Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: iscjedak kod 4,5-godišnje djevojčice

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno iscjedak kod 4,5-godišnje djevojčice

Oprostite ako je tema već bila, nisam je uspjela naći....
    Iscjedak je žut, katkad lagano zelenkast. Traje već tjedan dana, nema naročiti miris. Samo ga nađemo na gaćicama, čak i ujutro, nakon noći u čistim gaćicama. Nije jako obilan, to su mrljice, ali me zabrinjava. i da, ne mogu, zapravo, odrediti potiče li iz mokraćovoda ili rodnice.
    Iskustva?
    Posljednje uređivanje od klu. : 12.03.2010. at 09:23

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Vrlo vjerojatno streptokok, mislim da bi trebali napraviti bris.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

puno hvala, danas idemo pedijatrici. braco je nositelj streptokoka, pa je ovo vrlo vjerojatno. nažalost.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Dakle, kaže pedijatrica da mi cura ima povećani estrogen u krvi. Ništa alarmantno, (iako se meni kosa digla na glavi - preuranjeni pubertet?????!!!!), to se događa curicama, poraste razina estrogena, pa se smanji sama od sebe. Ima veoma blago povećanje desne dojke i taj mali iscjedak. Trebalo bi proći kroz desetak dana.

mio-mao avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ajme meni, i moja je nedavno imala isto i isto ima 4,5 god. Sad si me zabrinula s tim estrogenom.. Ja mislila da su možda kakve gljivice i trpala ju jogurtima i izbacila slatko.. prošlo je za 3-4 dana i bilo je isto tako.. mrljica-dvije!!

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

da ti bude lakše, i mojoj se nedavno isto pojavilo, trajalo 2-3 dana, a kako ja ne reagiram odmah na prvu, prošlo i nisam niš o tome pitala.

Livia

Početno

hvala vam dragi roditelji na ovim savjetima,naša curica ima već godinu i pol problem sa refluksom prvog stupnja i sa čestom pojavom esherichije u urinu i ne znam šta sve nismo poduzimali stanje se pogorša svaki put nakon mikcijskog snimanja mokraćne cijevi i mjehura i danas se pojavi taj famozni zelenkasti iscjedak bez nekog mirisa a meni se već noge odrezale jer mi više dosta antibiotika a pila ih je konstantno 14 mjeseci i odmah mi je bilo lakše kad ste mi rekli da može biti i taj estrogen u pitanju a ne odmah bakterija kako sam na prvu pomislila ali panika me hvata od brisova i pregleda jer je curica toliko isprepadana s tim da mi neda ni pomisliti kako sad uzeti bris rodnice ili šta slično. Ovo jako sve skupa dugo traje i baš kad misliš da si napravio neki rezultat i da je curici bolje ono se pojavi ovako nešto bez ikakvih drugih znakova! Hvala još jednom na podijeljenim iskustvima i pozdrav

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja imam curicu od 3 godine i ima isto lagani isjedak ali kako nema nikakvih nuspojava poput peckanja i svrbeža za sada ništa nisam poduzimala. Ima ga nekih 7 dana i kažu da je to normalno kod curica da se pojavi s vremena na vrijeme. Ako ne stane za nekih 2-3 tj onda ću ići dr. Nema potrebe voditi ih za svaku sitnicu, samo im prisjednu dr i pregledi!!!!

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ako je zelenkaste boje treba vidjeti da nije Escherichia Colli. Mi smo se je jedva riješili
    Posljednje uređivanje od Adrijana : 12.07.2010. at 11:59

jedna zdenka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Maja je nedavno imala upravo takav iscjedak. Prvo nas je pedica poslala da damo urin na analizu, a kad se je nalaz pokazao urednim, otišli smo dječjem ginekologu. Uglavnom imala je bakteriju hemophilus influenza koja se zadržava uglavnom u nosu ali je kod nas došlo do sekundarne infekcije. Doktorica je rekla da to nije neuobičajeno kod malih curica. Uglavnom poanta je da ne treba odmah trčati pedijatru, ali se neke stvari ipak trebaju provjeriti.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala na odgovoru. Curica je imala iscjedak 2 dana i od onda ga nema tako da za sada neidemo dr.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

probiotici, probiotici....blaženi su, nama se odličnim pokazao VIP premium, par mjeseci kura 1xdnevno + po potrebi pranje istim!
    isto imamo reflux ali bez beštija koje smo dokrajčili homeopatijom.
    antb se nisu pokazali dobrima na duge staze ali zato alternativa je!
    ima više o tome na topicu o VUR-u

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Da ne otvaram novi temu, nadovezujem se. Curica mi ima nešto manje od 5 god. Prije 2 mj. imala je smeđi iscjedak nekih 15 dana (i to najviše ujutro). Radili smo briseve, nalaz na trihomonas, urin i urinokulturu, sve je bilo sterilno. Mazala sa pliymicol i prošlo, ali nakon 20-tak dana!!! Sada se situacija ponovila. Sve počinje jakim crvenilom i pečenjem. Nalaz brisa sterilan, druge nalaze čekamo. Sada mažem sa canestenom, ali eto traje već 8 dana. Da li mi netko može nešto preporučiti?

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

mi imamo identičan problem Enoa, samo se ja grozim kemije, mi koristimo kremicu na bazi čajevca Teutu. nama je odlična, čim vidim da se crveni namažem i bude vidljivo bolje. mažem ujutro i navečer.
    tete u Lavandi Mii mi je čak preporučila i Acidosalus vaginalete- da je rastopim prstima i mažem i to upali ali mi je jeftinija varijanta Teuta, koristimo je svi a i djelotvorna je.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Hvala lisica, svakako ćemo ju probati.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno cao

ukucala sam na google nesta iscjetku kod djevojcice i otvorilo mi je ovaj forum... moja kcerka ima 3 godine,i ima iscjedak bijele boje,zali se da ju svrbi... odvela sam je kod pedijatrice i ona mi je rekla da je 3 veceri perem u kamilici i da ce proci.. naravno to nije proslo,kamilica ne cini cuda cini mi se...krenila je u vrtic i mislim da je nesta pokupila tamo... neznam sta da radim,sta da kazem njenoj pedijatrici ,na kakve pretrage da me posalje posto je mlada i glupa i ocito ja moram znati vise od nje... please ljudi help!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

jel iscjedak onako sirast, ili mrvičast?
    ako ju svrbi, meni to vuče na gljivice, i one sigurno neće proći s kamilicom.
    od pretraga bi joj trebalo uzeti bris rodnice, kod dječjeg ginekologa, iako se za gljivice dijagnoza često može postaviti i bez toga, samim pregledom.
    odite još jednom kod pedice, i tražite uputnicu.
    do tad probajte redovito prati u vodi sa malo octa, jer gljivice ne vole kiselo, a škodit ne može.
    neka pije puno probiotika, tipa bioaktiv, i ne jede slatkiše. i obavezno isključivo pamučne gaćice i ne preuske hlače ili štramplice.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

cao..je,iscjedak je mrvicast,pomislila sam i ja na gljivice ali mi je to bilo nepojmljivo s obzirom da ima samo 3 godine..upravo smo dosli od doktorice. napravili smo bris rodnice,dali mokracu i izvadili krv,trazila je i crp. sutra nalazi od krvi i mokrace,a u srijedu od brisa. rekla je da misli da je to od antibiotika,jer je zavrsila sa terapijom prije 14dana. iskreno nadam se da je od antibiotika,da nije nesta gore..

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sad sam vidjela ovu temu...mi smo prije koji par mjeseci imali isti problem 3g....i slučajno ja vidim ne na gačicama, već je sve dolje bilo crveno pa sam ju zamolila da joj pogledam jer neda, i našta sirasto bijelo u području spolovila...zvala pedijatra a sestra je rekla da pričekamo par dana pa ako ne bude bolje da će iči dječijem ginekologu...no ja ju na takvu pretragu nisam htjela voditi, hvala Bogu prošlo je...ali možete mi reči od čega je to...nismo koristili antibiotike.....i za vas koji ste bili kod dječijeg ginekologa možete mi malo opisati pregled i kako je djete to podnjelo..hvala

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

eo ovako..nas nisu poslali kod djecjeg ginekologa,vec je doktorica uzela samo bris od dolje,ali onako samo sa ruba spolovila.. moja nije ni to podnijela,vristala je ko luda al najvise zato sto je morala pokazati "koku".. ali mi njena doktorica nije spominjala ginekologa i ja se grozim na to.. neznam ni od cega je moja kcer dobila.. bas pazim kad ju potjera piskit pa je ne stavljam na svaciji wc, vec je odvedem na travu da piski, bas zato.. al kod nas u vrticima sad vlada neka bakterija,tako sam cula,pa je mozda i tamo nesta dobila..

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

baš čitam sve ovo. kod moje 4-godišnjakinje se isto s vremena na vrijeme javi žuti
    iscjedak na gačicama. nije niti sirast, niti gruđvast, samo zaprljane gačice
    i uopće je ne svrbi, ne pecka, ne smeta.
    bili smo jednom kod pedijatrice zbog toga i ona ju je pokušala uvjeriti da joj
    uzme bris ali nije uspjela, pa je rekla da će nas poslati dječjem giniću ako ne prođe,
    a prošlo je pa dalje nismo išli.
    dakle,iscjedak se pojavi pa nestane i nije me to zabrinjavalo, ali sad se pitam da li bi
    trebala nešto, i što, poduzeti da se više ne pojavljuje.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kod nas je nekoliko puta bio zelenkasti iscjedak koji je kasnije prelazio u žuti. Kad se prvi put pojavio, trajao nekoliko dana. Pedijatrica rekla da je vjerojatno od kupanja u kadici, no svejedno napravila bris za svaki slučaj (obris vulve) koji je bio uredan.
    Kad god se kupamo u kadici, nakon toga ima takav iscjedak, tako da se može i na to obratiti pažnja.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pitanje u vezi Teuta kreme: da li se netko informirao o primjeni kod djece? Pročitala sam sastav i našla unutra vrkutu, biljku koja se koristi za liječenje hormonalnog disbalansa i neplodnosti kod žena, i deklarirana je kao proizvod za intimnu njegu žena . Sad me malo strah koristiti to za 5 godišnju djevojčicu iako imamo stalno problema sa crvenilom, peckanjem i svrbežom

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj emira prvotno napisa Vidi poruku
    Pitanje u vezi Teuta kreme: da li se netko informirao o primjeni kod djece? Pročitala sam sastav i našla unutra vrkutu, biljku koja se koristi za liječenje hormonalnog disbalansa i neplodnosti kod žena, i deklarirana je kao proizvod za intimnu njegu žena . Sad me malo strah koristiti to za 5 godišnju djevojčicu iako imamo stalno problema sa crvenilom, peckanjem i svrbežom
    ja je koristim za curku od 6 god., za curku od 2 i pol i mališa kad je imao dugotrajne gljivice sa mjesec dana sam između rojazola i imazol krem paste napravila pauzu i mazala sa Teutom.
    koliko ja znam vrkutu ipak moraš oralno unijeti tj. piti čaj i to u količini od 3,4 šalice dnevno. da bi djelovala.
    mojoj djeci ne šteti, pedijatrica nije smatrala za shodno ni prokomentirati kad sam joj rekla a definitivno djeluje brže od antimikotičkih kremica. i ne vraća se stalno.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

podižem, da ne otvaram novu temu.
    ja imam djevočicu koja ima 7 godina i unazad nekoliko dana primjetim na gaćicama žuti iscjedak. niej to nešto obilno, ali svakako je neobično jer to sad prvi put vidim kod nje.
    što mi je činiti?
    da idem pedijatru ili da još malo sačekam?

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Moj ti je prijedlog da malo sačekaš, mojim curama se znalo desiti da se pojavi iscjedak na par dana pa se povuče. Vjerojatno sjede na hladnom, na travi i sl. Kod mlađe mi se znao javiti i nakon upotrebe antibiotika, ako nema drugih nuspojava pričekaj par dana. Kod starije se već sa 8 god javio iscjedak redovno svaki mjesec da bi u četvrtom razredu već dobila mjesečnicu. Kako mi je razlika u godinama između cura deset godina, kad se rodila ova mlađa kod starije su se javile trbušne tegobe. Vjerovala sam da je to ljubomora na mlađu sestricu ali sam ipak obavila niz pretraga. Nakon uzv kod dr.Matić Vk bolnici ( dr je fenomenalna) rekla mi je da se ne iznenadim ako uskoro dobije mjesečnicu jer jajnici rade pun gas. tako je i bilo.
    Prati još koji dan pa češ vidjeti, ako potraje duže od tjedan dana (naravno ako nema drugih nuspojava pa da ju odvedeš ranije) odvedi ju čisto da čuješ mišljenje pedice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •