Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Ptičja gripa i cijepljenje

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Ptičja gripa i cijepljenje

Slijedom nedavnih događaja s kojima ste vjerojatno svi upoznati, imam par pitanja:

Cjepivo protiv ptičje gripe pretpostavljam da se ne smije primjenjivati za vrijeme trudnoće....

Kakva je situacija s cjepljenjem majke i djeteta nakon poroda-jel se smije, ili ne?
    Ako se smije u kojoj dobi dojenčeta?

Malo me panika pere od sve te fame oko ptičje gripe pa ako dođe do NEDAJ BOŽE situacije i širenja zaraze među ljudima-htjela bih znati....

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cjepivo protiv ptičje gripe ne postoji.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Postoji, evo Mađari su ga proizveli

No, još ne postoji cjepivo protiv virusa koji bi se eventualno prenosio sa čovjeka na čovjeka. Ako dođe do širenja zaraze među ljudima ionako nećemo odmah dobiti cjepivo.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije jos registrirano .
    do sada ga je isprobalo mislim 200 ljudi i tvrde da je 100% efikasno.
    yeah, right .

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne mogu smatrati cjepivom nesto sto je proizvedeno jucer, potpuno neispitano i u krajnjem slucaju odnosi se na ptičju bolest koju ljudi mogu dobiti samo i iskljucivo u prestrasnim higijenskim uvjetima.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    cjepivo protiv ptičje gripe ne postoji.
    Kao što je i Mima već napisala-cjepivo postoji...

u Mađarskoj su probno cjepili 150 ljudi i tvrde da je učinkovitost cjepiva 100%...radi na principu da se virus veže za cjepivo, a ne za crvene krvne stanice....
    jedini podatak koji ja do sada nisam znala, a koji je Mima navela, jest da ne postoji protiv oblika ptičje gripe koja bi skakala s čovjeka na čovjeka...ovo cjepivo je očito za sprečavanje ptica-čovjek zaraze :/
    hm, bit će da me malo previše obradovala vijest o pronalasku cjepiva pa sam ga uzela zdravo za gotovo....

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa zato se i smijem - nisu samo Mađari proizveli cjepivo, radi se ono i po drugim zemljama (valjda za druge tipove virusa), ali naravno to je totalno neispitana stvar a i ne bih rekla da je planirana za cijepljenje širokih masa.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

nova trudnica, ne može još postojati cjepivo za H2H (čovjek-čovjek) virus jer niti taj virus još ne postoji (srećom) tj. niti jedan od virusa ptičje gripe još nije mutirao tako da lako prelazi sa čovjeka na čovjeka.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    ali naravno to je totalno neispitana stvar a i ne bih rekla da je planirana za cijepljenje širokih masa.
    a POGOTOVO ne djece!

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da postoji nekao cjepivo ali nije testirano na BOLESNIM LJUDIMA.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa cjepiva se i ne testiraju na bolesnim ljudima.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sori pobrkala s lijekovima za bolest

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja već 5 koraka ispred cjepiva

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nikad neću shvatiti ovakvo razmišljanje - ljudi se zamaraju cijepljenjem protiv ptičje gripe, koja u cijelom svijetu ima 60 žrtava, a svakodnevno vidim gomilu nevezane djece mamama u krilu - 60 žrtava nakupi seb u prometu u Hrvatskoj u 2 mjeseca...

Nova trudnica, ovo ne ide tebe, samo me uvijek iznova čudi kako se energija usmjerava u kriva područja. Nema smisla zamarati se onim što bi moglo biti AKO virus mutira i AKO počne prelaziti s čovjeka na čovjeka. Isto tako nas može pogoditi meteor. Ili, realnije, dijete može razviti plućnu bolest zbog pasivnog pušenja. Ili...nastavi niz.
    Histerija oko ptičje gripe na žalost je debelo izašla izvan svih razumnih okvira.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A kako tih 150 ljudi ljudi zna da je cjepivo djelotvorno? Sta su ih poslije cjepiva izlozili zarazenom mesu? Mislim fakat ne kuzim.

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    ....Histerija oko ptičje gripe na žalost je debelo izašla izvan svih razumnih okvira.
    Slažem se! Nikakvih novih vijesti. Jedna televizija jučer, tj. dva dana nakon objave da je gripa stigla u Hrvatsku, u gornjem lijevom kutu piše "Izvanredne vijesti u 13:47, ptičija gripa stigla u Hrvatsku" i to stoji od 11 ujutro. Malo su zabrijali, da su bar rekli nešto novo, bitno je da se gleda njihov program...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Nikad neću shvatiti ovakvo razmišljanje - ljudi se zamaraju cijepljenjem protiv ptičje gripe, koja u cijelom svijetu ima 60 žrtava........
    Samo bih dodala, 60 ljudi u 8 godina!!!!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Natasa30 prvotno napisa
    A kako tih 150 ljudi ljudi zna da je cjepivo djelotvorno? Sta su ih poslije cjepiva izlozili zarazenom mesu? Mislim fakat ne kuzim.
    tako što su im se u krvi razvila antitijela na virus

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ma kužim i ja da je to velika halabuka nastala i oko tih 118 zaraženih u cijelome svijetu i da nije potrebno dizati paniku....ima puno većih problema koji nas mogu snaći...tu se 100 % slažem sa svima vama....

ali ja se malo izbezumim kad počnem razmišljati o toj mogućoj mutaciji virusa i prelasku s čovjeka na čovjeka...to mi je jasno da može strašne stvari uzrokovati i toga me strah....nije mene strah par bolesnih ptica za sada....

jedino na što ja priznajem da nisam dovoljno pažnje obratila je baš to cjepivo koje Mađari rade....ja sam to odmah shvatila zdravo za gotovo-cjepivo protiv prenošenja virusa s čovjeka na čovjeka......
    ali sad vidim da to baš i nije tako..... :/

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jedino na što ja priznajem da nisam dovoljno pažnje obratila je baš to cjepivo koje Mađari rade....ja sam to odmah shvatila zdravo za gotovo-cjepivo protiv prenošenja virusa s čovjeka na čovjeka......
    pa ljudi drago, (jos) nema ni virusa p. gripe koji prelazi s covjeka na coveka, pa kako bi onda moglo biti cjepiva???

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

kaj se te mutacije tiče, na teveu su stričeki znanstvenici rekli da bi virus možda mogao mutirat za nekih pet, deset godina. naglasak na MOŽDA.
    a to o ptičjoj gripi je netko veoma pametan pustio u medije, vjerojatno im i platio da to prenapušu, uzrokovao histeriju i sad maaaaaaasnooooo zarađuje na tome
    neki se stvarno fino snađu 8)

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a i ti pile platit ćeš glavom čini mi se

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    pa ljudi drago, (jos) nema ni virusa p. gripe koji prelazi s covjeka na coveka, pa kako bi onda moglo biti cjepiva???
    pa da, sad mi je to jasno ....ali znaš kad su u strahu velike oči, a onda netko dođe s "serviranim" rješenjem - čovjek ne stane svaki put da razmisli (ili barem ja) što se tu ustvari nudi.....

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Mamita prvotno napisa
    a i ti pile platit ćeš glavom čini mi se

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nemojte me samo probat "eutanazirat" ko sve one silne kokice & co...

jer bum vas prvo sve zakihala!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •