-
Mene je pred kraj trudnoce (u kojoj mi je cijelo vrijeme bilo mucno) uhvatilo jedenje rashladjenih zrelih smokvi (bila sezona)... uglavnom, to definitvno deblja, natukla sam tih dana kila iako sam prakticno zivjela od smokvi i ponekog jogurta (od ostalog mi je bilo zlo)... Mislim da treba ipak paziti na kalorijsku vrijednost tog voca...
PS - ontopic lchf dijeta i da su navodno uspjesnije od nekih drugih - evo link na jedan zgodan post na jednom drugom forumu gdje su navedene reference na znanstvena istrazivanja koja to opovrgavaju - tj. dokazuju jednostavnu teoriju da ako jedes manje kalorija nego ti organizam trosi, da onda mrsavis, neovisno o izvoru tih kalorija. Vrijedi naravno i obrnuto...
http://www.coolinarika.com/forum/zdr...2#msg_11166641
Ja u te inzulinske price ne vjerujem... ako ti secer digne inzulin u krvi, onda ne trosis mast nego secer - ali kad potrosis secer onda se i inzulin povuce iz krvi i pocnes trositi mast... pod uvjetom naravno da nisi unio novi secer u organizam. Sto se opet svodi na jednostavnu cinjenicu da ne treba previse jesti i onda se mrsavi. A dodatno podrzava moju teoriju da ne treba jesti 5 obroka dnevno nego onoliko koliko ti odgovara (kod mene je to tri) - jer onda defacto das vise vremena organizmu da trosi mast iz rezevi jer ne dizes inzulin u krvi s novim secerom...