Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: otvaranje trudničke knjižice

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno otvaranje trudničke knjižice

pokušala sam naći sličnu temi ali nisam uspjela pa molim moderatore ako sam kiksala da me upute na pravo mjesto.
    Dakle, trudna sam 5 tjedana, na uzv ću ići sa 5+5 i zanima me dal će mi tada ginekolog otvoriti trudničku knjižicu? naime, čula sam a neki doktori ne otvaraju trudničke knjižice do 10 tjedna trudnoće, a vlastitog iskustva nemam jer sam prvu trudnoću vodila stalno kod privatnika, koji mi naravno nije otvarao trudničku knjižicu.
    kakva su vaša iskustva??? kad su vas doktori upućivali na vađenje krvi i rh faktora i sve što je potrebno u tom prvom periodu?

slavonka2 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Mislim da to ovisi o ginekologu koji vodi trudnoću. Neke cure uopće nemaju trudničku, neke ju dobiju kod doktora u ordinaciji a mene je moj poslao u NN da kupim sama. I da stvar bude bolja od svih nalaza koje imam dr. ih samo pregleda i ništa osim kilaže i tlaka, datuma pregleda i tjedna trudnoće nije upisao u knjižicu. Tako da na porod nosim sve nalaze koje sam napravila u trudnoći uz trudničku knjižicu koja je skoro pa prazna. Mislim da to više ne igra veliku ulogu doktorima, bitno je samo da imaš sve nalaze uvijek sa sobom.
    Eto, nadam se da sam pomogla...

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je dr.čekala otkucaje i tad otvorila..

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj jadro prvotno napisa Vidi poruku
    meni je dr.čekala otkucaje i tad otvorila..
    isto ovako...

valentine avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Meni je ovo druga trudnoća a za trudničku knjižicu nisam ni čula a kamoli vid'la

Zašto je ona važna? Pa imam sve doktorove bilješke na papiru i sve nalaze uvijek sa sobom.

Prvu trudnoću sam vodila u Merkuru a drugu kod svog MPO doktora.
    Posljednje uređivanje od valentine : 11.03.2010. at 10:43

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ma ja u svojoj niš ne uspijem pročitati koliko je to ružno napisano. Zato mi se čini bolje kad gin to lijepo natipka.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

hvala na odgovorima...nije da je ta knjižica meni nešto jako bitna, mislila sam samo da je svi socijalni doktori otvaraju. više me zanimalo ovo drugo-kada ju otvaraju jer prema tim nekima koji otvaraju tek sa 10 tjedana ispada da do tada ni nisam trudna ili ?!

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Meni je moja doktorica otvorila čim smo ultrazvukom utvrdili trudnoću, te mi odmah upisala moju kilažu i one opće informacije (datum rođenja, stručna sprema ...). Nakon toga mi svaki puta kada dođem na pregled upišu trenutnu kilažu, tlak i bilješku o urinu koji svaki put uzmu u ordinaciji (ono kao povećani leukociti itd.). Isto tako sa strane zapisuje koje smo preglede obavili (papa test, triple test, 4 d ultrazvuk) i koje ljekove koristim (vaginalete, antibiotici), te sve o krvnim pretragama (rh faktor, krvna grupa).
    Eto mislim da je to to. Pa meni se to čini dosta bitno, jer je to ipak nekakav sažetak koji nekom drugom doktoru može koristiti kao brzi uvid u stanje trudnice, a onda ako mu nešto dodatno treba može pogledati i u nalaze.

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj chiarita2 prvotno napisa Vidi poruku
    hvala na odgovorima...nije da je ta knjižica meni nešto jako bitna, mislila sam samo da je svi socijalni doktori otvaraju. više me zanimalo ovo drugo-kada ju otvaraju jer prema tim nekima koji otvaraju tek sa 10 tjedana ispada da do tada ni nisam trudna ili ?!
    Mislim da većina otvara kad se na UZV vide otkucaji srčeka...

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

meni je dao trudničku sa skoro 12 tjedana (11+nešto dana)

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

hm, ja cu sljedeci tj biti 12 tj, a jos je nemam, jel to mozda zato sto idem kod privatnika? il to nema veze?

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Meni ju je moj doktor otvorio na prvom pregledu, znaći u 10-om tjednu trudnoće. To je izgleda individualno od doktora do doktora. Trudnoću sam vodila u Rijeci a rodila sam u Vinkovcima gdje su me bljedo gledali ,kao šta vi imate i trudničke knjižice.Ali to je sve bilo prije četiri godine. Mislim da nije ni bitno gdje če doktor upisati podatke, bila to knjižica ili komad papira bitno je da ih upiše, samo što je knjižica praktičnija od hrpe nalaza.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Otvorila mi službena ginekologica u 10 tj., rekla da ju kupim u natrodnim novinama ili ce mi ju naplatit nekih 20-30kuna, ali posto pratim trudnocu kod privatne, ona mi stalno u nju pise.

valentine avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da nije ni bitno gdje če doktor upisati podatke, bila to knjižica ili komad papira bitno je da ih upiše, samo što je knjižica praktičnija od hrpe nalaza.
    To je.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •