Stranica 10 od 57 PrviPrvi ... 8910111220 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 2803

Tema: Trudnoća i debljanje!

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ma nas kila jednostavno vole

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa Vidi poruku
    slatkisi i bijeli secer strogo zabranjeni. Ugljikohidrati strogo ograniceni.
    užas... upravo sam se počastila s nečim slatkim, slistila sam to prilično brzo

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Shania prvotno napisa Vidi poruku
    Vrlo sam zabrinuta zbog svojih kg.
    Zatrudnila sam s 86 kg i 180cm.
    Inače sam krupna, jaka, ne izgledam debelo.
    Sada sam 14+3 i po mojoj vagi dobila sam 5 kg..meni se to čini jako puno, s time da sam imala jake mučnine i jela puno voća uz to sam veg.

Odavno već ne mogu zakopčati svoje nijedne hlače, trudničke 48 su mi već sad onak-taman...
    Stvarno se brinem ne toliko zbog estetskog dojma,nego zdravlja..
    Jedem normalno, doručkujem malo više i manje se krećem, jer sam mirovala do sada.

Sve me strah kolika ću biti, a moram ljeto provesti trudna
    ja imam hipertireozu koja se u trudnoći gotovo smirila, ali u početku tj. do 15 tjedna sam isto dobila 5 kg i zgrozila se. u prošloj trudnoći do tad nisam dobila ni kg, a do kraja sam dobila 14. iako, nije da baš pazim što jedem iako u početku sam bila stravično gladna sad se to smiruje. sad i dalje ne pazim, a zadnja tri tjedna ni grama gore. mislim da to sve baš i ne ovisi toliko hrani nego je jednostavno metabolizam, a i sve drukčije u trudnoći.
    najbolje je ne uzrujavat se oko kila nego ih prihvatiti kako jesu.
    ja sam uvijek bila deblja nego što treba biti i bojala sam se tih trudničkih kila, a kile od prošle trudnoće su doslovno otišle same čak i još više tako da očigledno pravila nema... debljanje je, mislim, najmanji problem oko kojeg treba razbijati glavu. osim naravno ako se radi o šećeru

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj lola3 prvotno napisa Vidi poruku
    debljanje je, mislim, najmanji problem oko kojeg treba razbijati glavu.
    a kad smo tašte i živimo u takvom društvu da je izgled jako bitan... ja mislim da neke trudnice najradije ne bi dobile ništa. ili tipa do 5 kg, ako baš moraju. jedan njemački website za trudnice kaže: prvo što morate prihvatiti jest činjenica da ćete se neminovno udebljati.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

evo recimo meni ne smeta debljina, čak sam sama sebi smišna ovako bucmasta (iako me nekad možeš čuti kako "grintam" ajme kolika sam) ali me leđa ubijaju, misilm da ova napaćena kralježnica jedva nosi ovu težinu

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo, da podvučem crtu i kažem zaokružujući prema gore da sam dobila sve skupa 20 kg. I ne mogu vjerovati jer nisam ništa specijalno više jela, možda malo više slatkiša, upali su tu blagdani i predblagdansko raspoloženje, a i mirovala sam strogo. Na porodu sam izgubila 8 kg, što mi se čini malo. Trbuh mi je kao da nisam rodila, sada sedam dana nakon. Sve ostalo malo popunjenije i zaista se pitam di je tih 12 kg viška. A vaga ne laže.
    Dobivala sam kg tijekom cijele trudnoce, što je više odmicala to sam dobivala više tjedno, dakle nije se usporilo pred kraj. Rodila sam na 39+1.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj astral prvotno napisa Vidi poruku
    evo recimo meni ne smeta debljina, čak sam sama sebi smišna ovako bucmasta (iako me nekad možeš čuti kako "grintam" ajme kolika sam) ali me leđa ubijaju, misilm da ova napaćena kralježnica jedva nosi ovu težinu
    pratim astral i ulazem bolove u zdjelici!

kad kazem da me smeta debljina to nikako ne mislim na estetske razloge. dapace.
    mislim na sve ostale i svi su povezani sa zdravljem.
    i bolovima

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kate76, znam da su negdje drugdje čestitke, ali ČESTITAM!

a onda sam ja tašta. već sad ne mogu gledati te celulitaste noge

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

plaćam zdjelicu (auuu) i podižem za križa...(uf majko moja mila)

a inače, ko god me vidi ( evo sad maloprije u apoteci) svi komentiraju kako izgledam kao da sam stavila loptu ispod majice, baš ono nekako špicasti i školski trbuh (al ne znaju oni koliko meni piše da sam u plusu)

i da svi su uvjereni da je dečko

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj manal prvotno napisa Vidi poruku
    Kate76, znam da su negdje drugdje čestitke, ali ČESTITAM!
    pridružujem se čestitkama

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

placam kriza i dizem za stopala

i ja se pridruzujem, Kate76 cestitam!

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    placam kriza i dizem za stopala
    plaćam sve i dižem za hemeroide

inače, danas sam 33+1 i 11 kg u plusu
    svejedno su me slali na OGTT, obavila jutros, sutra ću po nalaze

meni sve ide u trbuh, al tamo ostane i nakon što rodim

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

uf pratim i placam i hemeroide i dizem za otecenost- po cijelom tijelu. ukljuceno i lice) :lupaglavomozid:

betty blue, ne kuzim zasto? i to dvostruko zasto- kilaza ti je skolska, a nikako da shvatim ogtt na kraju trudnoce...

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

16 tj +3 zadovoljna sam

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

leo, pratim te u stopu. leđa, križa, zdjelica, otečenost u nogama, rukama, licu....
    sve imam

al još mogu prekrižit noge

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

i u prošloj T sam radila OGTT na kraju trudnoće, jer je beba bila velika
    ovaj put mi je rečeno da mi je posteljica "zadebljana" (ja se zezam da mi je čak i posteljica DEBELA ) pa da bi bilo dobro napraviti OGTT

sad me nekako više muči mogućnost da beba bude baš velika i kakve odluke to povlači za sobom što se poroda tiče...jer mi je ginić na zadnjem pregledu pri ulasku u ordinaciju odmah na vratima komentirao veličinu trbuha i rekao da mi ne gine opet carski ako beba bude velika

al to ću znati tek kad krenem na preglede u bolnicu

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i ja i ja iako se pomazem rukama da bi digla lijevu nogu

jedino cekam da me operu hormoni srece i bezbriznosti. nije bas da hodam okolo s blazenim osmijehom. nervozna sam s osjecajem da sam u zaostatku, da sa svime kasnim i da nista necu stici. :rolleyes:

joj betty, nadam se da nece i da ce bit sve ok :hug:
    Posljednje uređivanje od leonisa : 05.03.2012. at 12:57

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj astral prvotno napisa Vidi poruku
    al još mogu prekrižit noge
    ja mogu desnu preko lijeve, al lijevu preko desne nikako

inače, imam osjećaj da su mi svi ti ligamenti što drže noge pričvršćene za dupe otkazali suradnju pa tako sad kad trebam dignuti lijevu nogu ipak malo povučem i za trenirku da joj pomognem

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

i to ću potpisat jer me čeka nekakva adaptacija stančića a to za sobom povlači i puno čišćenja i slaganja, a meni se ne da ništa! ( iako volim čistit i svaki dan nešto glancam)

ovo se odnosilo na leonisin post
    Posljednje uređivanje od astral : 05.03.2012. at 12:59

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    joj betty, nadam se da nece i da ce bit sve ok :hug:
    ma šta bude, ja sam u zen fazi trenutno prihvaćam sve što mi vrhovna kozmička sila donese

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

e ta zen faza...nju cekam...onak ko black jack

mi smo sad u adaptaciji. ovaj vikend se krecilo, sljedeci se montiraju ormari...nije ni cudo da sam zena-slonica tecena:

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

i ja bi zen fazu!

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

za zen fazu treba ranije biti izložen maksimalnoj količini stresa kroz dulje vrijeme

i onda u jednom trenu samo doživiš prosvjetljenje i poželiš šivati jastučnice imam predivan materijal iz ikee, bacam se na posao

neve86 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

ja sam i sad mrknula mikado s rižom...i ne smetaju me toliko ni noge ni dupe, al ja čim dobijem meni se lice zaokruži...obrazi, podbradak na sve strane...ih

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Žene, čokolada npr ne čini ništa dobrog vašem tijelu... probajte svaku namirnicu koju planirate pojesti vidjeti što ona vašem tijelu čini (pa i djetetu), jel će mu koristiti jer je zdrava i dobra ili štetiti jer opterećuje organizam nepotrebno. Probajte promjeniti odnos prema hrani - nije svrha hrane da nam bude fino u ustima, poanta je da tijelo dobije ono što mu je potrebno.

A često kada idemo za tim što nam je fino.. onda niti činimo uslulgu tijelu niti se dobro osjećamo a niti kg nam nisu baš najbolji prijatelj.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

anchie76, Ameri kažu: "A moment on the lips, forever on the hips"
    Ali nije lako oteti se toj... pa ovisnosti, pogotovo o šećeru. Ja smatram da je to ovisnost, odnosno, kako kod koga, može postati. Kad sam svojevremeno bila zabrijala o tome što jedem, otišla sam u neku drugu krajnost, na rub anoreksije...
    no naravno, slažem se - izgraditi ZDRAV odnos prema hrani. Onda mi u kući ne bi bilo bar pola od "namirnica" koje trenutno imam.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

pa ja ne jedem čokoladu, nije mi napeta ali zato volim čokoladne kolače, inače nisam ljubitelj ni kolača.
    volim namazati nutelu na kruh, ali meni je malo jedna feta ja bi tri, četiri...u tome je problem...ali ja sam o tome već pisala i rješavam taj problem malo po malo

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

anchie76, Ameri kažu: "A moment on the lips, forever on the hips"
    Ali nije lako oteti se toj... pa ovisnosti, pogotovo o šećeru. Ja smatram da je to ovisnost, odnosno, kako kod koga, može postati. Kad sam svojevremeno bila zabrijala o tome što jedem, otišla sam u neku drugu krajnost, na rub anoreksije...
    no naravno, slažem se - izgraditi ZDRAV odnos prema hrani. Onda mi u kući ne bi bilo bar pola od "namirnica" koje trenutno imam.
    Slažem se

Šećer je ovisnost - doslovce! I pod tim količinama šećera i ugljikohidrata često se desi da recimo gljivice budu oduševljene, pa se ne možemo riješiti kandide itd.

I onda kad imamo te recimo gljivice, one traže nastavak konzumacije šećera. Tako da to što nam tijelo traži, nije nužno uopće realno.

A kada vam traži slatko, to vam je često znak da ste u zadnjem obroku jele previše ugljikohidrata. Vaše tijelo je nije trenutno samo vaše, ono je hram za vaše dijete, skrbite se za njega
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 05.03.2012. at 14:32

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Slažem se..I samo neka nas ne nutkaju tim "porocima"..Mene u subotu muž ponudio kruh s nutelom..odbijem..on opet ponudi uz komentar "ma samo malo.."..odbijem..."no pa griz jedan mali, baš je fino.."popuštam i zagriznem...a on u čudu gleda i skomentira "pa rekao sam MALO" i brzinski strpa sva preostalo u usta - kako ne bi ja došla u napast!! hoću reći - lakše mi je kad nisam niti blizu tih "napasnih" namirnica, jer teško odolijevam..p.s. preo vikenda sam natukla kilu..sa 20 tjedana smo 3 u plusu, od početka..

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a kad smo tašte i živimo u takvom društvu da je izgled jako bitan... ja mislim da neke trudnice najradije ne bi dobile ništa. ili tipa do 5 kg, ako baš moraju. jedan njemački website za trudnice kaže: prvo što morate prihvatiti jest činjenica da ćete se neminovno udebljati.
    Debljanje nije najmanji problem, al ne treba niti dramiti, naravno ako s epreviše udebljate ugrožavate svoju bebu, al to nadam se da znate.

Shania avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

15+3 = + 5 kg

Ajoj...dr. danas nije bila zadovoljna, čak i na uzv mi je rekla da imam dosta masnog tkiva na trbuhu da bi slikica bila oštrija da sam mršavija
    A što da radim??
    Pa mama zove dodji na krafne, pa dodji na kremšnite , pa sad neka ludjačka želja za sladoledom..uf..uf.morati ću se ipak malo skulirati....

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

kako se ja samo s vama nasmijem na ovom forumu

ja sam 12 tj i mislim +3 ali sam mala i mrsava inace... a možda je i Bozic kriv

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

prošli tjedan na pregledu 34 tt + 12,5. Meni je to još uvijek prihvatljivo

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj L&L prvotno napisa Vidi poruku
    prošli tjedan na pregledu 34 tt + 12,5. Meni je to još uvijek prihvatljivo
    jeste, potpuno. ja bih bila zadovoljna kad bi na kraju imala do 12 u plusu. Više od toga ne bih voljela, ipak sam ja sitnija, pa bi se sve to dobrano vidjelo poslije. a nakon prvog poroda sam došla kući sa samo 5kg manje (od dobivenih 11kg). Neke su mi žene pričale da su izgubile tipa 20kg na porodu (pune vode).

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam prvu trudnoću dobila 20, drugu 16, treću 12 a u sve tri izgubila 6 kg makar je razlika u težini prve i druge curke bila 1 kg. Sad mi je sve do 16 prihvatljivo

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nisam za ovu temu, bolje bi mi odgovarao naslov: Trudnoća i mršavljenje!

U prvoj trudnoći dobila sam oko 8kg i jako brzo mi je sve otišlo, sada sam u početku 2. trudnoće i ne mogu se nikako zdebljati, imam čak i manje kila nego prije 1. trudnoće. Dosta mršavo izgledam sa svojih 58kg i 172cm visine.

A jedem sve!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam za ovu temu, bolje bi mi odgovarao naslov: Trudnoća i mršavljenje!

U prvoj trudnoći dobila sam oko 8kg i jako brzo mi je sve otišlo, sada sam u početku 2. trudnoće i ne mogu se nikako zdebljati, imam čak i manje kila nego prije 1. trudnoće. Dosta mršavo izgledam sa svojih 58kg i 172cm visine.

A jedem sve!
    Mašnica ovo je čista provokacija!

Cure hvala na čestitkama! Što se kilaže tiče, pola je otišlo, pola ostalo do sada.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

4+3
    kila -14

>_>

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    4+3
    kila -14

>_>
    Kaae čestitam , do kraja si taman oko nule.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma propucat cu se ako ih dobijem natrag.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

4+3
    kila -14

>_>
    Ajmeeeeeee! Joj čestitam od srca. Baš me jako razveselila ova vijest i čak mi se pojavila suza u oku! PREDIVNO!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala!

No tek je sutra druga beta na redu pa.. ono. Vidjet cemo. Prva je bila obecavajuca.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Sretno draga I.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

4+3
    kila -14

>_>
    ajme bez teksta od miline

edit ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za betu, iako nekako ne sumnjam
    Posljednje uređivanje od leonisa : 12.03.2012. at 23:58

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala!

Moram priznati da, iako nepopravljivi pesimist, nekako ni ja ne sumnjam. Progesteron je ispao odlican, a i prva beta. Pa ono... sta bude bit ce, ali cini mi se da ce biti sve ok.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hajde, hajde, vibramo za dobru betu i sve dalje da nam se pridružiš "za ozbać" na ovim temama! ~~~~~~~~~~~~~~

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja sam debeljuca, pogotovo od kad sam upoznala MMa. u zadnjih 8 godina zdebljala sam se puno i previše (35 kg, ), dok je MM i dalje šlank, iako jede 10 X više od mene (i mrzim ga zbog toga, hahaha). prije prve T sam smršavila 10ak kg, i u samoj trudnoći se zdebljala 11kg, s time da sam na porodu izgubila odmah 9 i kasnije još 5, pa sam izgledala puuno bolje nego prije trudnoće :D.

sada sam 11 + 4 i 5kg sam mršavija od početka ove T, ali silom prilika, jer su mi doktori savjetovali da pod hitno moram reducirati prehranu, i stavili me na dijetu. jedem zdravo, ali količinski malo i često. u početku je bilo koma, ali sad sam se navikla. ne želim da me špotaju kad im dođem na slijedeći pregled . ne jedem masno, pretjerano slano i ništa slatko. nisam pojma imala da slatko uzrokuje gljivice, pa sam sd nekaj i naučila . u prvoj T sam ih imala iuzimala vaginalete, asad stalno pitam giniće da mi prvojere jel ih ima na pogled i nitko nikaj ne vidi...niti ja osjećam peckanje ili svrbež.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Smijem li i dalje jesti maksimalno 1680 kalorija na dan?

Pitat cu doktora, ali postoji mogucnost da ne vidim niti jednog do daljnjeg, barem jos dva i pol tjedna. Jedem zdravo i kvalitetno, svi nalazi su mi ok (kolesterol, trigliceridi, secer), na zadnjem sistematskom sam bila pocetkom prosinca. Na ovakvoj redukcijskoj dijeti sam (godinama, ali bas u ovom izdanju tj. trenutne aktivnosti) negdje od sredine studenog prosle godine. Od pocetka prosinca do danas sam izgubila 15 kila. (Da, jucer je bilo 14. )

Ne radim nista suludo, visim na orbitreku, 45-70 minuta, prosjecno pet puta tjedno.

Nisam bila od prosle srijede, ali valjda se mogu vratiti u teretanu, ha?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja na tvom mjestu ne bih išla u teretanu.

Jesti možeš i dalje kao do sada (ja sam obje trudnoće bila na 1800 kcal).

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bila sam u teretani izmedju implantacije i prvog plusa, ni ne znajuci. Tu su mi zapravo oba doktora rekla da nema veze, tj. da nema razloga prestajati s onim sto sam radila i do sad. To je bilo prije trudnoce, jel, ali znali su da radimo na bebi. Hm.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •