Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: antibiotik ili ne?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno antibiotik ili ne?

Nina je prije tri dana zakurila na 38.4,sutradan je došla na 39.6,pa je pala s Panadolom baby na 38,4.Sutradan smo otišli kod pedijatrice,vadili krv i sve je u granicama normale.Sad dosta kašlje,kao da iskašljava i temperatura je stalno oko 38,5.Pedijatrica nam je dala sumamed,a ja se dvoumim dati joj ga ili ne.
    Mislila sam pričekati još danas i ako joj i sutra ne bude ispod 38.5,onda joj ga dati.Malo me je frka tog kašlja i moguće upale.Što vi mislite?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ovo je bilo pitanje za tvog pedijatra, ne za forum
    ako sumnjaš u njeno mišljenje, traži drugo, treće, deseto mišljenje stručnjaka, ne forumske populacije

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Curica moje prijateljice je tako od temp 38 i krvne slike koja je pokazivala virozu, nakon 2 dana od ped dobila Klavocin zbog bronhitisa, a zatim opet nakon 2 dana sumamed i uputnicu za bolnicu. Tamo su joj slikali pluča i vadili krv - bakterijska upala pluča. Sve je dobro prošlo s 5 dana sumameda.

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Uopće ne shvaćam tvoju dilemu... Jesi li ti liječnik - pedijatar???
    Potpis na vještičicu.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pitaj pedijatra, mi smo prije par dana krenuli s virozom, nastao opstruktivni bronhitis, zbog pjenaste sline upučeni u bolnicu i ustanovljen je početak upale pluća. CRP i svi krvni nalazi bili su ok, ali na moje pitanje zašto onda antibiotik, odgovor je bio da postoje bakterije kod kojih je CRP normalan, a slika pluća je pokazala početak upale. Zato smo dobili sumamed koji je širokog spektra, a ne recimo klavocin koji se ciljano daje kod upale pluća. Za sve što ti nije jasno nazovi pedijatra, a ako ti njegovo objašnjenje nije zadovoljavajuće traži drugo mišljenje.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj vrboska prvotno napisa Vidi poruku
    Nina je prije tri dana zakurila na 38.4,sutradan je došla na 39.6,pa je pala s Panadolom baby na 38,4.Sutradan smo otišli kod pedijatrice,vadili krv i sve je u granicama normale.Sad dosta kašlje,kao da iskašljava i temperatura je stalno oko 38,5.Pedijatrica nam je dala sumamed,a ja se dvoumim dati joj ga ili ne.
    Mislila sam pričekati još danas i ako joj i sutra ne bude ispod 38.5,onda joj ga dati.Malo me je frka tog kašlja i moguće upale.Što vi mislite?
    A zašto si uopće išla kod pedijatra ako misliš da ti možeš bolje procijeniti simptome i zdravstveno stanje?
    I sad pitaš neke nepoznate i ananimne osobe na internetu da ti daju medicnski savjet kako liječiti bolesno dijete!!!
    Ako sumnjaš u terapiju koji je propisao liječnik, odi kod drugog liječnika tražiti novo mišljenje.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

vrbovska ja potpisujem ovo sto su cure napisale da nazoves pedijatricu i s njom se konzultiras, ako treba ponovite i krvnu sliku, ali misljenja sam da nije prepisala sumamed prevencije radi.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ma stvar je u tome da na otoku imamo samo jednog pedijatra,znači trebala bih ići s bolesnim djetetom u Split po drugo mišljenje.Inače,dala sam joj Sumamed danas,sad spava,valjda će joj biti bolje

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Čuj ne postoje glupa pitanja, kad ti nije jasan postupak tvog pedijatra pitaj ju-ga, imaš pravo na objašnjenje, jer po ovom ti uopće neznaš koja je dijagnoza, a to imaš pravo znati.Drugi puta svakako pitaj sve što ti nije jasno.Ja uvijek pitam, nije me sram što ju ponekad ne razumijem i tražim pojašnjenje zdravo seljački. Daleko sam ja od medicine.

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

vrboska, razumijem tvoju zabrinutost, ali forumski odgovori tipa:

Curica moje prijateljice je tako...
    nisu i ne smiju biti drugo mišljenje.

Poslušaj svoju pedijatricu.
    Brzo ozdravljenje vam želim.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mene zapravo čudi zašto ljudi ne pitaju pedijatra ODMAH istog trena kad im predloži terapiju, ako ima bilo kakvih dvojbi... To je sigurnije nego poslije se raspitivati po forumima. Ako zaboravim pitati što me zanima, ne ustručavam se zvati pedijatricu ponovno.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 12.03.2010. at 22:07

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Mene zapravo čudi zašto ljudi ne pitaju pedijatra ODMAH istog trena kad im predloži terapiju, ako ima bilo kakvih dvojbi... To je sigurnije nego poslije se raspitivati po forumima. Ako zaboravim pitati što me zanima, ne ustručavam se zvati pedijatricu ponovno.
    meni je to isto čudno.

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni nije cudno preispitvati lijecnika, i lijecnik je samo covjek, a o prekomjernom koristenju antibiotika ne treba nista novoga reci... s obzirom na kratkotrajnost temperature i beznacajne simptome, ja se uopce ne bih dvoumila da odbijem antibiotik, ali to je moj stav i moja odgovornost naravno, svatko nosi svoj kriz...

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Nina je prije 3 dana uz temperaturu dobila i proljev,hvala Bogu,danas joj je puno bolje,fino je jela,a temperature nema.Sve sumnjam da je zapravo imala adenovirozu,sutra opet idemo na vađenje krvi,pa me baš zanima što će nam reći

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mi smo bili u četvrtak na zaraznoj: adenoviroza.
    Imala je temp oko 40 puna 4 dana. Doktor je rekao ja je uho malo upaljeno, ali da nije strašno. I da je grlo upaljeno, virusna upala.
    rekao je da bi ipak preporučio antibiotik, jer se kod male djece te stvari znaju brzo zakomplicirati. Dao je zinnat. Ja sam rekla da ne bih baš ako se ne mora jer je prije mjesec dana pila sumamed. On je rekao da zna da je velika strka oko antibiotika, i da se svašta priča, ali da su kod djece češće potrebna nego kod odraslih, i da se nemam šta bojati. ali ako baš hoću, neka pratim opće stanje još 2 dana, ako ne bude bolje, ili bude gore, da dam antibiotik, a ako bude bolje da ne moram. ali da se niš ne bojim, da nije antibiotik tako strašna stvar.

Ja sam čekala još 2 dana, drugi dan navečer sam joj skoro dala, jer se temperatura non stop penjala do 40. ali sam ipak pričekala jutro, i dobro da jesam jer od tad više nije imala temperaturu, ne žali se ni na grlo ni na uho.

Sutra idemo na kontrolu pa ćemo vidjeti što oni kažu. Meni se čini da je zdrava ko dren

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

vrbovska pokusaj u svakom slucaju doci do broja telefona te pedijatrice, tako da imas za drugi put.
    Mislim meni je logicno da si pitala sto i kako, ako pedijatar dolazi jednom tjedno na otok, pa koliko puta i sama zaboravim pitati jer u tom trenu smirujes dijete ili ti jednostavno ne padne na pamet ... meni je jednostavno jer imam i broj od pedijatrice, i drugo ona radi svaki dan, i blizu mi je stana, pa ako se ne javi na telefon odem u ordinaciju.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ma ona je tu stalno,imam ja njen broj,ali stvar je u tome da je ona dosta neodređena,mi smo Nini kad je počela viroza vadili krv i ona je rekla da je sve u granicama normale,ali ako temperatura potraje par dana da joj dam antibiotik za svaki slučaj,e to "za svaki slučaj"meni najviše smeta.Inače to je već starija gospođa,pred mirovinu,i jedina je na otoku (Hvar),tako da sva otočka djeca njoj odlaze.Ipak Ninu nisam danas njoj vodila na vađenje krvi,bolje joj je,još je malo slaba,ali nije ni čudo,ali mislim da nema smisla da je opet tamo maltretiraju,a nekako mislim kad bih joj rekla da sumnjam na adenovirozu da bi me samo upitno pogledala i nasmijala se

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •