Bravo za Beograd!
Mrak!
Meni je patronažna rekla da je i u Zagrebu 70-ih postojala banka majčinog mlijeka, negdje u Savskoj? Zna netko nešto o tome?
Da, zaista je postojala! Tako mi bar moji svekar i svekrva kažu. Žene koje su imale "viška" mlijeka tamo su ga nosile.
Žao mi je što toga nema više kod nas....
davno, tada kada i u Zagrebu bilo je i u Beogradu.
moja baka je tamo odnosila visak svog mleka i zauzvrat su se dobijale neke beneficije pri kupovini namirnica, neko sledovanje se povecavalo za majke koje su odnosile mleko
Posljednje uređivanje od frost : 11.03.2010. at 22:09
Kada sam se ja rodila,u porodilistu su zene morale izdajati i predavati mleko.
Tim mlekom su hranili bebe u boxu,kao sto im sada daju Ad.
Secam se da je mama pricala,kako nije mogla izdojiti ni kapi i kako su je popreko gledali...
A znam da je postojala i ta banka mleka,ne znam sta se u medjuvremenu dogodilo s tim...
nakon zadnje RMK i ja se stalno pitam(uglavnom kad gledam kako mi sve curi dok curka cica) kad ce i da li ce se kod nas otvoriti banka mlijeka
cestitke Beogradu![]()
čestitke Beogradu
a ja sam prolila na litre i litre mlijeka
šteta da takva banka ne postoji kod nas u zg
Radujem se!
Hranjanje prevremeno rodjenih majcinim mlekom je ne samo bitno za zdravlje te dece, nego i za reklamiranje dojenja.
Mnogo puta sam cula da su mame "nastavile onako kako su ih u bolnici hranili".
Nadam se da ce biti i takvog nekakvog efekta, ukljucujuci i uticaj na iste te majke da pokusaju da odrze laktaciju.
Pa joj evo imam mleka za izvoz. A nemam sad vremena citati kli_kli znas li kome da se obratim?