Stranica 20 od 57 PrviPrvi ... 10181920212230 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 951 do 1,000 od 2803

Tema: Trudnoća i debljanje!

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma nema pravila, kako god okrenes. Ja sam trenutno negdje na +5 (sad cu 26 tjedana), plus/minus jer sam skroz zapela s odlaskom na WC. Izgubila sam nesto opsega u nogama i rukama, prsti i gleznjevi su mi tanji nego ikad (padaju mi sve cipele do te mjere da sam otisla i kupila jos jedne Birkenstokice, broj manje od uobicajenog ), a trbuh i sise su mi nenormalno ogromni. Mislim, dobro se osjecam, svi zadovoljni... osim mene, jerbo mene jos uvijek smeta bilo kakav plus na vagi. :/
    Posljednje uređivanje od Kaae : 08.08.2012. at 12:21

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj wild rose prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne znam sta da ocekujem, nisam bila sklona debljanju, i manje vise, uvijek sam vise naginjala mrsavom nego fino popunjenom. Unazad godinu dana to se promijenilo pa sam sa 59 kg dosla na 70 u 4 mjeseca, jeste da se tada svasta izdesavalo, i spontani i vanmatericna, al eto... T startala sa 68, sada sam na 65kg 14+4, dakle -3, strah me i da bebi sta ne zafali ali i da se ne pocnem opet naglo debljat, jer bas nekako lose odnosim viska kg... Stalno citam ovu temu ne bi li se gdje pronasla, al izgleda da u T nema apsolutno nikakavog pravila...
    Ista stvar i kod mene...samo što sam ja u godinu dana s 56 došla na 68 i T startala sa 69, onda u prva 3 mj pala na 65 zbog mučnina...ali sad je sve ok, 33tt+7kg, bebač dobro napreduje! I ne brini, niš mu neće zafalit

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

30 tt +6 kg, ja prezadovoljna.

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kaae riješit ćeš ti to brzo jer si disciplinirana! Ja sam se danas vagala 37. tt +8 i skoro sve je u sisama i stomaku

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

ja danas točno 32 tt, i +6 kg zasad sam zadovoljna, samo se nadam da u ovih preostalih 8 tjedana neću dobiti više od 3 kg

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj jopi :D prvotno napisa Vidi poruku
    Beti3 znam...ah jednostavno se uplasis svega.... kasni ti pa onda ponekda mucnine kao da ces povracat pa u stvari nemozes al ti bude zlo....pa prema odredenoj hrni sama pomisao da idem jest zlo mi je.... i tak.... mada ja i moj decko zelimo bebaca al trenutacno nisam doma malo sam daleko pa onda ako jesam malo ce mi biti glupo reci svojima,,,,boim se malo njihove reakcije :D ....
    Kad ti kasni 18 dana to je već prilično siguran znak trudnoće. Jer, ako nije trudnoća, onda je hormonski poremećaj ili bolest, a to sigurno ne želiš.

U prvi čas će sigurno svima biti šok ako si trudna, ali svi se brzo naviknu na to. Jer, svi ljudi vole bebe (bar svi normalni ljudi). Kupi bilo koji test u ljekarni i napravi točno po uputi, pa ćeš znati.

Nives avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Nives prvotno napisa Vidi poruku
    30+0 => i + 9kg

(ili 87 kg sveukupno)

jeste da je beba dobila 400 gr za ovaj tjedan, ali ipak 1 kilogram mi je malo previse

32+0 => 10 kg u plusu

u prethodna 2 tjedna 1 kg, a nisam bas pazila...

zelja mi je da ne bude vise od 12 do kraja, znaci imam jos 2 kg to go u narednih 8 sedmica

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ja i dalje na -6.5 / - 7kg.sad sam 33tt. Jos sam na moru,dosta aktivno i iscrpljujuce zivim pa je ti valjda razlog. Beba lijepo napreduje i ima preko 2kg.
    Wild rose,ne brini. Beba si od tebe uzme koliko joj treba.

Jopi :D, ti si zalutala na ovu temu! Ili je opet neki trol ili si full mlada i neiskusna,bez uvrede,ako te nakon 18 dana kasnjenja(uz pretpostavku da imas redovite M) nije ponukalo da kupis test ili izvadis betu .

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Beta3 napravila sam test neki dan decko mi je morao ici kupiti ii pokazalo se dva plusica ... =).... ii eto takoo sam happy zbog moje trudnoce i buduce bebice....
    samo me zanima dali netko zna kada se naj kasnije mora otic na prvi pregled kod ginekologa ???
    jel ako racunam dobro vec sam u 8 mj trudnoce :D,,.... Hvala unaprijed...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jopi :D prvotno napisa Vidi poruku
    Beta3 napravila sam test neki dan decko mi je morao ici kupiti ii pokazalo se dva plusica ... =).... ii eto takoo sam happy zbog moje trudnoce i buduce bebice....
    samo me zanima dali netko zna kada se naj kasnije mora otic na prvi pregled kod ginekologa ???
    jel ako racunam dobro vec sam u 8 mj trudnoce :D,,.... Hvala unaprijed...
    Mišliš u 8 tj. ?
    Preporuke su napraviti prvi pregled do 10 tj., ako nema nekih problema ranije.

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja sam na 13+2 tt, za sada -1 kg...

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Sad sam 36tt i +9kg.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Woohoo, dobila samo 900 grama u mjesec dana.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

pa ja nemogu vjerovati ja tek 11 tt a dobila 4 kg !!! sad imam 59 kg

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Jel netko zna što je sa shaniom, jel rodila?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Mišliš u 8 tj. ?
    Preporuke su napraviti prvi pregled do 10 tj., ako nema nekih problema ranije.

heheh tocno tako...u 8 tj barem tako pokazuje na netu :S .... :D napravila bi ja i danas pregled ali nisam u HR malo sam van zemlje .... pa onda kada dodem....
    P.S Hvala na ispravci SIRIUS

Nives avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

32+0 => 10 kg u plusu

u prethodna 2 tjedna 1 kg, a nisam bas pazila...

zelja mi je da ne bude vise od 12 do kraja, znaci imam jos 2 kg to go u narednih 8 sedmica
    34+0 => 12 kg u plusu!

2 kg u 2 tjedna

moram da se urazumim, ostalo je jos 6-8 tj., a vec sam dostigla svoju granicu!

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

38+4 u plusu 6,5 kg

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pa Nives, to je sasvim ok.
    Sonja, ti to omršavila? Čini mi se da si gore imala i više... (ps što je s vodom?)

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ja vec tjedan dana zaglavila u bolnici i tu ostajem do poroda. U prvih 4 dana sam skinula jos 2kg, ali to bi svakom uspjelo od bolnicke klope, tj. tih kolicina.
    Tako da sam ja sutra 35 tt i u minusu 9kg, jeeej. Beba je prije tjedan dana bila 2550, kao veca je za svoje tjedne, tako da se ne brinem...

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Manal ja sam ti jedna od onih koje rigaju do kraja pa valjda zbog toga I ovo što je ostalo mislim da ide na bebu,posteljicu,pl. vodu i sl. Prije tjedan dana curka je procjenjena na oko cca 3100 gr. Frani drži se! Znam da ti nije lako u bolnici ali sve smo spremne podnijeti da za naše mrvice!

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Kako je lijepo čitati da ste većina još uvijek na jednoznamenkastim brojevima a preko 30tjedna ste. Ja sam 35 tjedan i zasada sam +21 kg, iako zadnja 2 mj kilaža stoji na istom. Prva 3mj su bila bombastična, +11 kg

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

35 tj sutra ulazim u 36tj. plus 4 kile

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mozebitno dogurala do +7. Mogucih 1000 grama, plus-minus, u 10-ak dana. Grrr. No valjda i dalje samo u trbuhu, ogroman je. Sad smo na 28+2, dijete normalnih gabarita, nema gestacijskog dijabetesa, ni blizu.

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

35+4 i u plusu 8kg, imam sad 78kg!valjda do kraja necu jos puno dobit!

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

32 tt +7 kg

bebolinko avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

dobar dancic trudnice,mrsavice koliko vidim !

prvi put pisem na trudnicama i imam pitanje:

na prvom pregledu kod ginica me pitala sestra koliko kg imam i to upisala(ja sam se vagala na svojoj kucnoj),sljedeci put me ona izvagala i pokazalo 3,5 kg vise nego sto mi je pokazala moja kucna vaga tog istog jutra!i sada mi se vodi da sam 5kg u plusu a nisam,vec 1,5-2 kg-trebala me mozda odmah prvi pregled izvagati po njihovoj pa onda se po njoj ravnati,a ne ovako !

mislila sam joj reci slijedeci put da bi se ja vagala po svojoj i da mi to upise!sto vi mislite?hvala vam!

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja se važem na svojoj vagi i sama si upišem kile.
    i sestra može misliti kaj hoće ali ja ne varam, rekla sam joj da sam ujutro lakša nego popodne kada me važe.
    pa me prošli put zamolila da ipak stanem na vagu i razlika je bila 1 kg od moje i njezine vage, valjda je mislila da nekaj muljam.
    no nije bitno ja se važem po svojoj vagi i tako vodim evidenciju.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja danas baš bila na kontroli i sva izbedirana kaže m da sam dobila 5 kg do 12 tt a ona meni sve ok pa to nije ništa !! kako ništa,pa imam 59 kg !? ja mislila sad će ona mene na dijetu kad ono sve ok !

bebolinko avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

e onda cu i ja na svojoj pa njoj reci neka upise!
    mislim,da me krivo ne shvatite,nije mi do brojke na vagi,vec nebih voljela da ispadne da sam udebljala 3-4 kg vise nego jesam :/!

i meni je dr rekao kao sto,kakve kile,pa trudni ste morate udebljati :D!

wild rose avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Meni je dr rekla da je na moju konstituciju taman da se udebljam 10kg do kraja. Rekla je i da je puno sto sam dobila 1,3 kg za 4 sedmice, jer beba jos ne utice toliko na prirast tezine. S obzirom da sam jos uvijek u minusu 1kg u odnosu na pocetak trudnoce nadam se da cu se uklopiti u tih 10kg, ako bude i 2-3 kg preko, po mojim procjenama nece mi biti preveliko opterecenje... Samo da ne bude puno vise sad sam 17+3

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

hvalin te boze nisan jedina jos 20 dana do termina a ja ne mogu prestat jest!!!

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

samo da vas utješim malo...
    znači išla sam rodit sa 80 kg..
    sada 4 mjeseca kasnije imam 58 kg-moja uobičajena kilaža (dobro inače sam imala 3 kg manje prije prve trudnoće)
    bez dijeta, samo dojenje i puuunoo šetnje i nosanja po kući..

Nives avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

34+0 => 12 kg u plusu!

2 kg u 2 tjedna

35+0 i 13 kg u plusu!

sto vise pazim, vise dobijam. za 1 tjedan, 1 kg je bas puno, uz to se i bas dosta krecem i trudim se da ne pretjerujem

astral, hvala na ovome sto si napisala, daje nadu!!!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nekako mi se cini da to ima i veze s bebom i opcenito razvojem. Ja sam natukla skoro kilu i pol u 14 dana. A nista pod zivim bogom nisam napravila. Niti jela vise, niti se kretala manje.

Nives avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Bice da je tako. Najgore je sto ja sada manje jedem i mnogo se vise krecem, nego u tjednima kada sam dobijala po 250gr ili pola kg....ja sam mislila da mogu to da drzim pod kontrolom, ispada da nije bas tako
    Posljednje uređivanje od Nives : 30.08.2012. at 14:04

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

evo i mene domeka ipak me pustili iz bolnice, ali moram se vratiti na pregled 10.9.
    enivejs, u tih 12 dana bolnice skinula sam još 4 kile koje sad održavam, pa sam tako na današnji dan 36 +0 i u minusu 11 kila .

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Franny, ti si cudo
    Jos malo i bebica stize, ajme, a kao da si jucer otvorila odbrojavanje....

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj mimi 25 prvotno napisa Vidi poruku
    Franny, ti si cudo
    Jos malo i bebica stize, ajme, a kao da si jucer otvorila odbrojavanje....
    kaj misliš da meni nije sve to čudno i bajkovito?? stalno si mislim da sam u nekom debelom snu (ono, nešto tipa kome, hahaha) i da mi je prelijepo pa se ne mogu probuditi. ni ja ne vjerujem da sam skinula 11 kila! vjerojatno i više, jer neka kilaža (barem 5 kg) bude otišla na dijete, posteljicu, plodnu vodu i ostale poporatne sadržaje.
    eeee... da mi je sad to održavaaaaat, kad rodim .

enivejs, ja jedva čekam trenutak poroda, jako sam već nestrpljiva. do termina je cca 28 dana plus minus, ali ja se nadam da bude i ranije

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

E da, vidis, nisam ni mislila na tezinu bebe, vode itd......
    Pa draga, ti si smrsavila skoro 20 kg od tezine prije trudnoce )))
    Dakle, kad rodis imati ces prekrasnu bebicu kraj sebe i 20 kila manje nego prije 9 mjeseci.
    A sto se tice odrzavanja kilaze, znas kako je to s malim bebama, mislim da ti nece biti problem. Mozda jos i koja kila ode.
    Uglavnom, ti ces biti zadovoljna s tom kilazom? To je to sto si htjela?

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj mimi 25 prvotno napisa Vidi poruku
    Uglavnom, ti ces biti zadovoljna s tom kilazom? To je to sto si htjela?
    hja, obzirom da sam se u zadnjih 9 godina zdebljala 35 kila, kaj ti misliš? zadovoljna i prezadovoljna . i još treba ić dolje. jer ni s tih 35 manje nisam bila nikakva mršavica, već bucka .

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Argh.

Prema kucnoj vagi, koju ionako slusam, imam nove dvije kile, i to u tri tjedna. Bezveze, s obzirom da nista nisam napravila, osim sto mi je trbuh velicine slona. Ne oticem, ne vidim bilo kakvo zadrzavanje tekucine, tako da me sve skupa ljuti.

Sad cu lijepo na dijetu.

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

ja i dalje na 78kg, beba procjenjena na 3200 u utorak, s tim da su mi rekli da je po uzv termin tjedan dana prije, kamo srece da je tako, nemogu docekat :D

Nives avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

34+0 => 12 kg u plusu!

2 kg u 2 tjedna

36+0 => 12 kg u plusu!

ili 90kg ukupno

odlicno - ili mi vaga nije dobro radila prije ili sada, ili nisam dobila nista prosla 2 tjedna

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

bravo, Nives . ma fućkaš ono kaj je bilo prije

OT: BuBA, kad je tebi termin? vidim da smo skoro u par dana razlike (meni je 30.9). ja ću sutra 37 tt. s tim da idem u pon. ponovno u bolnicu na pregled i već sam spremna na scenarij ostajanja u istoj (po 5. put u ovoj T), s time da se nadam da će to biti izadnji put, tj. da će me poroditi čim napunim 38 tt.

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

16+4, za sada +2 kg

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Meni je 27.9 termin, idem i ja u pon na pregled pa cemo vidjet! Postoji i mogucnost carskog zbog mojih kukova (tak mi je dr rekla, jer sam ko mala nosila remenčiće dosta dugo, iako kasnije nisam imala nikakvih problema)! Ja bi se najradije sad porodila, nemogu vise, danas mi je 37+0, nemogu ni zamislit da prenesem!

jelenkić avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

37 tt, dobila 9,5 kg. Druga trudnoća, trbuh relativno maleni, svi se čude di je dijete, maleni trenutno ima oko 2700g kaj nije premalo.

mistic avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

40 tt uspjela dobiti 1,5 kg

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Rodila dan prije termina sa +4kg!
    Na porodu otišlo 6 kg tako da sam sad 2 kg lakša nego dok sam ostala trudna

Pravila pisanja postova