Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2803

Tema: Trudnoća i debljanje!

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Ok, priznajem, povremeno skocim na onaj opcepoznati koji i ovdje djeluje bezveze patronozirajuce, ali ajde, zapravo se trudim suzdrzati.
    Zanimljivo, ti se sprdaš i to je ok, a meni se predbacuje smajli koji se smješka? Meni je nevjerojatno kako svaki korisnik poruci da ton kakav želi dati... pa tako i ti. Baš sam išla vidjeti gdje sam ja to stavljala tog "patronizirajućeg" smajlija, kontala sam da je posvuda, al eto nije. I stavila sam ga tamo gdje sam zaista htjela staviti smajlija - meni on znači dobro raspoloženje, informaciju sugovorniku da je ton moje poruke pozitivan a ne nabrijan. Tome meni služi taj smajli... ali eto, očigledno drugima taj isti smajli ne znači isto što i meni kada ga stavim. Sve je to u očima čitača.. Pa tako i neka svi drugi pročitaju i uzmu od toga svega napisanog na temu ono što im paše.

I jedino na sto cu uvijek skakati (jednako kao sto skacem na UN dijete i slicne smijurije) jesu recenice tipa: mozes jesti koliko god hoces, dok je zdravo, i neces se debljati. A skakat cu zato sto je to notorna laz (zbog matematike).
    Prežderavanje je nezdravo. Točka. Tu se svi mogu složiti. Ne može biti zdravo da je neznam koja namirnica u pitanju. No onda dolazimo do pitanja, zbog čega se osoba prežderava? Sigurno nije zbog hrane i potrebe za jelom ako se zaista zdravo hrani. Znači da je psiha u pitanju. I da, zaista se teže udebljati od zdrave hrane (neki su testirali i tvrde da uopće nije moguće, namjerno su se prežderavali - ja nisam testirala pa ne mogu tvrditi), dok je kod procesirane i hrane pune ugljikohidrata vrlo jednostavno unijeti više nego što ti treba, pa i tako nakupiti viška kg.

A vezano za matematiku, ako ti se da, pročitaj par linkova , jer to bi bila jednostavna matematika kada se ne bi uzimao inzulin u računicu (a tako se do sada gledalo, kalorije unutra vs kalorije van i mislilo se da je zaista tako), no eto u zadnje vrijeme se spoznalo da nije tako jednostavno baš zato što inzulin ubacuje u tu jednadžbu sasvim jedan novi faktor koji cijelu jednadžbu baca van iz balansa. I zato nekim ljudima koji režu količinu kalorija ne uspjeva smršaviti, jer se zanemaruje djelovanje inzulina u cijeloj jednadžbi.
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 08.06.2012. at 12:06

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •