Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: sukrvica nakon pregleda

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno sukrvica nakon pregleda

Drage moje,

obavila sam danas CTG i pregled. CTG ne valja jer su bebini otkucaji veći od 160 pa me doktorica naručila sutra ujutro za CTG pa ćemo vidjeti.

Što se tiče pregleda, sve je super i sve pet, beba se pravilno okrenula, otvorena sam za dva prsta, glavica je skroz nisko dolje (napipala ju je da me malo jače zaboljelo) i mogu očekivati vrlo brzo porod. Čak mi je rekla da kad mi pukne vodenjak da ne čekamo već da idemo ravno u bolnicu i da bi porod trebao biti relativno brz.

Sad maloprije sam bila na WC-u i primijetila sam malo krvi na gačicama i sad me stvarno panika...... MM mi je na terenu-treba doći sutra....ajme...
    Da li je moguće da me prilikom pregleda povrijedila pa mi je došlo do sukrvice???

Helpppp!!!!!!

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moguće je, ja sam prošli petak isto imala pregled tako i doktor me upozorio na sukrvicu da ću ju imati nakon toga i da je to normalno, da se ne prepadnem.
    I zbilja je bila, i to nekoliko dana čak. I još se nisam porodila.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ja sam svaki put krvarila nakon pregleda

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mojoj maloj su otkucaji oko 150 i rekli su mi da je to ok. Isto sam jučer imala paniku sa lošim CTG-om, ovih 150 otkucaja je bilo nakon lošeg ctg-a. Beba je nisko, otovorena za prst. Još su me dodatno alarmirali da je beba počela zaostajati u rastu, a donedavno je sve bilo ok.
    Moguće da te prilikom pregleda ozljedila, mene je doc na zadnjem pregledu upozorila na to.
    A isto tako su mi na hitnoj rekli da odmah dođem u slučaju pucanja vodenjaka ili krvarenja ili općenito nekog čudnog osjećaja .
    Nadam se da je sve OK kod tebe.
    Ajde nam se javi

mara68 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mrtinela, i ja sam nakon jednog od posljednjih pregleda i gledanja plodne vode malo krvarila. Uhvatila me frka pa sam nazvala ginekologiju i objasnila situaciju. Liječnica je rekla da je to sasvim normalno, osim ako nije u velikim količinama. Pošto si ti napisala sukrvica vjerojatno nije ni količinski puno, zato se nemoj brinuti i opusti se...

Citiraj Žabica prvotno napisa Vidi poruku
    Još su me dodatno alarmirali da je beba počela zaostajati u rastu, a donedavno je sve bilo ok.
    Moju su prijateljicu ostavili u bolnici par tjedana prije poroda jer se beba kao ne razvija. Rodila je savršenog dječaka od 3300 g

Sretno cure!!!

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj mara68 prvotno napisa Vidi poruku

Moju su prijateljicu ostavili u bolnici par tjedana prije poroda jer se beba kao ne razvija. Rodila je savršenog dječaka od 3300 g

Sretno cure!!!
    Ja sam praktički tjedan dana pred termin i sad su mi to rekli...
    Još uvijek vjerujem da je sve OK i da je beba možda samo sitnija, ako uopće i je sitnija, jer sam čula dosta krivih procjena sa UZV.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Evo me....

Bila sam jutros na CTG-u i sad je bio super. Kaže mi doktorica da jučer nije valjao jer se možda beba malo nezgodno okrenula pa je pritiskala pupčanu vrpcu te da su joj se zbog toga otkucaji povećali. Pitala sam ju za sukrvicu koju sam primijetila i kaže da je to vjerojatno od pregleda jer nisam obilno krvarila - tada bi bilo razloga za uzbunu.
    Naručila me za tjedan dana ako još budem u jednom komadu tj ako se ne porodim do tada a ona to toplo očekiva - čak mi je preporučila da se MM i ja jer sperma omekšava grlić maternice tako ćemo požuriti prirodnim putem dolazak naše bebice....

Eto sad sam na stand by-u a kad mi MM dođe s terena krećem u napad!!!!!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Žabica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam praktički tjedan dana pred termin i sad su mi to rekli...
    Još uvijek vjerujem da je sve OK i da je beba možda samo sitnija, ako uopće i je sitnija, jer sam čula dosta krivih procjena sa UZV.
    Ovo stvarno ne razumijem, prije 3 tjedna kad sam prenoćila na SD-u zbog bolova (bila sam u 35 tj.) i dr mi je objasnila nakon UZV-a da se ne moram brinuti ako sad rodim jer kao beba je u ovim tjednima razvijena tj. nema mjesta za paniku jer svi organi rade kako treba.

Znači ako je beba u 35 tjednu razvijena ne kužim kako može biti zaostala u razvoju sa 38 tjedana.

žabice, vjerujem ja da je sa tvojim bebačem sve pod kontrolom i da su oni krivu procjenu dali....tj. sad su oni kao na kraju trudnoće rekli da se beba slabo razvila...pa u što su gledali i što su pratili svih 38 tjedana????

hm...

Michifu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

[QUOTE=martinela;1575692]
    Znači ako je beba u 35 tjednu razvijena ne kužim kako može biti zaostala u razvoju sa 38 tjedana.
    [QUOTE]

Recimo da je pravi izraz "počela je zaostajati u razvoju". Postoji određena dinamika kojom se dijete razvija i koji prirast težine dobiva (sam prirast se računa prosjekom na osnovu uzv mjera - otuda i greške).
    Može se dogoditi da beba u nekom trenutku ne napreduje kao što je očekivano, pa ako se to potvrdi, ovisno o tjednu trudnoće, može se izazvati porod ili ići na carski. To ne znači da beba nije razvijena, samo da joj okolina u kojoj se razvija više ne odgovara dovoljno (mogu biti smanjeni protoci krvi, manjak plodne vode i sl.)...

Btw, to je moje laičko mišljenje, čitala sam o tome kad je dr posumnjao da moj mali zaostaje...
    Posljednje uređivanje od Michifu : 19.03.2010. at 13:17

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Sad smo u 39-tom tjednu, a na zadnjem UZV neke mjere su odgovarale 34-tom tjednu. Par dana prije toga UZV je pokazivao mjere za 36-ti tjedan.
    Ne da sam zbunjena, nego sam turbo zbunjena. Po toj logici bi ispalo da se beba smanjila... Meni se samo čini da oni dobro ne mjere, jer su mi ta 2 UZV radila 2 različita doktora.
    Kod nas je i manjak plodne vode u pitanju i to sad friško, do nedavno sve ok, ali doktor mi rekao da nije ništa kritično, AFI je 10.
    protoci na dopleru, CTG sve je uredno...
    martinela, drago mi je da je sve OK kod tebe.

Michifu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Što se mjerenja tiče, ovisi i o položaju bebe, kvaliteti aparata... I o iskustvu/trudu doktora... Moji prijatelji su imali cijeli show oko veličine djeteta, da bi na kraju došli do dobrog doktora koji ih je umirio...

A i uz sve to ovisi i o građi roditelja... Zato moj mali ima veliku glavu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •