-
Ma meni je to isto sve morska glupost. Mislim to da porodiljni otvaraš ili 45-og ili 28-og dana prije termina, nemogu vjerovati. Pa baš pred kraj trudnoće opet mogu nastati komplikacije, tipa prijevremeno otvaranje zbog kojeg žena mora mirovati. Zašto ja nebi npr. išla s namjerom da radim, ali baš na 45-ti ili 35-ti dan ispadne da to više ne mogu. Ma oko čega mi trudnice upoće moramo razbijati glavu. Da li netko zna tko u HZZO-u mi može dati taj odgovor, zovem svoj područni ured ili što?
Ista stvar mi se desila kada sam počimala raditi. S obzirom da sam nakon 1. porodiljnog došla trudna na posao, muku sam mučila s tim da li će me vratiti u prosjek moje plaće jer neću uspjet imati 6. isplata prije slijedećeg porodiljnog. Na kraju je ispalo da moram imati bar 3. isplate, inače me stavljaju na minimalac od 2.100,00 kn. A što je s onim sirotim ženama koje su u sličnoj situaciju ali zbog komplicirane trudnoće se ne mogu vratiti na posao. Dakle sve one godine staža, i uplaćivanja doprinosa ispada da možeš baciti u vodu. A s druge strane, potrebna im je glupa formalnost od 3. isplate, dakle defacto možeš raditi 1. dan+1. puni mjesec+1. dan u 3. mjesecu, da bi te vratili u prosjek. Tako i u ovom slučaju, otvori makar jedan dan bolovanje, zbog šifre i možeš ići na porodiljni 45. dan prije, inače zaboravi, glupa birokracija.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma