravo presla polovicu
    trudnoce i polovicu ove kilaze sam u plusu.Nigdje ne primjetim da sam se udebljala osim u trbuhu-nogice su mi tanke kakve su i bile,mozda
    malo bedra su sira..Inace sam bila dugo na stabilnih 60-63 kg prije trudnoce,a onda je samo najedamput krenulo na vise, recimo od 16.tjedna,17.tjedna..
    Trebam mirovati,vise lezati,makar mi je jedina indikacija visoke godine i prva beba.Za sad me ne muci ni tlak,ni secer,zatvorena sam...ali dr kaze,
    preventivno..i tako ja znam provesti cijele dane u relaxici na boku.Izidjem tu i tamo,kad ne bi bilo tih izlazaka iz kuce,vjerovatno bi bilo jos gore.
    Imam genetske predidspozicije(majka mi je gojazna,od poroda mene i brata ostale joj sve kile i jos ih natukla do menopauze do 100) te se bojim
    da ne bih slicno i mene zadesilo.
    Ne znam da li sam dovoljno hrabra za radiklan preokret u prehrani(jedem vise ugljikohidrata,ali tako je oduvijek) i da li bi mozda to bio stres
    za bebu i organizam uopce?Kako da sprijecim to talozenje kila?Doruckujem jabuke,popijem ness,redovno imam stolicu.Jutro mislim da nije
    problematicno..ali tijek dana...pijem puno soka od jabuke Ivkovic 100%,volim integralni tost,jedem lagana mesa,pase mi zelena salata...
    i to je sve u redu,ali...trpam dosta slatkog,Nutela je otisla u 3-4 dana,pite od jabuka i visanja nemojte staviti pred mene....baklava..
    Ok,razumijem,ako dobijem puno kila do kraja,nije to najtragicnije sto se moglo desiti,bitno da bude bebo ok,ali bojim se da ne ostanu.
    Genetiku ne mozes pobijediti.Il mozes?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

draga sela, moja preporuka je da podebljas dorucak, smanjit ce se zelja za slatkim tokom dana...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Sela prvotno napisa Vidi poruku
    Malo sam iscitavala ovaj pdf,pa sad kad vidim da je normalno natuci do 18 kg u trudnoci,malo mi je lakse...jer ja sam upravo presla polovicu
    trudnoce i polovicu ove kilaze sam u plusu.Nigdje ne primjetim da sam se udebljala osim u trbuhu-nogice su mi tanke kakve su i bile,mozda
    malo bedra su sira..Inace sam bila dugo na stabilnih 60-63 kg prije trudnoce,a onda je samo najedamput krenulo na vise, recimo od 16.tjedna,17.tjedna..
    Trebam mirovati,vise lezati,makar mi je jedina indikacija visoke godine i prva beba.Za sad me ne muci ni tlak,ni secer,zatvorena sam...ali dr kaze,
    preventivno..i tako ja znam provesti cijele dane u relaxici na boku.Izidjem tu i tamo,kad ne bi bilo tih izlazaka iz kuce,vjerovatno bi bilo jos gore.
    Imam genetske predidspozicije(majka mi je gojazna,od poroda mene i brata ostale joj sve kile i jos ih natukla do menopauze do 100) te se bojim
    da ne bih slicno i mene zadesilo.
    Ne znam da li sam dovoljno hrabra za radiklan preokret u prehrani(jedem vise ugljikohidrata,ali tako je oduvijek) i da li bi mozda to bio stres
    za bebu i organizam uopce?Kako da sprijecim to talozenje kila?Doruckujem jabuke,popijem ness,redovno imam stolicu.Jutro mislim da nije
    problematicno..ali tijek dana...pijem puno soka od jabuke Ivkovic 100%,volim integralni tost,jedem lagana mesa,pase mi zelena salata...
    i to je sve u redu,ali...trpam dosta slatkog,Nutela je otisla u 3-4 dana,pite od jabuka i visanja nemojte staviti pred mene....baklava..
    Ok,razumijem,ako dobijem puno kila do kraja,nije to najtragicnije sto se moglo desiti,bitno da bude bebo ok,ali bojim se da ne ostanu.
    Genetiku ne mozes pobijediti.Il mozes?
    Doručkuj konkretno ( proteine i masnoće) i prestani piti sok od jabuke između obroka. Tako si stalno dižeš šećer u krvi i izazivaš izlučivanje inzulina, te osjećaj gladi.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    prestani piti sok od jabuke između obroka. Tako si stalno dižeš šećer u krvi i izazivaš izlučivanje inzulina, te osjećaj gladi.
    Super objašnjenje! Vrijedi li to za jabuke ili zbog šećera? ja sam danas nešto gladna svako malo...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj manal prvotno napisa Vidi poruku
    Super objašnjenje! Vrijedi li to za jabuke ili zbog šećera? ja sam danas nešto gladna svako malo...
    Zbog šećera. Iako nema dodanog šećera, ima voćnog koji također potiće izlučivanje inzulina i osjećaj gladi kad šećer u krvi padne. Jabuke, bolja opcija (imaju vlakana ), ali također kod osoba osjetljivih na inzulin mogu stvoriti jak osjećaj gladi . Zapravo je osobama koje su osjetljive na skokove šećera u krvi bolje pojesti voće nakon obroka, neće biti tog osjećaja gladi.
    Sokovi (i prirodni, bez DODANOG šećera) su veliki NE. Može jedna čaša uz obrok, ali između obroka samo će stvarati osjećaj gladi.
    Obroci moraju biti konkretni, proteini, masnoće i ugljikohidrati, ne grickati s nogu.
    Paziti i na unos kave, kofein potiče izlučivanje inzulina i stvara osjećaj gladi.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Htjela sam još napisati da konzumacija šećera i ugljikohidrata kod osoba osjetljivih na inzulin stvara začarani krug, tijelo samo traži još više ugljikohidrata i stalno je prisutan osjećaj gladi. I tako je u trudnoći (i inaće) poželjno ograničiti unos šećera svih vrsta.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kad ne bih pojela svoju dozu jabucica i popila lagani ness ujutro,ne bih imala stolicu po 2-3 dana,a inace tako doruckujem vec desetljece.Naviku
    sam poremetila dok su trajale mucnine,ali cim su prestale vratila sam se na staro.Ali mudar je savjet u svakom slucaju.Smanjit cu sok od jabuka,
    piti vise vode umjesto njega..Mislim da nije dobro jesti jabuku nakon jela jer hrana ima svoj red probavljanja,pogotovo kod mene koja sam operirala
    zucne kamence i imam manjak enzima za probavu-jabuka bi se probavila zadnja i trulila bi u sistemu,a to ne zelim.Koliko znam voce se uvijek treba jesti zasebno,
    sa odmakom od sat-dva od ostalih obroka.Ma dobro nije sad to poanta.
    Sirius mozes li mi dati primjer jednog proteinskog dorucka?Svojedobno sam bila na South beach diet pa otprilike mogu zamisliti kako bi
    trebao izgledati,ali kazu u trudnoci ne smijes svjezi sir,jaja ja ne jedem zbog zuci...mogu glodati ementaler i piti kavu..opce ne znam...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da, znam tu teoriju o voću prije obroka, ali nisam sigurna da nešto baš trune u sistemu (bez da se iskoriste hranjive tvari) ako se jede uz obrok ili nakon njega.
    Ono što znam je da šećer (tj. ugljikohidrati ) podižu naglo nivo šećera u krvi i potiču izlučivanje inzulina, isto tako nagli pad nakon toga izaziva jaku glad (kod osoba koje su osjetljive).

Nisam rekla da treba jesti visoko proteinsku hranu. Smanjiti ugljikohidrate i zamjeniti ih dobrim masnoćama-da.

Smiješ sviježi kravlji sir i vrhnje iz dućana, to je pasterizirano i nema opasnosti od listerije.
    Možeš jogurt (punomasni) sa prepečenim sjemenkama suncokteta i buće, lanom i nasjeckanim bademima/orasima .
    Ako jedeš tost namaži ga maslacem ili sirnim namazom, uzmi malo pancete ili pršuta, ili sir tvrdi .
    Domaća tuna pašteta (tuna iz konzerve, ABC sir , kopar ili peršin) na tost ili još bolje sa sirovim povrćem (mrkva, koraba).
    Ostatak ručka od dana prije ...
    Rekla bih još i jaja (omlet sa povrćem ili sirom, kuhana sa tuan paštetom), ali rekla si da ti to smeta, pa onda ništa.

Ovo bi bile ideje za doručak ili lagnani ručak, većeru.

Probaj bez soka (radije čaj bez šećera ili voda) mislim da si najviše gladana od njega, pa javi kako ide.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Puno ti hvala,dala si mi vrlo prihvatljive primjere.Tuna pasteta je ok?Super jer je volim a do sad se nisam usudila.
    Probat cu nesto iskombinirati sto se dorucka tice,smanjit sok za 90%,pa cu vidjeti kako ce mi organizam reagirati.
    Hvala

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

zanimljivo... nisam to znala, a baš je važno. sve što sirius objašnjava. ja kad pojedem jabuku imam osjećaj da mi raste rupa u želucu, takva glad nastane. možda sam osjetljiva na inzulin? zanimljivo, to se ne dogodi nakon kuhane jabuke, ili nisam primjetila. skuham nekad s malo zobenih pahuljica i izmiksam.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

e ovo za jabuku potpisujem i ja, kad je pojedem samo sam još više gladna
    a da li se šećer u krvi može vidi na KKS? ili postoje posebne pretrage za to?
    baka mi imala šećer i to visoki

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Na obicnoj KKS obicno provjere i secer, barem su meni tako uvijek radili.

Nego, jesmo li ovdje pricali o aktivnosti u trudnoci? I da nismo, imam par pitanja.

Nisam provjereno trudna, ali jesam potencijalno svaki mjesec. Pitala sam ginekologa zadnji put na pregledu i rekao je da smijem raditi sto zelim i koliko god zelim (i sto se trudnoce tice), sve dok se osjecam dobro i dok to sto zelim nije bas neki tamo snowboarding ili scuba diving, ili nesto skroz novo a onda jos i opasno.

No, je li promjena aktivnosti iz trcanja na orbitreku, na uzbrdici i s opterecenjem (5-6 dana u tjednu, oko 7 kilometara na dan) u trcanje na traci ili (nadam se, ako zatopli) po normalnom tlu preogromna, ili nije bitno? Ovo drugo sam pocela jucer, istinabog po nekom jako bezveznom programu koji moram pojacati ako zelim dobiti nesto od te vjezbe, ali ipak me malo frka da ne promijenim sve skupa previse i eventualno nesto ne ukakam. :/

Orbitrek je jako low impact itakoto, a kod pravog trcanja ipak sve skupa funkcionira drugacije. Hmm. (Nadam se da samo brijem bezveze i da nema veze, no nije mi bas usput pitati doktora, to dodje pod jako komplicirano tu gdje jesam.)

Trenutno sam u fazi od oko tjedan dana prije datuma kad bih mogla saznati jesam li trudna vise ili manje nego samo potencijalno.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kazu oni koji znaju da ako planiramo trudnocu,ne treba zapocinjati naglo neke aktivnosti koje prije nismo radili,pa kako se kod tebe
    ne radi o nekoj drasticnoj promjeni aktivnosti(,ako si oduvijek vjezbala i bila naklonjena aktivnom bavljenju sportom,po meni ne smeta
    promjena nacina bavljenja istim),mislim da se nemoras bojati da ces si naskoditi.Naravno,ako zatrudnis,bilo bi dobro da malo usporis i
    prebacis se na lakse vjezbice namjenjene trudnicama.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

.. ja kad pojedem jabuku imam osjećaj da mi raste rupa u želucu, takva glad nastane. .
    Pojedi 2 jabuke.
    Bez uvrede,eto nismo svi isti.Mene jabuke zasite uz kavicu(mozda me,ajde priznam,kavica vise zasiti od jabuka,mozda)i mirna sam par sati.
    Kako su one moje omiljeno voce,pocela sam ih jesti i navecer uz tv.E jesam ga pretjerala s tim jabukama...
    Vec danas popodne pijem samo vodu,a sokic samo gledam

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

36 tjedan, +8 kg

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Na obicnoj KKS obicno provjere i secer, barem su meni tako uvijek radili.
    ne

i ja sam imala uvijek i guk uz KKS, al bi ga dr. dopisao.
    ovo sam potvrdila prosli tjedan kad sam dosla i rekla: trebam KKS i HbA1C. i tako, dok mi curi krv iz vene, pricamo nas dvije i spomenem guk, zeljezo itd i kaze mi kako to ne spada u KKS, da se to vadi posebno i da ljudi cesto pogresno misle da ukljucuje.
    rekla mi je sta je tocno KKS, koja pretraga, al tad sam vec lagano klonula pa nisam zapamtila

i da... ~~~~~~~~~~~ da jesi
    Posljednje uređivanje od leonisa : 02.02.2012. at 22:20

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Krv za KKS i guk se vadi sa različitim antikoagulansima (kks je hematološka pretraga i radi se iz kompletne krvi, guk je biokemija i radi se iz seruma).

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

eee to

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Nego, jesmo li ovdje pricali o aktivnosti u trudnoci? I da nismo, imam par pitanja.
    Kaae, vidi ovu temu: http://forum.roda.hr/threads/70524-tjelesni-napor-u-trudnoći
    i držim fige da si više od potencijalno trudna.

E jesam se jučer izbedirala, sva sretna s mojom jednom kilom, a trbuh mi se već vidi, onako "lijepo ispao", a sad kad sam actually trudna, ne moram ga više uvlačiti, kad skontam ženu, koja čeka 4. (!) dijete, trudna 15 tjedana ko i ja, ni s od stomaka!
    tja...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Eee, to je ta tema, manal. Znala sam da se negdje pricalo o tome.

Hvala na vibricama, cure, no stvarno sumnjam, s obzirom da bi sve skupa, izmedju ostalog, bilo prejeftino. Kad vec moze i skuplje, zasto ne bi...

Sto se KKS-a tice, nikad nisam vadila krv pod laicko-opcenitim nazivom KKS, a da na njemu nisu bili i biokemijski elementi. Nije ih bilo jedino na nalazima specificnih pretraga poput koagulacije, a onda i onih sitnica koje rade izvoznim kravama, haha.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mislim, a i ginićka mi potvrdila da se tuna, morski pas i skuša ne smiju jesti u trudnoći jer su to ribe predatori, jedu male i svašta i u njima je koncentrirana velika količina žive - što je loše za plod. Našla na to i u knjigama Što očekivati u trudnoći i Prehrana trudnica.

Vidim da neke spominju i vježbanje. Dragi je trener i isto u zadnje vrijeme debatiramo oko tog vježbanja. Inače trčim dnevno po 7 km u prosjeku, istrčala sam u zadnje vrijeme i jedan polumaraton.....čekam sljedeći pregled i vraćam se na stazu.......slušat ću svoje tijelo....mislim ja i na pilates za trudnice, ali bome meni trebaju traka i utezi, nisam ja za te laganice..............i dalje mi se čini da se trudnoća tretira kao bolest i svi nekako da bi bili sigurni radije leže na kauču, a doktori pojma nemaju (dobro, ne svi) jer se ni sami ničim ne bave pa se radije ograde nego da poslije budu prozvani.....naravno da se neće žena koja inače ne trči sada baciti na petokilometarske rute, ali ja samo čekam da me mučnine napuste....

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Da, mučnine su učinile svoje i sada sam u trećem mj. trudnoće sa +2 kilice. Inače imam 52.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa ja sam upravo to i pitala - s obzirom da sam mozebitno trudna po 14 dana svakog mjeseca, zanima me sto smijem, a sto ne smijem. Inace nisam trcala, ali voljela bih otrcati petkilometarsku utrku 17.03. No ne sjedim na kaucu, na orbitreku sam svaki dan, 7+ kilometara.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja sam + 14 u 30 tt
    za sad sam zadovoljna ali kad pomislim na još potenc. 10 tjedana, hm...

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

E jesam se jučer izbedirala, sva sretna s mojom jednom kilom, a trbuh mi se već vidi, onako "lijepo ispao", a sad kad sam actually trudna, ne moram ga više uvlačiti, kad skontam ženu, koja čeka 4. (!) dijete, trudna 15 tjedana ko i ja, ni s od stomaka!
    tja...
    Ne treba te to bedirati. I ja sam u 15-om tjednu, pa nemam ni s od stomaka. U prvoj trudnoći, trbuh mi je počeo rasti tek u 7. mjesecu. Ali zato mi umjesto trbuha raste guzica, već sam dobila 3 kg.
    Inače, hoće meni netko objasniti kako se tjedni trudnoće preračunavaju u mjesece ? Ako sam sad 15. tjedan, računam da sam već ušla u 4. mjesec, odnosno da sam u sredini 4.og mjeseca. Jesam li u pravu ?
    Posljednje uređivanje od rehab : 04.02.2012. at 08:25

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mene zbunjuju tjedni. odnosno kad citam tjedne na portalima. znam da ako sam trudna 28+6 da sam u 29. tjednu, ali da li onda citam 28. ili 29. tjedan

sto se tice trbuha, u prvoj sam dobila trbuh i to kao da sam se prezderala s punim mjehurom tek u 17. tjednu.
    sada sam takav imala u 8.... no i sam polozaj je drugaciji, kako posteljice (onda je bila dolje nisko, sad je gore visoko) tako i trbuha.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Kaae - ako se i inače baviš trčanjem i osjećaš da imaš snage, zašto ne? Ja sam zadnji put trčala trudna mj. i pol a da to nisam ni znala, nekih 5 km, ali brzim tempom. Kako imam neku veliku cistu, mali miom, čekam sljedeći pregled za tri tjedna, kada će posteljica biti formirana do kraja (a to nadam se nestati) i onda krećem sa treninzima. Čitala sam od jedne kolegice svog dragog, Mađarice koja je vježbala do 8. mj., članak da je dovoljno tri puta tjedno odraditi trening. Ispričavam se što to pišem ovdje, selim se na vježbanje u trudnoći.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

36. TT +16 kg, s obzirom da mirujem, nije loše. Počela sam oticat, prstenje ne ide dole. Doktor zadovoljan težinom, jedem sve dopušteno, ne štedim se na slatkom. Računam na još koje kilo do kraja. Celulit, očajan, no prošli put kako se i nakupio tako je i otišao s dojenjem. Nogice bile nikad tanje .

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kate lijepo te citati ovako neopterecenu-ugledat cu se na tebe!!
    Ja konkretizirala dorucak,ali jabuke ostale,tako da od 8 evo do sad uopce ne osjecam glad,a vjerujem da ce me jos
    drzati taj osjecaj sitosti.Jucer cijeli dan bez soka(al sam pila vise mlijeka-voda ili caj mi tesko idu..).

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

12 tjedana +2

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    mene zbunjuju tjedni. odnosno kad citam tjedne na portalima. znam da ako sam trudna 28+6 da sam u 29. tjednu, ali da li onda citam 28. ili 29. tjedan
    Ja bih rekla da je to 29. tjedan. Kad navršiš puni 29. tjedan, ulaziš u 30. (znači 29+6 je 30. tjedan).
    A hoće li sad meni netko reći koliko sam mjeseci trudna

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Ne treba te to bedirati. I ja sam u 15-om tjednu, pa nemam ni s od stomaka. U prvoj trudnoći, trbuh mi je počeo rasti tek u 7. mjesecu. Ali zato mi umjesto trbuha raste guzica, već sam dobila 3 kg.
    Inače, hoće meni netko objasniti kako se tjedni trudnoće preračunavaju u mjesece ? Ako sam sad 15. tjedan, računam da sam već ušla u 4. mjesec, odnosno da sam u sredini 4.og mjeseca. Jesam li u pravu ?
    Ah, hvala ti... ipak...
    Jedna moja poznanica je isto tako kao ti dobivala u stražnjici, pa kad sam se čudila gdje joj je stomak, ona je rekla: Ma ja nosim dijete u guzici!

Mjeseci i tjedni, nemam pojma. Baš zato što ne znam preračunati (inače mi neide račuanje), ja se ravnam po tjednima i to je to.

Zanimljivo leonisa da ti je trbuh sada drugačiji! Baš sam se pitala i mislila da je istoj trudnici uvijek isti, jer ovisi o njenoj građi. ja mislim da je moj zasad isti, ali ipak je još mali.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

joj, ogromna sam, svi mi se čude koliki mi je trbuh
    strah me je stat na vagu ali mislim da sam sad + 15 kg (30 tj)

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku

sto se tice trbuha, u prvoj sam dobila trbuh i to kao da sam se prezderala s punim mjehurom tek u 17. tjednu.
    sada sam takav imala u 8.... no i sam polozaj je drugaciji, kako posteljice (onda je bila dolje nisko, sad je gore visoko) tako i trbuha.
    Citas 28.

(Sve sam apsolvirala neki dan s par frendica na drugom forumu koje su se izgubile u tjednima, danima i onome sto pise za pojedini tjedan )

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Astral pun ti je inbox

Kaae čekamo :D

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

leonisa ja bih pak rekla da citas 29-i, jer si u 29-om tjednu. nadam se da necu neku raspravu nanovo pokrenut

Shania avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

ja sam malo zabrinuta, uz strašne mučnine za nepuna 3mj meni vaga pokazuje 4 g više,
    ajme meni...inače sam krupna žena 180 cm i dosta kg..pa kakva ću biti??!!

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

pa i meni se čini da čitaš 29, pa u tom tjednu si, zar ne?

RozaGroza, sorry, nisam vidila, evo sad možeš

Shania, ne sekiraj se...sve zavisi kako se kile rasporede
    ja sam ih u prvoj T imala 25 + pa su mi svi govorili da sam izgledala slatko ma zamisli

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Meni je pak beba u cicama. A ja se prije trudnoće žalila da bih manje.

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Kate76 prvotno napisa Vidi poruku
    Celulit, očajan, no prošli put kako se i nakupio tako je i otišao s dojenjem. Nogice bile nikad tanje .
    jooj drzim te za rijec za ovo
    inace 37-mi tjedan, + 10

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj pujica prvotno napisa Vidi poruku
    jooj drzim te za rijec za ovo
    inace 37-mi tjedan, + 10
    ma to će ti otić dan-dva nakon poroda

a i meni su prvi put (a i sad) noge bile celulitne pa se sve istopilo

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj pujica prvotno napisa Vidi poruku
    inace 37-mi tjedan, + 10
    dobra si pujice! bravo!

a celulit? ja ga već sad imam i nikamo nije otišao, poslije prve trudnoće a ja slovim za vitku

Totto avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Nakon poražavajućih 5 kg nakupljenih u 5 predbožićnih i postbožićnih tjedana, jako me razveselila tek jedna kila u zadnja 3 tjedna od kojih je mojoj bucki otišlo pola kg

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

36+1 tt +11 kg

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

dobra si pujice! bravo!

a celulit? ja ga već sad imam i nikamo nije otišao, poslije prve trudnoće a ja slovim za vitku
    Da te utješim. Ovu trudnoću sam se nakrcala celulita; isto sam mršava inače a ovih 16 kg dobivenih u trudnoći nije se nešto vidilo, tako da mi je taj celulit bio ko šaka u oko. Kad sam rodila nestao je i celulit, ne sav nego onaj iz trudnoće. Ali kad sam rodila sam shvatila i da mi se skupljala voda u nogama, ja to nisam ni primjećivala, tek kad je otišlo sam vidila kako opet imam tanke noge. Znači taj celulit je bila ta voda.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Trina hoćeš reći da je ta voda potjerala celulit na površinu? Može biti. Ali dojenje je zakon, meni je sve otišlo plus i više nego treba. Naime, zbog grčeva nisam jela osim kuhanog ništa drugo, živila na telećoj koljenici, mrkvi, krumpiru, juhici, integralnim keksima, jabukama, jogurtima, dakle ništa što bi bebi otežavalo. I litrama vode.

Stranica 8 od 57 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •