-
I ja sam čekalica. Živimo u Srbiji i na listi postencijalnih usvojitelja suprug i ja se nalazimo godinu dana . Pre dva meseca smo rešili da povećamo starosnu granicu, jer smo videli da ćemo se ukoliko se budemo držali starosne granice deteta do 4 godine načekati ili možda nećemo uspeti da usvojimo dete. Zbog izmene smo otisli u CSR, porazgovarali sa socijalnim radnikom koji je obećao da će naše izmene dostaviti Ministarstvu. Ovih dana je suprug nazvao Ministarstvo da vidimo da li su naše izmenjene želje unešene i bio je neprijatno iznenađen. Podaci nisu izmenjeni jer dopis iz CSR nije stigao. Sve ovo pišem zbog Ume i drugih parova koji su menjali svoje prvobitne želje jer su neka želje u čekanju sazrevale. U Ministarstvu treba proveriti svaku izmenu koju dostavljamo CSR.
Umini tekstovi na jednom drugom forumu pomogli su nam kada smo bili u postupku skupljanja papira, skole roditeljstva i dobijanja podobnosti.
Na izmenu naših prvobitnih želja su uticala iskustva žena koje su svoja iskustva nesebično na ovom forumu podelile sa nama pre svega VlVl i Zdenke. I zato, hvala Vam svima.