Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Fini cannelloni MM-a

  1. #1
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno Fini cannelloni MM-a

    Kao što u naslovu stoji, podijelila bih s vama recept za ovu ukusnu tjesteninu. MM je sjajan kuhar, puno bolji od mene (ja prednjačim u kolačima ).

    Umak:
    2 veća ili 3 manja režnja češnjaka
    maslinovo ulje
    1/2 l pasirane rajčice (u tetrapaku)
    1 dcl vode
    sol, papar, provansalska mješavina začina

    Na ugrijano maslinovo ulje (količina da prekrije dno lonca) malo popržiti nasjeckani češnjak (ne dugo, tek toliko da zamiriši), dodati ostale sastojke i začine po ukusu. Umak kratko prokuhati.

    Nadjev (za 18 cannellona, manji protvan):
    1 sir s vrhnjem (onaj 2 u 1)
    1 zrnati sir
    1 mozzarella
    4 tanke šnite šunke u vlastitom soku (slično prešanoj)
    soli po ukusu

    Mozzarellu i šunku nasjeckati, pomiješati sa sirevima i posoliti. Tom mješavinom napuniti cannellone.
    Protvan malo nauljiti i tanko prekriti umakom. Posložiti cannellone i preliti s 1 dcl vode, zatim preliti ostatkom umaka. Peći na 180 stupnjeva 35 minuta pokriveno folijom, potom otkriti foliju, složiti gore 5-6 tankih šnitica gaude ili sličnog sira i vratiti u ugašenu pećnicu da se sir otopi.

    Nestalo u trenu!

  2. #2
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    kako puni kanelone?
    ja sam ih punila kao ona dvojica iz "a je to"
    ja na jednu stranu punim, na drugu mi ide van

    i kad su gotove mogu se recimo izvaditi 3 kanelona?
    ono da se mogu razdvojiti pojedinačno
    meni se nisu mogli
    a nije mi se tijesto raskuhalo
    puni suhe ili prokuhane kanelone?

  3. #3
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    A je to... Super si!
    Punio je suhe, nekuhane cannellone. Nisam ga gledala dok ih je punio, ali ništa se nije žalio, nisam čula psovke...
    Trenutno je vani, kad se vrati, pitat ću ga točno kako je punio, ali pretpostavljam da je lakše puniti suhe - kuhani se skližu, bježe...

  4. #4
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Zaboravih: mogli smo ih razdvajati bez problema, ja sam uzela dva, on tri... kasnije sam uzela još jednog...

  5. #5
    Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    2,210

    Početno

    a70v, ja ih punim čajnom žličicom i to tako da žlicom stavim smjesu na otvor kanelona, a zatim ju uguram unutra drškom. Punim prvo s jedne strane do pola, a zatim s druge. Brzo mi ide, a nadjev ne bježi. Mislim da treba samo zapamtiti kako nema potrebe da budu nabijeni.
    Inače, smjesu radim sa svježim sirom, pršutom i ribanim dimljenim sirom.

  6. #6
    Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    3,827

    Početno

    Cannellone ne kuhate? Idu direktno u pećnicu, kao lazanje?

  7. #7
    BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009
    Lokacija
    Mali Lošinj
    Postovi
    1,859

    Početno

    Kupis one koje nije potrebno kuhati

    Ja ovo radim prakticki identicno samo sta ne stavljam provansalsku mjesavinu zacina nego lovor i ruzmarin iz vrta

  8. #8
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    ja sam ih punila smjesom za lazanje, bolonjezom, a to nije baš gusto
    zato mi je curilo na drugu stranu

  9. #9
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    5,072

    Početno

    I ja sam ih punila bolonjezom, bilo ga je na sve strane. Kad se umak ohladio bilo mi je lakše, rukom bi zatvorila jednu stranu, napunila i pažljivo(ovo me ubijalo) stavila u tepsiju.
    Hvala za ovaj recept, nema šanse da ih bolonjezom punim opet.

  10. #10
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Drago mi je da ti se sviđa recept! Probaj, mislim da nećeš požaliti!

  11. #11
    oriel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    grad gdje spavaju anđeli
    Postovi
    237

    Početno

    Probajte ih puniti sa onom vrećicom za ukrašavanje kolača, najveći otvor.

  12. #12
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,864

    Početno

    Ja ih uvijek punim bolonjezom i nemam problema. Kupujem one koji se ne kuhaju, suprotnu stranu baš kako je netko rekao 'začepim' rukom. Dobro je imati malu žličicu jer se inače prolijeva okolo, a i ne treba ih prepunjavati.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •