Pokazuje rezultate 1 do 50 od 50

Tema: Da li izbjegavati pile?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Da li izbjegavati pile?

Ptičija gripa je tu. Nema više sumnje. Kako dalje?

Zanim me kako se vi sad nosite s tim?
    Hoćete li i dalje jesti piletinu?
    Jaja?
    Majonezu?
    Pileću salamu i sl?
    Hrenovke?
    Paštete, makar one slovenske argete (ko zna od koga oni kupuju piletinu)?

Obzirom da nam je piletina i puretina omiljena hrana na 1000 načina teško mi se sad prešaltati da ju izbjegavam 100% ono apsolutno nikako. a sve mi nešto muka...

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svaka termička obrada iznam 70 stupnjeva ubija viruse. I normalno da ću jesti perad! Jedino neću jesti ono što se pripravlja od polupečene (kuhane i sl.) način pripremljenog mesa!

Ono što se preporuča izbjegavati to je da ti baš svaka ptica (golubovi, labudovi i sl.) ne prnaju oko nosa!

I na kraju a kaj bi ljudi jeli? Ne mreš govedinu (teletinu i sl.) zbog kravljeg ludila, perad, ptice i sl., zbog ptičje gripe, svinjetinu zbog.....itd...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čuj, koliko sam pročitala, ako se meso dobro skuha/ speče - virus je ubijen.

i nama su piletina i puretina glavno meso u kući, teško ćemo se toga odreći. iako, jučer sam po prvi put u 2 godine kupila teletinu

majonezu ne jedemo ni inače.
    jaja ne jedemo ni inače.
    pileću salamu ne jedemo ni inače.

za hrenovke ćemo vidjeti...

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma znam ja da se termički ubija virus ali eto :/

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

majonezu jede samo MM
    jest cu perad, jest cu jaja, davat cu djeci.
    Ja jedem samo onu purecu sunkicu, mislim da to mozda vise necu :tuzni:
    iskoristit cu tu priliku da zauvijek izbacim hrenovke iz kuce, kako sam vec napravila s pastetama :hejhaj:

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.vecernji-list.hr/newsroom...02943/index.do

Članovi Povjerenstva ističu, međutim, kako je njihov sadašnji posao tek strategijski i prevencijski. Stručnjaci svakodnevno analiziraju i prate kretanje ptičje gripe širom svijeta i posao koji obavljaju hrvatski veterinari te reagiraju u medijima kada procijene da se širi nepotrebna panika. Problem ptičje gripe samo je i isključivo problem bolesnih životinja, bez gotovo ikakve opasnosti za ljudsko zdravlje, ističu. Ti su stručnjaci, međutim, suočeni s velikim problemom - svjetski mediji, pa potom i hrvatski, shvaćaju pojavu te životinjske bolesti kao senzaciju i vrlo je teško potom građanima objasniti da opasnosti za njihovo zdravlje - nema.

Neće mutirati

Oni, naime, znaju da se taj, kako mediji ističu "smrtonosni virus" H5N1, zasad vrlo loše adaptira na ljude te je gotovo nemoguće oboljeti od njega u zemljama poput Hrvatske, gdje su higijenske navike znatno drukčije od azijskih. Znaju da takvi virusi prvo moraju mutirati da bi postali zarazni za ljude. To se sada s ovim, u Hrvatskoj pronađenim virusom, sasvim sigurno neće dogoditi.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Od navedenog jedemo samo meso (kupimo sirovo, priremimo sami) i jaja i to cemo i dalje jesti.
    Majonezu jede samo MM.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Majonezu jede samo MM.
    Citiraj Maja prvotno napisa
    majonezu jede samo MM
    Mislim, stvarno...
    Kao, ono... samo ON jede, pa me nije briga. Ah!

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kao, ono

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Majonezu jede samo MM.
    Citiraj Maja prvotno napisa
    majonezu jede samo MM
    Mislim, stvarno...
    Kao, ono... samo ON jede, pa me nije briga. Ah!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nećemo jesti ni perad ni jaja

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko dugo?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A mene zanima kako virus moze zivjeti u mrtvom piletu? Zar ne umre i virus onda? Ja i muz imali raspravu i on kaze da ne moze a ja kazem da moze.

Mene strah oko pranja pilietine. Sta ako imas neku ogrebotinu na ruci.
    Ja sam juce pekla pile i onda sve ribala i dezinficirala poslije pranja. :/

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

dok smo živi

zezam se - ne znam koliko dugo. ja godinama nisam jela niti meso niti jaja i mislim da ću se ubrzo tome vratiti: što se Lee tiče ne znam, valjda dok ne se ne budem osjećala ugodno pripremajući joj piletinu ili jaja, sad se ne bih osjećala ugodno a neću jesti hranu koje me je strah.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I kod mene isto majonezu jede samo mm

Paštete ne jedemo,
    piletinu jesmo i dalje ćemo, ali ne od bakica splaca i domaću, već onu punu antibiotika(bolje i to za prvu ruku jer je ipak kontrolirana),
    jaja samo termički obrađena,
    hrenovke i salamice i tako pojedemo jednom mjesečno, pa možemo i bez toga(dobar razlog da se riješimo tog smeća zauvijek iz kuhinje).

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

virus u mrtvom piletu ne umre. pronađen je u smrznutim patkama iz 2003.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ko iz hororaca

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

E sad stvarno više ni ja ne znam šta da mislim, bolje da mi niste rekli ovo za virus i mrtviće.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a na teveu su rekli da spremaju mrtve životinje u plastične vreće i 3 metra pod zemlju.
    pa što smo time dobili?
    naftu valjda za tri milijarde godina. :/

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

bez gotovo ikakve opasnosti za ljudsko zdravlje, ističu
    Tako su i prije par dana rekli da je jako, jako mala mogućnost da virus dođe u Hrvatsku pa je došao za 3 dana.

I nama je piletina i puretina glavno meso i znam da se na 70 C za par minuta ubije i pržim to po pola sata i više (skroz tanko), ali ipak mi nije svejedno.
    A i dobro kaže netko, ne preostaje nam nikakvo meso više.
    voda ide na mlin vegetarijancima. Iako, kakve su i te biljke koje rastu u takvoj zemlji, na takvom zraku i potencijalno izložene ptičjem izmetu. Ali tako bih mogla unedogled.
    Da pređem na Herbalife?

uglavnom, mislim da ćemo ipak smanjiti piletinu i jaja.
    A paštete i hrenovke ionako ne jedemo

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jedemo i jest cemo normalno i piletinu i majonezu ( JA jedem majonezu, mm ne jede ) i jajca.
    kaj sad da radim- da prestanem jest.
    jedan susjed nam je prije par godina umro od nekakvih ameba sa zelene salate; mama i tata su mi skoro umrli od trihineloze prije par godina; sigurno 20 ljudi koje znam su imali salmonelu; ko zna- mozda smo svi vec ludi od krava al jos ne znamo...da ne nabrajam dalje.
    zakljucak- jedem i dalje

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re: Da li izbjegavati pile?

Citiraj Mamita prvotno napisa
    Zanim me kako se vi sad nosite s tim?
    Hoćete li i dalje jesti piletinu?
    Jaja?
    Majonezu?
    Pileću salamu i sl?
    Hrenovke?
    Paštete, makar one slovenske argete (ko zna od koga oni kupuju piletinu)?
    Mi jedemo i jesti ćemo. Čak i slovensko. Ne vidim po čemu bi njihovo bilo gore od našeg??? Isto kao što smo jeli teletinu u doba sveopće panike oko kravljeg ludila i svinjetinu u doba trihinele. Ne podliježem masovnoj histeriji, dapače, izuzetno me iritira .

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne rekoh da je slovensko gore nego argeta je slovenska a tamo još kao nema gripe. a u biti je to hr piletina.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mislim, malo je offtopic, ali valjda ćete mi oprostiti.

Vozim ja danas na posao (ujutro sam inače skužila da mi je istekla vozačka pred 16 mjeseci :shock: , ali to je druga priča) i slušam austrijski radio. I priča spiker kao o toj ptičjoj gripi i kako je od nje prošle godine umrlo 60 ljudi i blah...blah...blah... i onda veli kako je od tzv. "obične" gripe umrlo 5000. Samo u Austriji (uglavnom starijih osoba). Pa pogledajte odnos.

Možda stvarno previše paničarimo. Pa dok se ptičja gripa ne udomaći i ne počne nas stvarno tamaniti (kao npr. u Austriji), JA SE PILIĆA NE ODRIČEM! :smajlić koji se oblizava:

Btw, ionak ne znam baš mnogo toga skuhati, pile mi je u 50% jelovnika.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Moja baka ima tri krasne purice i danas smo se dogovorila da ćemo ih eutanizirati ali u zamrzivač,kod nas u blizini još ništa nisu otkrili pa da ne čekamo bez veze da i do nas dodu bubani labudovi.....Jedino ove godine nećemo sušiti prsa i šunkice od bataka.
    majonezu ne jedem(vječna na dijeti) MM jede ali to je ok
    Salame Dori još ne dajem a i ja baš ne obožavam pa nećemo jesti.
    MM isto jede salamu ali tamo gdje je on još nema ptičje gripe.
    Ne mogu zamisliti da ne jedem piletinu.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo još malo, ovaj put iz Novog lista.

DR. GORDAN LAUC SMATRA DA UNATOČ POJAVI PTIČJE GRIPE NEMA RAZLOGA ZA PANIKU

Termička obrada uništava virus
    Na Dalekom istoku su ptičjom gripom zaraženi milijuni i milijuni ptica, a zarazilo se svega stotinjak ljudi. To samo potvrđuje da virus ptičje gripe ne može zaraziti čovjeka i dok se ne pokaže suprotno nema nikakvih razloga za strah

Dr. Gordan Lauc, profesor biokemije i molekularne biologije na Medicinskom fakultetu u Osijeku, u lipnju ove godine u Dubrovniku je organizirao Svjetski kongres glikoproteomike, na kojem se između ostalog raspravljalo o molekularnim obilježjima i karakteristikama virusa ptičje gripe. S njim smo razgovarali o aktualnom situaciji u Hrvatskoj.

Strah među hrvatskim stanovništvom se širi. Opravdano ili ne?
    – Strah koji se danas javlja u Hrvatskoj nepotreban je, jer bolest koja se kod nas pojavila je bolest ptica, a ne ljudi. Ptičja gripa pojavljivala se u Europi i prethodnih godina, no nikad nije bila povezana s ovolikom panikom. Zanimljivo je da ovogodišnja panika koincidira s pojavom prvog učinkovitog lijeka protiv gripe »oseltamavira« koji jedna faramceutska tvrtka prodaje pod trgovačkim imenom Tamiflu, što navodi na zaključak da bi velik dio panike mogao biti potaknut interesom farmaceutskog diva da kroz medije besplatno reklamira svoj proizvod.

H5N1 smrtonosan

Kako virus može prijeći s ptice na čovjeka?
    – Osim čovjeka, virus gripe može zaraziti i velik broj drugih životinja, kako divljih, tako i domaćih. Ptičja gripa opisana je prvi puta početkom prošloga stoljeća, a sad je došla u središte pozornosti, jer se posljednjih godina pojavljuje virus tipa H5N1 koji ima izuzetno visoku smrtnost. No virus ne može tek tako preskočiti s ptice na čovjeka. Ptice, kao i sve druge životinje, kao dominantni površinski antigen imaju N-glikolil sijalinsku kiselinu, dok čovjek ima samo N-acetil sijalinsku kiselinu. Da bi virus ptičje gripe ušao u stanicu, mora se prvo vezati na njezinu površinu što mu omogućuje protein nazvan hemaglutinin (H). Izlazak iz stanice omogućuje drugi protein, nazvan Neuraminidaza (N), koji uklanja sijalinsku kiselinu sa stanice i oslobađa nove čestice virusa. Oba ta proteina soja H5N1 dominantno prepoznaju N-glikolil sijalinsku kiselinu te stoga ne mogu zaraziti čovjeka.
    Ponekad virus mutira i promijeni se na način koji mu omogući da preskoči tu barijeru između vrsta. No, mutacije su rijetki slučajni događaji i nitko ne može predvidjeti kada bi se to moglo dogoditi i hoće li takav virus biti jednako opasan kao smrtonosni H5N1 soj.

Mutacija virusa – iznimka

Jesu li slučajevi većeg broja zaraženih i umrlih ljudi u Aziji posljedica mutacije virusa?
    – Nekoliko slučajeva na Dalekom istoku, kada su ljudi oboljeli od ptičje gripe nisu bili posljedica takve mutacije, već su više iznimka koja potvrđuje pravilo da virus ne može tako lako preskočiti barijeru između čovjeka i ptice. U svim tim slučajevima oboljeli su bili u intenzivnom dodiru s pticama, a u dva opisana slučaja kada je došlo do daljnjeg prijenosa virusa na druge ljude radilo se o bliskim rođacima, te treba pretpostaviti da su genetičke predispozicije tih ljudi njih učinile podložnim virusu, a ne da se virus promijenio tako da može zaraziti i ljude.
    Na Dalekom istoku su ptičjom gripom zaraženi milijuni i milijuni ptica, a od preko dvije milijarde ljudi koji tamo žive, zarazilo ih se svega stotinjak. To samo potvrđuje pravilo da virus ptičje gripe ne može zaraziti čovjeka i dok se ne pokaže suprotno nema nikakvih razloga za strah. Posebice ne za izbjegavanje proizvoda od pilećeg mesa, jer je virus gripe vrlo labilan i bilo koji oblik termičke obrade ga uništava.

Vesna LATINOVIĆ

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Sve ste ovdje dobro objasnile, ali mene jos nesto zanima u vezi pripremanja piletine.
    Sljedece: ako stavim piletinu da se kuha, mogu li u istom loncu s njom staviti i povrce, ili ju moram iskuhati pa tu vodu baciti???

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

...bezbroj pitanja....evo jos jedno: meni nije jasno:
    ako se virus unisti termickom obradom, zasto onda ubijaju toliku perad,
    a kod nas se na kraju uspostavilo da ubijena perad nije imala virus...???

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ako se virus uništi, svejedno je da li u mesu ili u mesu s povrćem.
    No po tome bi trebalo iskuhavati odnosno bar jako vruće prati daske, noževe (ja onaj za trančiranje mesa NIKAD ne perem u vrućoj vodi, ne znam da li je bapska priča ili istina da od toga otupi), stol i sl.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Iako kažu da nema opasnosti ja jednostavno ne mogu sada to jesti (iako najviše jedemo puretinu i piletinu)....neki dan u bolnici su je poslužili na odjelu i moram reći da nitko nije pojeo...mislim si ja pa i nije mi baš neki gušt ručati piletinu i gledati izvanredne vijesti o ptičjoj gripi, gledati kako im zavrću vratiće....bljak...jednostavno ne ide jedno s drugim...bar za sada!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako se virus unisti termickom obradom, zasto onda ubijaju toliku perad
    Da bi se sprijecilo da se ljudi koji brinu o toj peradi zaraze.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni se čini da je to prvenstveno zato da se ne zarazi druga perad.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Nani prvotno napisa
    gledati kako im zavrću vratiće....bljak...
    Ni prizori ubijanja drugih domaćih životinja nama za hranu nisu nimalo ljepši , samo što ih sad ne prikazuju u medijima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni se čini da je to prvenstveno zato da se ne zarazi druga perad
    Koja druga perad kad ni ova nije bila zarazena + istrijebe svu perad s potencijalno zarazenih imanja.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj VedranaV prvotno napisa
    Citiraj Nani prvotno napisa
    gledati kako im zavrću vratiće....bljak...
    Ni prizori ubijanja drugih domaćih životinja nama za hranu nisu nimalo ljepši , samo što ih sad ne prikazuju u medijima.
    Naravno.....da nam 20 puta dnevno serviraju prizore o ubijanju telčića, praščića i ostalih i njih bi počela izbjegavati.....

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa

I na kraju a kaj bi ljudi jeli?

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Sorry...

Odgovor je povrće!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sorry LeaB, ali i o povrću postoji svašta.....pesticidi, gnojiva, gmo...itd itd....

i opet

A kaj bi ljudi onda jeli?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Je, ali ništa od toga ne ubija

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Odemo mi juce (MM, T. i ja ) u redovnu nedeljnu nabavku u supermarket. I dok sam se ja muvala oko hladnjace i trpala u korpu mleko, jogurt, testo za lazanje i sl. dodjoh do dela gde stoje jaja. I tu jedna gospodja vidim vec poduze ispituje decka koji radi u marketu, i slaze neke flasice. "Je li momak, imate li vi kakva starija jaja a ne ovako sveza, mozda su zarazena pticjom gripom?"
    I ode gospodja praznih ruku. Ja uzeh pakovanje od deset komada i produzih dalje u kupovinu.
    Pozdrav, dmi3

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

A jucer u Konzumu Maxi na Kneziji u 10.30 dio frizidera u kojemu stoji piletina i puretina gotovo prazan :shock:

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jest ću normalno. mislim da je suludo prestat. btw. neki dan su pronašli svinjsku, misli kugu, negdje u Aziji..pa ti vidi

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Je, ali ništa od toga ne ubija
    ne odmah ni nuzno. kao ni pticja gripa.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa sad, ptičja gripa ubija, brzo i u velikom postotku. Druga priča je to što perad kod nas po svoj prilici nije zaražena, a i to što se pažljivim rukovanjem i dobrim kuhanjem čovjek niti od zaraženog mesa ne bi zarazio. No, ono što hoću reći je da je biljna hrana možda zagađena i svakakva, ali nisam nikad čula da se od konzumacije biljne hrane netko otrovao ili umro. A iz mesa i jaja, a bome i mlijeka stvarno vrebaju svakakve opasnosti. Ja imam dosta veliki strah od mesa, pogotovo otkad njime hranim i dijete - baš čitam one WHO-ove upute za 'rukovanje' sirovim mesom i mislim si, pa ja to tako uvijek radim. Dok nisam jela meso nisam bila tako oprezna u kuhinji.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Pa sad, ptičja gripa ubija, brzo i u velikom postotku
    da, ako si zaraženi labud :smajlić koji se izvinjava ali mora okrenuti očima:
    u zadnjih nekoliko godina umrlo je u cijeloj Aziji 60 ljudi, tak da ti veliki postotak pada u vodu

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ubija veliki postotak onih koji su zaraženi, a zaraziti se, k'o što rekoh, za sada nije baš lako.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dok nisam jela meso nisam bila tako oprezna u kuhinji.
    I tu nikad dosta opreza - što znaš s čim su nešto gnojili. I kakve beštije (tipa štakori) su po tom hodali po noći dok stoji na placu?

Meni se čini da je to prvenstveno zato da se ne zarazi druga perad

Koja druga perad kad ni ova nije bila zarazena + istrijebe svu perad s potencijalno zarazenih imanja.
    To ti je kao kad očistiš od raslinja zonu blizu požara. Kad požar dođe do nje, nema se po čemu dalje širiti. Iako baš ne znam koloko djeluje kad nema nikakve kontrole nad divljim pticama (kao, prate ih, moš mislit, svezali su svakoj odašiljač...) što znaš da se neki bolesni labud neće sjesti baš na venitlaciju od veeeelike peradarske farme. E jesam crnjak.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ninochka" prvotno napisa
    Mima (napisa):
    Pa sad, ptičja gripa ubija, brzo i u velikom postotku

da, ako si zaraženi labud :smajlić koji se izvinjava ali mora okrenuti očima:
    u zadnjih nekoliko godina umrlo je u cijeloj Aziji 60 ljudi, tak da ti veliki postotak pada u vodu
    Tako je. a zaraženo je bilo stotine milijuna peradi. i još se uvidjelo da su obolijevali npr. brat i sestra, dakle moraš biti malo i genetski predisponiran, kao i za kravlje ludilo(tko zna koliko je milijuna ljudi već pojelo zaraženu govedinu prije nego što se otkrilo, a oko 150 ih je umrlo). Tj. većinom su to iznimke.
    A od obične gripe je u tom istom peridonu umrlo oko 5000 ljudi.
    A i kažu stručnjaci da je, zapravo, mala mogućnost da mutira.
    Sad ja tu tješim vas, a povremeno bi trebalo tješiti i mene jer i ja nekako izbjegavam piletinu. Ne mogu si pomoći

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mi smo izbacili sve od navedenog i tako ce biti do1.mjeseca( buduci da ocekujemo jos neke ptice) zelim biti sigurna.Cini mi se da je to sve jos neistrazeno i da uprkos nasim zeljama virus moze mutirati.Zasto da reskiram kad mi nije potrebno, nece nam nista biti bez peradi i jaja.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dakle ono što sam htjela reći nema baš nikakve veze sa ptičjom gripom od koje se, Bogu hvala, još uvijek izuzetno teško zaraziti, sve da i konzumiramo zaraženo meso kojeg kod nas uostalom i nema. Hoću reći da, iako su i biljke možda 'nezdrave' tj. pune pesticida, GMO-a i tko zna čega to ipak ne ubija ili truje trenutno nego možda na dulje staze loše djeluje na naše zdravlje; no meso/jaja/mlijeko zaista mogu biti izvor kojekakvih opakih boleština, ja se prema mesu koje pripremam ponašam kao da imam pred sobom biološki otrov a ne hranu, pa imam posebne daskice (staklene) i noževe za meso, sto puta perem ruke kad diram sirovo meso itd. Ne znam kako vi, ali ja se ne osjećam ugodno kad na hranu koju ću pojesti ja ili, još više, moje dijete gledam sa takvim strahom. Već sam nekoliko puta bacila ono što sam skuhala Lei jer mi se učinilo da meso smrdi. No, to je vjerojatno posljedica toga što ja godinama nisam jela meso, i puno sam se ugodnije osjećala dok je kroz moju kuhinju prolazilo samo povrće i zrnevlje; jer ipak još nisam čula da se od bilja netko otrovao - osim doduše listerije, ali ona je ipak posljedica načina držanja hrane.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •