Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: problemi u prehrani s adaptiranim mliječnim proizvodima

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno problemi u prehrani s adaptiranim mliječnim proizvodima

hitno molim pomoć!!!!!!!! imam bebicu staru 3mj. i već 2mj. se borimo s bljuckanjem.svašta smo isprobali jede samo bočicu i uvijek nakon jela imamo problema. Ona gotovo uvijek odmah podrigne ali bljucka i po 2 sata nakon jela.Promjenili smo i hranu i bočice, nakon jela je držimo po pola sata da podrigne i da joj bude lakše tako da je se naučila i nosati. Imamo bočice na koje obrok od 120ml jede po pola sata i one iz kojih pojede za 10min. ali nema nikakve razlike, mi smo mislili ako jede sporije da će joj biti lakše ali nije.Tjekom jela je prekinemo 2-3puta da podrigne ali ona se opet izbljucka, većinom je stavljamo da leži na desnoj strani ili na trbuhu.Doktorica kaže da je sve uredu ali mi mislimo da nije jer smo već svašta probali ali ne pomaže. Prije nam je jela ** moderatorica izbrisala naziv krsitelja ** pa nam je patronažna savjetovala da joj stavljam 2,5mjerice ** i 0,5 mjerice rizinih pahuljica da joj bude gušće ali kad se prehladila jako je iskašljavala sluz pa smo promjenili hranu.Sad jede ** drugi krsitelj editiran ** ali ga jede manje nego što je preporučeno mislim da je zbog toga što je dosta jači i otpočetka pije puno čaja od komorača ali bljuckanje ne prestaje .molimo pomoć!!!!!!!!!!
    Posljednje uređivanje od BusyBee : 13.03.2010. at 18:11

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ovdje ces vrlo tesko dobiti savjet vezan uz prehranu AD, za to pitaj pedijatra ili prosurfaj nekim drugim forumima. sretno!

kopiram sto pise u pravilima foruma:

"Što se tiče rasprave i savjetovanja u vezi prehrane dojenčeta adaptiranih mlijekom, “pružanje ili traženje savjeta ili informacija o prehrani djeteta o adaptiranom mlijeku nije dobrodošlo i biti će obeshrabrivano. Ukoliko trebate informacije u ovom području, molimo da ih ne tražite na ovom forumu već da se savjetujete s liječnikom vašeg djeteta. Razmjena iskustava o prehrani adaptiranim mlijekom također spada u ovo područje i nije dobrodošla na ovom forumu.” Ostatak pravila pročitajte ovdje – razgovori o prehrani adaptiranim mlijekom"

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Dali je moguće da ti je beba "proždrljiva" pa si stoga uvijek uzme više nego što joj treba pa zbog toga bljucka. Bitno je da vam bebač ne gubi na težini

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Neke bebe bljuckaju vise od drugih.
    Vec radite dosta toga da joj olaksate (vise puta podrigivanje), a ja bih je jos i cesto drzala u uspravnom polozaju. I ne bih davala puno caja vec vodu i to ne u velikim kolicinama.
    Probajte vidjeti da li vise bljucka kad jede pola sata... meni se cini da je to previse za obrok od 120 ml, moguce je da beba proguta i puno zraka dok nateze dudu. Deset minuta je sasvim ok za 120 ml.

Ako cete dalje pisati na ovoj temi, molim da izostavite nazive proizvodjaca-krsitelja Koda.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ak je dr rekla da je sve ok, onda valjda je, nema reflux... onda se vjerojatno prenajede beba, tak je moj prvi bebac, on je uvijek htio jest, davala sam mu svoje izdojeno svaka 3 sata, a između cicu kad je god htio ( stalno ), sad i igro se, a vjerojatno i jeo, jer je stalno bljuckao, ono nasmije se i bljuc, a to moje izdojeno je isto dugo vuko po 20 min jer je valjda bio pun pa nije mogo brze....

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

a caj, vodu nisam davala, a ti jos i to, pa je valjda fakat zeludac prepun i bljuckanje je najnormalnija posljedica...

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

moj je na sisi, ali problem je isti. nama pedica rekla da dok dobiva na tezini nema brige. neke bebe naprosto vise bljuckaju od d rugih. a slozila bih se s mihim mlijeko, rizine pahuljice i caj...mozda je to ipak previse. probaj umjesto na trbuhu (to potice bljuvkanje) staviti bebu na ledja na blagu kosinu (oko 30 stupnjeva) poslije jela. nama je malo pomoglo. inace bljuckanje bi trebalo prestati oko 4-5 mj. kad se do kraja formira probavni sustav

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •