Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: ribe i ribarnice

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno ribe i ribarnice

Vodim već duže borbu s nabavkom svježe i kvalitetne ribe. Ribu svrstavaju u visokovrijednu namirnicu, a meni je rijetko na jelovniku jer više ne znam gdje ju kupiti. Pri tom mislim na svježu ribu a ne smrznute razne proizvode. Dosad sam znala kupiti u velikim trgovinama (trg.lanci), ali nerijetko sam je i bacala jer kad bih je krenula pripremati, vidjela bih po boji unutra da nije svježa.
    Zanima me koji su trikovi i što treba znati kad kupuješ ribu. Isto tako, vjerojatno se zna kad je sezona za koju ribu jer i cijenama znaju manipulirati "žabare" poput mene koji nemamo pojma.
    Ja sam u zapadnom dijelu Zagreba pa mi molila vaša iskustva gdje su dobre ribarnice...
    Hvala!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja jedino kupujem n u ribarnici, i to uglavnom na Dolcu, a znala sam i na trešnjevačkom.

Imam samo nekoliko štandova na kojim kupujem i za koje znam da imaju svježu, jadransku ribu. Neki drže i ribu koja nije iz naših mora i tamo ne kupujem.

Ako me netko prevari i proda mi staru ribu, za mene je prekrižen. Nikada više tamo neću kupiti. Na Dolcu je to napravio samo jedan prodavač.

Ono što nikad ne radim - ne kupujem ribu bez glave. To im je fora. Znaju, npr. starim srdelama odrezati glave i takve ih prodavati.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Za zapadni dio grada, na žalost, ne znam, ali ribice na Kvatriću su super.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ima na Britancu mala ribarnica sa svježom ribom, ali ju prodaju u roku keks!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj hm prvotno napisa Vidi poruku
    Za zapadni dio grada, na žalost, ne znam, ali ribice na Kvatriću su super.
    ribarnica na kvatriću je skuplja od one na Dolcu, a Dolac je skuplji od Trešnjevačkog. A Britanac najskuplji

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Svježa riba ima bistre ispupčene oči, sjajnu kožu i tvrda je na dodir. Srdele i slične ribe imaju srebrnkast sjaj kad su super svježe, a počnu se kvariti kad vidiš lagano krvarenje oko "vrata".

Jedino oslići znaju biti mekši kad su friški, ali ni oni kad se uzmu u ruku ne smiju biti preljigavi, već se trebaju držati uspravno, bar donekle .

Kad su oči mutne i plosnate, možda je bila zamrznuta, pa je isto jestiva, ali ja to ne kupujem.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Po očima se vidi je li riba friška, ali kak te oči trebaju izgledati to ne znam.

nadda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ribu gledajte po očima koje moraju biti bistre,riba mora biti tvrda,a ne mekana,škrge ne trebate gledati jer ako su odmah zamrznute,škrge ostaju crvene,riba iz uzgajališta nema lustre.

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel vam u ribarnicama ociste ribu (dobro)?

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

imaš na tržnici Jarun hrpu dobrih ribarnica, blizu je (zagrebačko) more pa ima i dosta ribe

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Na tržnici Jarun ih ima nekoliko, ali ima jedna mala ribarnica pored pekare Dubravica koja radi samo kad ima svježu ribu. Kod njih je uvijek gužvaaa. Riba je svježa, samo zna bit malo nagnječena, tip baš ne pazi kod dostave. Neki dan je bilo i živih škampa, nisam mogla vjerovat. Ali je jedna od skupljih tržnica, nažalost.
    A za trikove kako prepoznati svježu ribu, cure su sve napisale, ali nekad ni to ne pali. MM-je s mora, svako ljeto diže mreže s barkom i ako netko zna svježu ribu to je on, pa su ga svejedno prevarili par puta. Bio je ljut ko pas

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj MamaRibice prvotno napisa Vidi poruku
    Jel vam u ribarnicama ociste ribu (dobro)?
    Na placu Volovčica očiste savršeno. Ja sam to godinama radila sama (i to ne samo nama nego i svekrvi, ponekad i mami), a onda se promijenio vlasnik ribarnice i počeo nuditi tu uslugu besplatno. Sad prvo odem k njemu, odaberem si ribe (i hobe i svašta, rijetko koji tjedan ostavim manje od 200 kn) pa odem obaviti ostalo po placu dok mi ne očiste ribe. Jako jaaako sam zadovoljna. Jest da je na Kvatriću ponekad bolji izbor, ali i ovak je dobro. I friško. Ribe su zakon!

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A ribarnica na placu Špansko?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Na Trešnjevačkoj tržnici ima nekoliko kioska gdje je riba svježa i iz ulova (a ne samo iz uzgoja). Te kućice su kraju tržnice, paralelne sa tamvajskom prugom.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ribarnica Edo, pokraj placa u Prečkom (istočno od placa). Ne znam kakvi su sada, odselila sam se od tamo, ali dok smo živjeli u Prečkom samo tamo smo kupovali i bili su odlični!

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Super, hvala, cure, sad još samo moram otići i pogledati sama. I pripremiti...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •