Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Koju nosiljku za bebu od 0 do 3 ili 6 mj, a za jačeg tatu?

Andro-gen avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno Koju nosiljku za bebu od 0 do 3 ili 6 mj, a za jačeg tatu?

moja sroljka ne da mi oka sklopit. čim je odložim, urlaligaurla. samo bi se nosila i vozila, kao svako pravo žensko. čim je stavim na svoja prsašca, klone.
    onda je tata odlučio kupiti neku nosilicu. marame i slingovi su mi pederski, ne mogu to na sebe.
    inače sam nemalen i ne znam da li postoje te neke veličine...
    što mi savjetujete?
    lova mi nije od presudne važnosti. bitno da ona usni kad je okačim na sebe. onda mogu i van i to sve, a ne ovako - ruka mi otpade.
    cure, iskustva...?
    samo bez nekih filozofiranja, pliz... gdje kupiti i što. to me interesira.
    zahvalan tata
    ps a da... mala ima 35 dana, a glas kao operna pjevačica od 35 godina. pa me shvatite onda.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, frigaj ga, kad se samo marame i slingovi preporučaju.

Mi smo imali onaj baby bjorn air (kupili u Kikki), ali smo nekome proslijedili, nama je to pasalo jer se u svemu otac ekstremno znojio i natapao kćer, ali su nam, kako smo bili vježbači, rekli oprezno s time, tj. ne baš previše. Navodno se taj baby bjorn aire ne preporuča za mušku djecu zbog pritiska na jajčeka, ali za žensku je relativno OK, s tim da je preporuka fizijatrice bila da se beba ipak podupire jednom rukom oko guze, jer ona ipak u svemu drugome, što nije marama ili sling, nekako visi na težini kukokvlja, a nije onako ko majmunče pripljeskana uz tijelo.

Naša kćer je šizila u marami upravo zbog te pripljeskanosti, iako smo uzeli neku super ljetnu, sling nismo probali, u baby bjornu joj je bilo OK, ali nas je bilo strah s time pretjerivati, s tim više što nam je fizioterapeutica rekla da općenito puno nošenja za nju nije dobro, nego na podlogu pa da se rotira i sl.

Doduše, ona je pak imala stav da općenito niti s nošenjem ne treba pretjerivati (iako su prevladavajuća forumska mišljenja suprotna) jer da treba bebi dati šansu za da se proba samostalno što više pokretati - rotacije i sl. Ali, vi ste još u fazi kad nema neke motorike i kad je baš faza nošenja, to se mislilo za dalje.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 11.03.2010. at 17:01

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A naša prija, recimo, ima izuzetno dobra iskustva sa slingom, masu je nosila u tome, beba motorički savršena, znaš o kome mislim. Mislim da ti je ipak najbolji možda sling, najjednostavniji je za korištenje, a sad izgled je kulerskiji od ovog baby bjorna, za muške, i to se viđa na holivudskim tatama (Mr. Big iz Seksa i grada), ali pedijatri, čini mi se, imaju rezervacije na tu nosiljku i nosiljke općenito (ne na marame i na slingove). Jer dijete u tome, za razliku od slingova i marama i ruku, nekako nefunkcionalno visi.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 11.03.2010. at 17:05

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, i postoji ti veličina koja je mogla opasat i moju jaču polovicu - sjećaš se njegove konstitucije - mislim metar 90, sto kila, ali što se on u tome znojio, koma. Znači, nije veličina problem, kod nas je bilo znojenje, to je bio dizaster, s baby bjornom je nekako išlo, s maramom,iako kao ljetna i super, koma, sling ne isprobasmo.

Nama su se kolica pokazala rješenjem, u njima i dan danas rado zaspe.... Ali, sve to ne možeš znati dok ne probaš, našoj priji je super sa slingom...

Najbolje posudite sling pa probajte...
    Posljednje uređivanje od ina33 : 11.03.2010. at 18:03

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

sam da kazem da je moj zakoniti stavio maramu na sebe i nije izgledao nimalo "pederski" u tome...imamo sleepy wrap (www.sleepywrap.com), a koji mozes nabaviti i u tzv. muskim bojama (tipa maslinasto zeleni ). dosao je jako brzo kad smo narucili. nasa je 6 tjedana, isto se stalno nosa i urla cim je spustimo, u marami brzo zaspi i spava ko tukica.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

od 6mj mei tai, mi smo oduševljeni, a do tad sling ili marama (maramu nismo probali, sling jesmo) jer to je najbolje i nije pederski, baš suprotno, moje mišljenje je da pravi muškarci nose svoje bebe u maramama/slingovima jer imaju dovoljno samopouzdanja da nose tako bebicu i izgledaju kao prave face, a nikako pederi

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kaj tebi ovo izgleda pederski? http://public.fotki.com/ivkica/marama/tata-i-iva.html
    Marama je nešto najbolje u čemu možeš nositi dijete. Ne moraš se brinuti za to kaj si velik, neće ti biti teška kao u nekoj klokanici...

Andro-gen avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    E, i postoji ti veličina koja je mogla opasat i moju jaču polovicu - sjećaš se njegove konstitucije - mislim metar 90, sto kila, ali što se on u tome znojio, koma. Znači, nije veličina problem, kod nas je bilo znojenje, to je bio dizaster, s baby bjornom je nekako išlo, s maramom,iako kao ljetna i super, koma, sling ne isprobasmo.

Nama su se kolica pokazala rješenjem, u njima i dan danas rado zaspe.... Ali, sve to ne možeš znati dok ne probaš, našoj priji je super sa slingom...

Najbolje posudite sling pa probajte...
    imamo sling za cici i ništa za mene. eto, još jednu noć ću nepametniji zaspati.
    evo, ovo pišem s sroljka ukunjala na meni.
    lele

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

pa možeš i ti sling, a kasnije mei tai

cowgirl avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ergobaby Carrier - kao ruksak je, može se kupiti i dodatni remen za produženje remena oko struka (za jače tate), ali nema za kupiti kod nas.
    Iako bih i ja uvijek savjetovala sling ili maramu.
    Mi slingamo od 5-6. dana (oboje). Tata maramu još nije stavio na sebe, jer mu se ne da vezati.
    I on je bio protiv tih "krpa za djecu", ali kad je skužio da dijete u tom ne plače, sam je tražio da ga naučim vezati. Čak je bio i na radionici za nošenje djece
    U početku je jedino u slingu spavala 2-3 h u komadu.
    Mei tai je super ali od ca. 3 mjeseca, odnosno kad dijete može uspravno držati glavicu dulje vrijeme. Ali ako je sitno djetešce, upadne skroz unutra.
    Mi ga sad puno koristimo, posebno tata, ali ona ima godinu dana. Prije 6. mjeseca bi sva upala unutra, jedva joj je glavica virila (ali ona je dosta sitna).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ergo Babycarrier mi se čini puno bolji od Baby Bjorna, zato jer bolje "pripljeskuje", ali tu će se, vjerojatno, opet pojaviti issuei znojenja. Nekako mi se čini da toga ima manje u slingu. I taj Ergo Babycarrier mi se ne čini za tako malu bebicu. Najbolje je od nečeg krenut pa probat.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

budući da već imate sling, imate i rješenje problema.

katepe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

za skroz male bebe mi se cini da nema nista bolje od marame. evo ti jos jedan tata pa ischekiraj: http://picasaweb.google.com/kapevu/B...64475149012082

katepe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ako ti je do dizajna, ovaj mei tai izgleda gotovo kao i nosiljka: http://picasaweb.google.com/kapevu/BonkaPublic#5448767669121022146
    Posljednje uređivanje od katepe : 15.03.2010. at 09:17

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

lol na početni post

Čuj, Andro, mi smo ti ovdje sve nabrijane na te slingove i malo tko ima iskustva s nepederskim nosiljkama.
    Ali ako hoćeš takvu nosiljku, pa odi u par dućana s dječjom opremom, i u par boljih apoteka, i provjeri malo modele, ispitaj prodavačice i nakon par dana bit ćeš malo pametniji. Ponesi i dijete pa možeš isprobati na licu mjesta.
    Kad biraš model, obrati pažnju na onaj donji dio koji ide djetetu između nogu - ne smije biti preuzak, mora biti dovoljno širok da drži noge djeteta raširene tako da su bedra u vodoravnom položaju, čak i malo prema gore, ne smiju visiti od kukova prema dolje. I nikad nemoj dijete nositi tako da gleda prema naprijed a noge vise dolje.
    Leđa djeteta moraju biti dobro poduprta i kralježnica se ne smije savijati u stranu.

Ima tih ergonomskih nosiljki s kopčama i čičcima, dalo bi se izguglati neke modele na netu, ali ja ne bih znala ocijeniti koji od tih modela može biti za dijete mlađe od 6 mj.
    Ili da nabaviš neku maramu u smb boji?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo nešto ovako http://images.google.hr/images?sourc...N&hl=hr&tab=wi
    ali kako sam napisala, to je dobro za djecu od 6mj nadalje, a za manju zbilja nisam sigurna.

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam mm prepustila izbor za njegov MT, a sling sam baš zbog njega kupila plavo-smeđi.
    Nosio ga je samo jednom u slingu do neki dan.
    Mt mu se već izcufao od nošenja. Nose se u mt od 2,5mj.
    Neki dan je otkrio da mu bočni položaj na slingu super, pa se i sa mojim slingom sprijateljio.
    Mislim da je bolje izbor prepustiti tati, pkazati mu slike, položaje, boje, dizajne....

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Pogledaj malo: http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=190976 - nešto slično slingu

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Andro-gen prvotno napisa Vidi poruku
    moja sroljka ne da mi oka sklopit. čim je odložim, urlaligaurla. samo bi se nosila i vozila, kao svako pravo žensko. čim je stavim na svoja prsašca, klone.
    onda je tata odlučio kupiti neku nosilicu. marame i slingovi su mi pederski, ne mogu to na sebe.
    Ah, bas bi se dobro slozio s MM. On je isto odbio biti "umotan ko Indijka s ceste" (bio je poslovno u Indiji malo prije nego se mala rodila) pa sam ja kupila sebi sling a njemu pravu "musku" klokanicu... u kojoj je malu nosio ukupno mozda 5x - em se znojio, em mu je bilo komplicirano za staviti (nesto stezi-vezi-kopcaj-cicak...), em mala nekako grozno visi kolko god da je to stezao... Tako da su mu ostale ruke, pa je nosio i nosio. Ja sam s druge strane koristila sling - u 30 sec sling na meni, mala unutra zvezana i picimo dalje. I sam je priznao da je 100x prakticniji i za stavit malu nutra, i da je maloj udobnije i sve... ali ga nikad nije stavio na sebe

Poanata? Hmmm - ili probaj pregrmiti "pederski" look ili izdrzi jos dva mjeseca nosanja pa probaj s ergo ili s MT.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno Nosiljka za bebe od 0...

Malo sam se kasno sjetila ali... mislim da ipak ima nesto za tebe "pravo" a da je ok i za bebu...

http://cybex-online.com/site/uk/prod...riers/igo.html

Ovo su prije imali u Brezicama, sad vidim da od tog proizvodjaca imaju samo onu 2.go a ne vise i ovu i.go

Ova meni ne izgleda nimalo "pederski" vec pravo muski "high-tech" (kao bjornica) a ima pravi lezeci polozaj za bebu, tako da ne visi prema dolje... Mozda da pitas da li ti je mogu naruciti? (ako vec nisi kupio nesto drugo)

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i moj glas za Ergo Babycarrier
    a za male bebe imaju dodatak tzv. inafant insert
    znam da su ga cure kupovela u graz-u, ja sam svoj narucila preko neta.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •