Stranica 9 od 57 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 2803

Tema: Trudnoća i debljanje!

neve86 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Pozdrav i od mene...novopecene trudnice koja ne može prestat jest slatko...sve drugo je ok, kruh ne jedem, krećem se dosta, al čokolade, štrudle, aaaajme meenii
    17 tj., 3,5 kile, al natukla sam 2-3 kg i prije trudnoće, tako da sama sebi izgledam grozno

Sezen avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

18+4 tt 5,5 kg

inače sam do prije mjesec dana bila na 1,5kg+,a sada u zadnja 4 tjedna dobila 4 kg,pripisujem to tome što su nestale mučnine,otvorio

se apetit i došla prava zima...inače doktor kaže da mi je beba dugačka i teška po mjerama veća za 2 tjedna...

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Evo i mene u 13 tt sa -3kg!
    MM sav u brigi što sam izgubila ta 3 kg, da slučajno nebi bebi nešto falilo, a ja sva sretna da još nisu počele me se lovit jer ih i ovako imam previše ( da se ne prereknem p,p,p)

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

a meni se love ko lude, sad opet u 3 tjedna nakupila 2,5 kg i sve skupa +11 a u 31. tt sam

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ma daj!
    ja sam trudna isto koliko i ti i na +17 sam

ti si super!!

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam skroz šokirana!! Trudna sam 27 tjedana i trenutno sam na +10 ili +11 ovisi o vagi!
    U mjesec dana sam dobila 4 ili 5 kg??!!
    Pa kako? Ne prežderavam se, ok jedem više slatkog nego inače...
    Užas!
    Posljednje uređivanje od Točka : 21.02.2012. at 09:36

miga24 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Ja danas 22+6 tt i nakon početne -2 kile sada smo konačno na +1 kg od početka trudnoće (znači 3 kile smo uspjeli skupiti u ovih 22 tjedna). S tim da sam zadnju kilu dobila u posljednjih tjedan dana. Otvorio mi se apetit za poludit! Ujutro za doručak sam u stanju maznuti 5 sendviča i to bez pardona. Ručala bih dva puta najrađe. Samo izluđuje me činjenica da se sad moram mučiti i doslovno se sprečavati da pojedem koliko bi mogla jer bum inače do kraja trudnoće ko bačva koju će koturati po podu...
    Posljednje uređivanje od miga24 : 21.02.2012. at 09:49

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj katarinam prvotno napisa Vidi poruku
    a meni se love ko lude, sad opet u 3 tjedna nakupila 2,5 kg i sve skupa +11 a u 31. tt sam
    I ja isto. Bio je komentar od dr. kao već sam toliko dobila, ja sam samo odgovorila da i onda - kao da je najgore što ti se može u trudnoći dogoditi je skupiti kilu ili dvije više od onoga što su oni zacrtali, ak treba može i +30 samo da sa bebom bude sve uredu. Naravno lako je to meni možda reći kad inaće nemam problema s kilažom, ali nakon što su mi počele žgaravice ne znam što da radim probavam na sve moguće načine da prestanu

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

mene isto muči žgaravica i donat mi dosta pomaže. ja ga razvodnim sa običnom vodom ili ako me baš jako muči onda ga onako popijem jednu čašu poslije jela, i pomogne

i naravno ne prejedati se, kad jedem polako i manje količine nije strašno, ali ako se najedem, uf kako žari!

nevezano za temu: L&L-imamo isti datum termina

vezano uz temu: u petak idem na pregled i već ga vidim kako me gleda preko oka i podcrtava kilažu, sigurno sam dobila 5-6 kila ovaj mjesec-trebala bi na dijetu!!!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mene spotaju. gadno.
    dobivam kilu po tjednu. vec sam dosla do skoro +20. a termin mi je kad i vama (astral, L&L).
    ono sto mi nije jasno je da jedem identicno kao i kad sam imala >50kg, i kolicinski i vrstu hrane, pa opet...soc. ginekologica kad sam isla po doznake mi je rekla da nesto ne radim dobro...
    jedino sto mi je hormon stitnjace ispod donje granice, a simptomi su svi koje imam, no takodjer su tipicni i za trudnocu. narocito iznenadno debljanje.

moze proci dan da jedem samo juhu, ja cu dobit na kilazi. ono, fakin anbilivibl...

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ma meni je soda pomagala do sada, sada i nju kad popijem ništa i dalje žgaravica, ne jedem količinski puno po obroku, ali bar nešto gricnem pa sam 10-ak minuta mirna kad više ne mogu izdržati. Moram kupiti bademe oni su mi u prošloj trudnoći neko vrijeme pomagali.

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

hm, ja se uopće nisam sjetila dosad o ovome brinuti vidim da su mi hlače uske, ali nemam vagu - zapravo ne znam koliko sam točno kila imala prije trudnoće, morati ću izmisliti neki broj za sestru kad odem ginekologici iako, stalno neš grickam i kad se sjetim fotografija svoje majke iz njenih trudnoća (otprilike, ona maše negdje daleko iza ogromne planine od trbuha) čini mi se da bih mogla biti kit nadam se da je istina da sve izgubiš na dojenju i nespavanju nakon poroda

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam sa 34+1 imala kod ginica 75,+18 dobila.Doma na vagi imam 72 ujutro(danas vagana 34+5tt),a pratim od prvog dana na kucnoj vagi.Znam da vise lezim,ali jedem neredovito.Uglavnom puno mi je kako god da uzmem.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    mene spotaju. gadno.
    dobivam kilu po tjednu. vec sam dosla do skoro +20. a termin mi je kad i vama (astral, L&L).
    ono sto mi nije jasno je da jedem identicno kao i kad sam imala >50kg, i kolicinski i vrstu hrane, pa opet...soc. ginekologica kad sam isla po doznake mi je rekla da nesto ne radim dobro...
    jedino sto mi je hormon stitnjace ispod donje granice, a simptomi su svi koje imam, no takodjer su tipicni i za trudnocu. narocito iznenadno debljanje.

moze proci dan da jedem samo juhu, ja cu dobit na kilazi. ono, fakin anbilivibl...
    tako i ja
    ja čak i manje pojedem, jer mi se čini kad bi jela isto ( a jela sam sve i svašta u bilo koje doba dana i noći) da bi bila ko kit
    a govorila sam poslije prve trudnoće da ću u drugoj paziti šta i koliko jedem jer ne želim opet dobiti 25 kg- a čini mi se da nisam daleko od toga

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj astral prvotno napisa Vidi poruku
    tako i ja
    ja čak i manje pojedem, jer mi se čini kad bi jela isto ( a jela sam sve i svašta u bilo koje doba dana i noći) da bi bila ko kit
    a govorila sam poslije prve trudnoće da ću u drugoj paziti šta i koliko jedem jer ne želim opet dobiti 25 kg- a čini mi se da nisam daleko od toga
    Pozdrav, nova sam ali sam se morala javiti u ovu temu )) U 31 tjednu trudnoce sam i dobila sam do sad 26 kg ...Provela sam cijeli siječanj u petrovoj bolnici na njihovoj prehrani( ako je netko tamo bio onda zna kakve su to splacine) vecinu toga pojela nisam, mojis u mi donosili samo voce i u tom razdobolju sam dobila 6 kg. Kako neznam ni sama.Prije trudnoce sam imala 70 kg na 176 sto mi je bilo taman, sad sam na 97 a imam osjecaj da cu doci do 100 kg i pasti u tesku kategoriju. Iskreno ne jedem uopce slatko jer mi ne pase, poslije 5 popodne ne jedem uopce jer me tako opere zgaravica da nebi mogla ni spavati, setam se svaki dan sa psom barem 3 km ....jedem pretezno kuhano (danas na meniju je bas bio oslic sa krumpir salatom) tako da ja vise ne mohu shvatiti zasto.Ginic me slao za stitnjacu, na provjeru da nisam dobila dijabetes...sad je na zadnjoj kontroli rekao da me vise nece ni vagati jer sam po njegovom puna voda( ja se iskreno nadam da jesam jer mi je ovo prva trudnoca i vise neznam sto da radim)

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ma, voda ili ne ipak su kila i težina tu,zar ne?
    ja sam u prvoj trudnoći bila puuna vode i natečena, bilo je vruće i sparno ljeto i zadnja dva mjeseca su mi bila užas (8,9,i pola 10 mj)
    nekud sam pročitala da zadnja 3 mjeseca dobijaš na kilaži jela puno ili malo, zato cure, navalimo

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

38+5....samo 8 kg. mislila sam da ću sad pred kraj dobijat...ali nista. cudno. najmanje kila u trećoj trudnoći. doduse i u prve dvije sam bila +10. geni. kaze mi mama da je ona isto tak...

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja sad zadnji mjesec nista ne dobivam, evo me slicno ko i andiko 38+3 na 10 kila. sto se tice zgaravice, mene je ubijala do prije dva tjedna dok mi se nije spustio trbuh i ono sta mi je najbolje pomagalo je bilo prst domaceg jabucnog octa u casu i na to do vrha mineralne, odmah bi prestajala zgaravica (plus potice probavu pa nema problema sa kakanjem)

leonisa, ne kuzim zasto ti ne daju eutirox ako hormoni stitnjace nisu u redu, to je vazno i zbog bebe, a ne samo debljanja u trudnoci

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

u 11 mj. sam imala ft4 malko ispod donje granice, al tsh je bio ok. kao necemo nista, ponovit hormone za 3mj. ponovila sam prosli tjedan tsh je i dalje ok, a ft4 jos nizi (10, donja granica 12). panicno sam guglala i svasta nasla (ne zbog sebe vec bebe) pa su me utjesili da je to ok nalaz i da ne panicarim. pa ne panicarim.
    gin. je dobio nalaz jucer, nije me jos nazvao. brijem da je trebalo da bi :/

sto se zgaravice tice, u prvoj trudnoci ju nisam imala pa se nadam da necu ni u ovoj. iako je ova po svemu drugacija od prve...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo me na 38+3 na +18 kg. Ili mlo više, ne znam, jer mi se ne važe. Doktor me zadnja tri tjedna isto tako ne važe, on je zadovoljan. Jedem ipak malo više nego kad nisam trudna i nađe se tu dosta slatkog, ono uopće se ne mogu suzdržat. Izgledom potpuno drugačija nego u prvoj trudnoći, imala sam isto kila, ali sam nekako bila deblja.

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Znači trebalo bi u slučaju dobivanja puno kila provjeriti hormone štitnjače i napraviti OGTT?

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

pa ja bih to napravila (i jesam) i bez dobivanja puno kila, dobro je to znat zbog niza razloga..

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

ja sam u prvih 5 mjeseci dobila 15 kg, a u zadnja 3 mjeseca 2kg...medutim doktor se ni u jednom trenutku nije ni malo zabrinuo pa me nije slao niti na dodatne pretrage ??

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ja sam u prvoj trudnoći dobila 17 kg.

Sada sam trudna 17 tjedana i dobila sam 5 kg. Inače sam strašno sklona debljanju i stvarno se trudim jesti zdravo i ne prekalorično (ne izgladnjujem se ).
    Visoka sam 175cm i u ovoj trudnoći sam ostala trudna sa 81 kg (zdebljala sam se prije nego sam ostala trudna ).
    Ali nema veze, kako kaže moj dragi mužić: pa super i izgledaš s obzirom kak bi mogla izgledati

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj pujica prvotno napisa Vidi poruku
    pa ja bih to napravila (i jesam) i bez dobivanja puno kila, dobro je to znat zbog niza razloga..
    X
    (ocu reci, i u prvoj trudnoci sam OGTT radila iako nisam tada jos nista dobila kila. takodjer sam i sada OGTT radila na samom pocetku trudnoce iz drugih razloga, ne debljanja. stitnjacu sam zbog simptoma koji nemaju veze s kilama itako..)
    Posljednje uređivanje od leonisa : 22.02.2012. at 13:27

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja na 32+5 u plusu 6,5kg!
    Kate super izgledaš, tko zna gdje se skrilo tih 18kg
    Ja isto ovaj put skroz drugačije nosim trudnoću i izgledam, bar sama sebi. Druge i ne pitam

Shania avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Vrlo sam zabrinuta zbog svojih kg.
    Zatrudnila sam s 86 kg i 180cm.
    Inače sam krupna, jaka, ne izgledam debelo.
    Sada sam 14+3 i po mojoj vagi dobila sam 5 kg..meni se to čini jako puno, s time da sam imala jake mučnine i jela puno voća uz to sam veg.

Odavno već ne mogu zakopčati svoje nijedne hlače, trudničke 48 su mi već sad onak-taman...
    Stvarno se brinem ne toliko zbog estetskog dojma,nego zdravlja..
    Jedem normalno, doručkujem malo više i manje se krećem, jer sam mirovala do sada.

Sve me strah kolika ću biti, a moram ljeto provesti trudna

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Drage, ja sam sada sa svojih 52 kila i 14+2 tjedna trudnoće (meni to doktorica poslije svakog pregleda ubrza jer nismo sigurni oko datuma) natukla 6 kila, a jedem umjereno i poprilično zdravo. Čak sam si ograničila slatko. Čula sam od sestre kako nekoj trudnici govori da je sve iznad 15 previše, pitam doktoricu a ona kaže nećemo se time zamarati, sitna si, nećeš biti debela. No, ja sam u popriličnom šoku jer mi nije jasno od kuda te kile s obzirom na to da mi je prehrana bazirana na voću, povrću, žitaricama i posnom siru.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

takve komentare: trebale su ti kile...cujem od okoline. laika. ni jedan medicinar nije rukom odmahnuo sto sam sa 50 dosla do 70, a imam jos 7-8 tjedana do kraja...

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sam sad 19+3 i imam 56,5kg. Startala sam s 53,5, ali sam bila izgubila... sad se ne sjećam koliko. mislim 1,5kg do 2kg. Znači da sam dobila već 5kg! I meni je to dosta... U prvoj trudnoći sam sveukupno dobila 11kg. To mi je bilo sasvim ok.
    I ja još samo jedne hlače mogu obući, već duže. Jučer su mi stigle trudničke jeans s e-baya, moram po njih na poštu!
    Posljednje uređivanje od manal : 29.02.2012. at 10:03

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

takve komentare: trebale su ti kile...cujem od okoline. laika. ni jedan medicinar nije rukom odmahnuo sto sam sa 50 dosla do 70, a imam jos 7-8 tjedana do kraja...
    X
    ja sam N išla rodit sa 80 kg na 156 cm visine-ljudi su mislili da ću puknut!
    a i sad bi mogla tako

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

a jesam blesava
    nemam 156 cm nego 166cm

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

oce to u trudnoci. ono, reakcija dan poslije

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

oce to u trudnoci. ono, reakcija dan poslije
    dobro da sam i skužila, moglo je bit i misec posli

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

evo mene na 35 tt i +13 kg, sasvim zadovoljna jer se na 180 cm uopće ne kuži toliko (iako sam danas dobila komentar od kćeri da me je sve teže zaobići ). na ogtt me poslao ne zbog kila nego zbog godina, uvijek nađu neki razlog....za poslije poroda sam uzela steznik gaće, zlu ne trebalo...

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

bila ja jutros na pregledu i kad sam stala na vagu i rekla njemu kilažu, skoro ga je strefilo i mislio je da nije dobro čuo pa me opet upitao, koliko?

5 kila u 5 tjedana

i onda sam mu objašnjavala da ja stvarno ne jedem puno, ne pijem sokove itd a i sam je primjetio da sam puna vode

i tako danas znači 33 tjedna i 17 kg u plusu-mašala!!

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

"Želite li biti sigurni da je težina koju dobivate posljedica debljanja u trudnoći (a ne i nakupljanja tekućine) mjerite opseg oba bedra u gornjem dijelu tijekom cijele trudnoće. Ako ste se udebljali, i opseg bedara se strazmjerno povećao - radi se o tipičnom debljanju u trudnoći. U suprotnom, može biti riječ i o patološkom nakupljanju tekućine što može izazvati i druge komplikacije tijekom trudnoće (preeklampsija), pa se svakako posavjetujte sa svojim ginekologom."

Ovo sam danas pročitala kod Harni, gdje si čitam za svaki tjedan trudnoće. Sad astral, malo je kasno da se mjeriš, ali za sve ostale koje tek dobivaju prve kile, možete pokušati.

Cure, jel se mažete? Toplo preporučujem redovito mazanje uljem, npr. bademovim. Nemojte to zanemariti, strije poslije nikako ne možete maknuti.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja od zadnjeg pregleda prije 4 tjedna dobila 1,70kg!Odlicno!Pisala sam da pijem puno vocnog soka te sam ga reducirala i eto!
    Odmah razuman prirast!Sad sam na 9,5 kg u plusu-27 tjedan.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

kod mene je stvar klasičnog debljanja i nakupljanja vode. nije preeklampsija, urin mi je u redu i tlak isto... a ista stvar mi je bila i u prošloj trudnoći-ko bubmar!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

bila ja jutros na pregledu i kad sam stala na vagu i rekla njemu kilažu, skoro ga je strefilo i mislio je da nije dobro čuo pa me opet upitao, koliko?

5 kila u 5 tjedana

i onda sam mu objašnjavala da ja stvarno ne jedem puno, ne pijem sokove itd a i sam je primjetio da sam puna vode

i tako danas znači 33 tjedna i 17 kg u plusu-mašala!!
    uf, ja ovakve "scene" imam na svakom pregledu. kila po tjednu od nekog 18-20 tt :uzas:

i potpis na tvoj zadnji post.

sokove ne pijem.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 02.03.2012. at 20:07

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ah, leo, eto bar znamo da nismo same
    ma proć će i ovo!

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam napunila 34 tj i dobila 15 kg...
    Najvise od svih trudnoca do sada. Ali za to mogu kriviti samo sebe, stalno bi nesto jedna,mada uglavnom nisam uopce gladna. Pogotovo slatko...
    Ali zadnjih par tjedana taj prirast se malo smanjio, najvise sam dobila oko 24 do 30 tj. Nadam se da do kraja necu dobiti jos vise od 3 kg...

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

...i tako danas znači 33 tjedna i 17 kg u plusu-mašala!!

Evo da podjelimo muke, i isto tako ja, ali nije od vode nego od žvakanja

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

32. tjedan na + 10 sam. Doktorica je rekla da je moglo manje ali da je ok samo neka pripazim ove zadnje tjedne. Veličina mog trbuha je pak nešto drugo, izgledam kao da sam dobila 30 kg. U pon idem na OGTT drugi put.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj _mima prvotno napisa Vidi poruku
    Evo da podjelimo muke, i isto tako ja, ali nije od vode nego od žvakanja
    jedem i ja ali meni se ne čini da je to nešto puno, čak i manje nego prije T. pa moram jesti

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Cure koje puno dobivate, kakav vam je ogtt? Mozda imate intoleranciju glukoze. Kod mene je u prvoj trudnoci bila neprepoznata i dobivala sam kilu tjedno, sad imam protokol kako i sta jedem zbog malo poremecenog nalaza ogtt-a, nije dijabetes, ali pazim i ne gladujem, bas ono osjecam da radim dobro i osjecam se dobro, a kile skoro pa stoje, dobivam manje od kilu na mjesec jos od 24 tj. Do tad su sibale nesmiljeno.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

nisam nikad radila tu pretragu

ali kao što sam i prije napisala ja sam i prije trudnoće jela 6-7 obroka dnevno i dosta kruha i inače tijesta, ali se nikad nisam debljala, ali zato u trudnoći metabolizam poludio!

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U trudnoci je gusteraci teze probaviti ugljikohidrate. Zato moze doci do debljanja. Vazno je raditi opterecenje glukozom i mjeriti nakon 60 i 120 minuta. Meni je na taste i nakon 120 min potpuno uredno, a na 60 minimalno poviseno pa sam dobila upute i idem na kontrole svaka 4 tjedna. Jedem 5-6 obroka, slatkisi i bijeli secer strogo zabranjeni. Ugljikohidrati strogo ograniceni. Ostalo po zelji.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja je imam, al mi je profil ok.
    i u prvoj sam dobila 20kg, a lezala sam u petrovoj na odjelu za dijabeticare od 25.tt i bila iskljucivo na njihovoj prehrani i njihovom rasporedu.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

btw, ogtt s 2 vadjenja ne priznajem ko ogtt i u zivotu mi nisu radili ogtt s 2 vadjenja.
    radili su na taste, pojedem obrok, pa nakon 2h ko maloj. al to nije ogtt i bitno je i ono sto se dogadadja unutar ta 2h.

Stranica 9 od 57 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •