Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Životopis, molbe..

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Životopis, molbe..

Negdje smo već pisale o tome ali ne mogu naći. Dakle, zanima me kako bi otprilike trebalo to izgledati a da ne bude prepovršno ni predetaljno. Gledala sam primjere po internetu i sve ja to otprilike znam ali treba mi i malo iskustava. Npr di mogu ubaciti da imam troje djece? (nekako ne mislim da je to nešto bitno za posao ali opet, s druge strane glupo mi ih je ne spomenuti). Onda, moj status apsolventa već 10 godina. Jel mi to minus ili plus? Ja nekako mislim da je minus ali eto, da provjerim. Nisam u životopisu to niti spomenula. Dajte koju natuknicu, što pali, što odvraća..znam da tu ima puno šefica i direktorica pa rekoh, da pitam iskusne žene

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Zovem se ... Rođena sam tad-i-tad tu-i-tu. Osnovnu školu polazila sam ovu tu-i-tu, srednju onu tamo-i-tamo. Apsolvirala sam na tome-i-tome (detalje ćeš kasnije). Udana, majka troje djece. U slobodno vrijeme bavim se tim-i-tim.

Pa kreneš posebno po odjeljcima:
    - obrazovenje: srednja škola, fakultet/viša/štoveć, eventualno doktorati, tečajevi jezika, tečajevi rada na kompjutoru, bilo kakva edukacija koja može biti korisna na poslu (ne nužno samo tom za koji se prijavljuješ)
    - radno iskustvo: kreneš od zadnjeg zaposlenja, u firmi toj-i-toj od-tad do-tad na poslovima tim-i-takvim
    - strani jezici: nabrojiš uz napomenu aktivno/pasivno
    - ostale sposobnosti: vozačka dozvola, muzička naobrazba.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Baš sam nedavno radila na CV-u, jer sam davala prijavu za posao, pa ti mogu reći šta se generalno traži. Ono šta je bitno: edukacija (VSS/SSS, razni tečajevi, ...), radno iskustvo, želja za radom/poslom (koja se mora vidjeti i na razgovoru), pa i godine mogu ići u prilog. Broj djece i bračni status: nebitan. Status apsolventa: mislim da ovisi o poslodavcu i tipu posla, kod mojih je to neprihvatljivo jer traže VSS.

Jel ti treba template ?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala cure, la mama, ne treba. Sve sam već vidila i proučila, zanimale su me nijanse i finese. mada sam svjesna da sve ovisi i o osobi koja čita molbe i životopise ali eto, nije naodmet upisati i neke meni bitne činjenice o mom životu.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

samo nemoj pisati esej o sebi. to je iritantno do bola. i nije pregledno.
    lijepo sve sistematiziraj po onim nekim templatima.

kad nabrajaš školovanje i radno iskustvo počinješ od kraja, znači što si zadnje radila/učila i ideš prema početku (obrnuta kronologija).

Imaš mjesta i za djecu, ali njih možeš spomenuti i u prijavi, nisu nužni u životopisu (iako ja svoju ponosno stavim na početak, pored muža)

Faks spomeneš ako je bitan za taj posao, da znaju da postoji mogućnost da ga završiš. ako nije bitan, onda ga možeš izostaviti (jer nekad se može steći dojam da si površna/lijena/ da stvari ne radiš do kraja). U većni slučaja ti upisani a ne-završeni faks niš ne znači.

upišeš i hobije, ako ih imaš. nećeš, naravno, napisati da ti je ovaj forum hobi

Bitno je da se može steći dojam, osim o tvojim kvalifikacijama (koje moraju biti sistematizirane, a ne zbrda zdola) i o tome kakva si ti osoba.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

trenutno mi je glavna preokupacija slanje molbi. ja svoj nezavršeni fakultet nisam ni spomenula, a nateftereno mi stoji da sam udata i imam dvoje djece. na to je negativno, ili bilo kak reagirala do sada samo jedna - žena

uz živtopis je dobro slati i kavlitetno sročeno pismo od desetak rečenica u kojima je jasno objašnjeno što si radila, što znaš i zašto im baš ti trebaš.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo nešto sam sklepala. U životopisu sam napisala opće informacije-školovanje, vještine, radna iskustva..obrnutim kronološkim redom. A u molbi sam nekako uklopila i troje djece i znanja stečena na faksu kojeg nisam završila zbog životnih okolnosti, nešto tako. Trebalo mi radi tih nekih znanja i vještina. A valjda neću ispast lijena koza koja ne završava započeto, ja mislim da neće biti loše.

slavonka2 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Evo nešto ako će pomoći http://www.posao.hr/articles_all.php?ID=83, pregledno, nije kao esej koji svi poslodavci mrze čitati, dobila sam i nekoliko pohvala za životopis dok sam bila u potrazi za poslom. Nakon porodiljnog opet će mi trebati, na žalost....

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam prije god i pol proučavala i mozgala kako napisati životopis ,koji će ostaviti dojam na poslodavca, nekako da se izdvojim iz mase, tj. da bar budem u manjini...odlučila sam se za europass formular
    https://europass.cedefop.europa.eu/e....csp?loc=hr_HR
    i mogu vam reći da je dosta poslodavaca prokomentiralo da je to jedan od najboljih životopisa (sama forma) kakve primaju.Prije sam imala neki standardizirani i takav su imali 99 % kandidata, nisam baš imala uspjeha...ovaj mi je donio sreću

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

bitno je da sve bude pregledno, a životopisi kao takvi nisu eseji,nego podaci koji se lako čitaju-kratki, jasni i pregledni. Ako poslodavac traži molbu,onda se reklamiraš dosta,inače samo podacirelevntni za zapošljavanje.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja sam u ovome.

Životopis tblični, ovakav Europass, opći, unificirani. U molbi za zaposlenje pišem, spomenem, objasnim ono što je poželjno za određeni posao.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •