Posljednje uređivanje od leonisa : 14.03.2012. at 00:16
Mislim da je velika razlika ima li netko rizičnu ili urednu trudnoću bez komplikacija. I ključno je pravilo da se ne uvodi ništa novo drastično na što organizam nije navikao, niti da se s ičim naglo prestaje. Hodanje, trčanje, vožnja bicikla su neke od aktivnosti koje doktori ovdje najviše preporučaju i to od prvog do zadnjeg dana trudnoće ako to trudnica može i na to je navikla. Onaj tko je trčao maraton prije trudnoće, smije to i za vrijeme trudnoće.
Ja idem na yogu za trudnice i jako sam se začudila kada nam je rečeno da su trbušnjaci u trudnoći poželjni jer jačaju mišiće potrebne kod poroda. Pa eto...No mislim da je sve individualno i shvaćam strah da se nešto ne dogodi kada je jednostavnije pričekati 9 mjeseci bez sporta.
Slažem se u potpunosti. Baš sam negdje proočitala, napisano od strane ginekologa, da je veći šok ženama koje se bave sportom prestati trenirati za vrijeme trudnoće, nego onima koje se ničim ne bave pa krenu za vrijeme t. A i mnogi doktori, ni sami se ne baveći ničim, da se ograde, radije kažu nemoj ništa trenirati.......a žene bole leđa, ne jačaju mišiće koji će im poslije biti saveznici u lakšem porodu...... Čini mi se da smo još uvijek kultura koja trudnice tretira kao bolesnike. Tu ne govorim o rizičnim, nego urednim trudnoćama zdravih trudnica.
Hvala na cestitkama, cure!
Kaae, koja lijepa vijest
ja sam 35 tt + 15 kg
zadovoljna
s obzirom da je u prvoj trudnoći bilo 35 tt + 25 kila![]()
Posljednje uređivanje od flopica : 14.03.2012. at 20:57