-
Fini cannelloni MM-a
Kao što u naslovu stoji, podijelila bih s vama recept za ovu ukusnu tjesteninu. MM je sjajan kuhar, puno bolji od mene (ja prednjačim u kolačima
).
Umak:
2 veća ili 3 manja režnja češnjaka
maslinovo ulje
1/2 l pasirane rajčice (u tetrapaku)
1 dcl vode
sol, papar, provansalska mješavina začina
Na ugrijano maslinovo ulje (količina da prekrije dno lonca) malo popržiti nasjeckani češnjak (ne dugo, tek toliko da zamiriši), dodati ostale sastojke i začine po ukusu. Umak kratko prokuhati.
Nadjev (za 18 cannellona, manji protvan):
1 sir s vrhnjem (onaj 2 u 1)
1 zrnati sir
1 mozzarella
4 tanke šnite šunke u vlastitom soku (slično prešanoj)
soli po ukusu
Mozzarellu i šunku nasjeckati, pomiješati sa sirevima i posoliti. Tom mješavinom napuniti cannellone.
Protvan malo nauljiti i tanko prekriti umakom. Posložiti cannellone i preliti s 1 dcl vode, zatim preliti ostatkom umaka. Peći na 180 stupnjeva 35 minuta pokriveno folijom, potom otkriti foliju, složiti gore 5-6 tankih šnitica gaude ili sličnog sira i vratiti u ugašenu pećnicu da se sir otopi.
Nestalo u trenu!
-
kako puni kanelone?
ja sam ih punila kao ona dvojica iz "a je to"
ja na jednu stranu punim, na drugu mi ide van
i kad su gotove mogu se recimo izvaditi 3 kanelona?
ono da se mogu razdvojiti pojedinačno
meni se nisu mogli
a nije mi se tijesto raskuhalo
puni suhe ili prokuhane kanelone?
-
-
Zaboravih: mogli smo ih razdvajati bez problema, ja sam uzela dva, on tri... kasnije sam uzela još jednog...
-
a70v, ja ih punim čajnom žličicom i to tako da žlicom stavim smjesu na otvor kanelona, a zatim ju uguram unutra drškom. Punim prvo s jedne strane do pola, a zatim s druge. Brzo mi ide, a nadjev ne bježi. Mislim da treba samo zapamtiti kako nema potrebe da budu nabijeni.
Inače, smjesu radim sa svježim sirom, pršutom i ribanim dimljenim sirom.
-
Osoblje foruma
Cannellone ne kuhate? Idu direktno u pećnicu, kao lazanje?
-
-
ja sam ih punila smjesom za lazanje, bolonjezom, a to nije baš gusto
zato mi je curilo na drugu stranu
-
I ja sam ih punila bolonjezom, bilo ga je na sve strane. Kad se umak ohladio bilo mi je lakše, rukom bi zatvorila jednu stranu, napunila i pažljivo(ovo me ubijalo) stavila u tepsiju.
Hvala za ovaj recept, nema šanse da ih bolonjezom punim opet.
-
Drago mi je da ti se sviđa recept! Probaj, mislim da nećeš požaliti!
-
Probajte ih puniti sa onom vrećicom za ukrašavanje kolača, najveći otvor.
-
Ja ih uvijek punim bolonjezom i nemam problema. Kupujem one koji se ne kuhaju, suprotnu stranu baš kako je netko rekao 'začepim' rukom. Dobro je imati malu žličicu jer se inače prolijeva okolo, a i ne treba ih prepunjavati.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma