Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: čemu uopće služi izdajalica???

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno čemu uopće služi izdajalica???

Drage moje,

nemojte me krivo shvatiti ali ja doista ne znam čemu služi izdajalica tj. koja je njena prava svrha???

Toliko podataka o tim izdajalicama postoji na netu da ja uopće ne znam da li da ju kupim (priredim) ili ne jer ne znam zašto?

Planiram dojiti i ne znam kako u taj proces uvrstiti izdajalicu?

Hvala na razumijevanju...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nekad moze dobro doci, iako se izdajati mozes i rucno. npr. kad su ti cice prepunjene pa beba ne moze obuhvatiti bradavicu, pa malo izdojis da joj bude lakse. ili ako moras ici nekud bez bebe, pa da ostavis nekome da ju nahrani s tvojim mlijekom. ili ako nedaj boze u bolnici moras izdajati iz bilo kojeg razloga. i tako. ja ju recimo s drugom bebom nisam uopce koristila.

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ja ju nisam kupila dok mi u bolnici nije zatrebala, kad je zatrebala, muz odma otisao kupit i mene osobno je spasila, sad ju naravno rijedje koristim, ali dobro dodje tu i tamo.......

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja je nisam nikad koristila, ali sam se u trudnoći malo informisala tu na forumu, videla koja je najbolja, koja ne oštećuje bradavice i tako.... Vodila sam se time da ćemo je lako kupiti ako zatreba (nije baš jeftina da bih je kupovala unapred) ali da bih, ako hitno zatreba, ipak volela da kupim dobru a ne neku na koju MM prvo naleti. Nikad nije zatrebala...

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

meni je dobro dosla onih par puta kada sam morala ne dva sata obaviti nesto a da nije maleni mogao samnom i ta dva puta koja je sveki valjda pricuvala malog, a ona je gorljiva zagovornica teze ako cica svakih sat(a tak smo mi prvih dva,tri mjeseca)da mlijeko nije dovoljno i gladan je pa treba AD, da imam za ostaviti da pojede dok se nisam vratila doma a da mu se ne uvali AD. nisam bas bila vicna rucnom izdajanju... nije bas bila nes u uporabi

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam za prvog klinca posudila, ali kad je imao 2.5 mjeseca morala sam malo češće je koristiti, tak da sam izdajala cca 1 godinu,, ( i puno dijelova strgala, imala sreću jer sam zamjenske dobila od firme koja je to prodavala), za malu sam upotrebljavala samo par dana , ali sam je ostavila u pričiuvi za treće ( kao i dijelove koji su mi se trgali)

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ako će ti sve ić dobro, ne treba ti, a ako ti zatreba, lako ju tad kupiš, meni je trebala kad sam s 3 mj morala prekinut dojenje na 10 dana zbog terapije lijekovima, pa sam se izdajala za zadžim laktaciju, prije i poslije mi nije trebala

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja kupila onu najejednostavniju njjeftiniju na vakum, stisni pumpu ona povuće i to je to, a kupila ju za svaki slučaj (ma ni sama ne znam zašto) da ju ponesem sa sobom u rodilište. Koristila sam ju samo par puta i to doma pošto su mi grudi bile pune mlijeka pa mala nije mogla uhvatiti bradavicu, kasnije sam izdajala prije sisanja ručno bez beda, čak jednostavnije i brže nego izdajalicom. Potrebe i iskustva su individualna, ali moje mišljenje je da je veča mogučnost da ti neće trebati nego da hoče.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mene je izdajalica više puta "spasila" - stvaralo mi se puuuno mlijeka, a ja nisam imala snage ručno izdajati od početka do kraja, poslije moj M bio hospitaliziran a posjete nisu bile dozvoljene od 21-09 sati tako da sam se noću izdajala, i nosila izdojeno mlijeko u bolnicu. Eto, ponekad je potrebna, ali kada je sve u redu nije nužna.

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj crnka84 prvotno napisa Vidi poruku
    ja ju nisam kupila dok mi u bolnici nije zatrebala, kad je zatrebala, muz odma otisao kupit i mene osobno je spasila, sad ju naravno rijedje koristim, ali dobro dodje tu i tamo.......
    potpisujem.
    prije poroda sam pogledala koju cu kupti ako zatreba i kad je zatrebalo (jer su mi bradavice ravne pa mala nije mogla nikako zahvatiti i jesti), poslala Zakonitog. definitivno nije nuzna za nabaviti prije poroda narocito jer nije jeftina, a mozda ti stvarno nece trebati. kasnije je mozes nabaviti u svakoj ljekarni (tak da bas ak ti zatreba u neko bizarno vrijeme, uvijek je neka dezurna).

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mislim da je to najbolje kupiti po potrebi, čitaj:ako ti ne bude sve išlo glatko, uvijek je neka ljekarna dežurna i kupiš kad ti zatreba, ja sam ju dobila na posudbu kad mi je zatrebala, možda ju nije loše posudit, ako imaš od koga, jer uz ovu koju sam ja posudila je i sterilizator u kompletu, pa nije bed za posuđivanje

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja sam imala sreću pa sam je posudila od frendice, i sterilizirala u kipućoj vodi.
    dobro da sam je ponijela u bolnicu, jer kad mi je mlijeko krenulo B. nije mogao pojesti toliko, grudi su mi već počele kvrgaviti i boljeti me.
    dosta dugo sam je i koristila, 3 mjeseca, grudi su mi preko noći uvijek bile prepune, pa sam morala izdajati da B. može sisati.
    eto, nakon trećeg mjeseca mi se ponuda i potražnja ustalila i sada nemam problema s prepunjenošću grudi.
    Posljednje uređivanje od sunce moje malo : 20.03.2010. at 13:19

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moje iskustvo
    S prvim djetetom sam dobila od prijateljice, nosila je u rodilište. Izdajala se i napravila sebi medvjeđu uslugu. Sve , jer mi se činilo kako nemam dovoljno mlijeka. Jadne cike zbunila da više nisu znale tko je beba, a što je plastika. I počele raditi prekovremeno
    Srećom imala sam prekrasnu patronažnu koja je rekla kako mi nije potrebna. Nisam je koristila više nijednom.
    Sa drugim sam bila pametnija. Nemam je. A nemam ni namjeru koristiti je ako bude sve normalno, jer gdje idem ja ide i beba (ako je to duže od sat vremena). A da ga zbunjujem s flašicom ne pada mi na pamet.
    Tako , lako ćeš kupiti, ako dođu neke izvanredne situacije za koje se ja nadam da ćeš izbjeći

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

MM mi kupio izdajalicu kao "za svaki slučaj". Rodila sam 28.3 i do sada sam je koristila samo jednom u rodilištu jer su mi cice bile pune mlijeka a bebačica sita. Sestra mi je preporučila da se izdojim samo za onoliko koliko bi mi bilo lakše da ne bi poremetila ponudu-potražnju.
    Za sada više nemamo problema i daj Bože da tako ostane.
    U biti treba se uskladiti s bebom-i ne se izdajati do kraja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •