Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Odbija bocicu

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Odbija bocicu

Htjela bih poceti s dohranom kod svoje curke od 6 mjeseci I zelim ju nauciti da pije caj ili vodu na bocicu Ali bocicu nece ni vidjeti cak ni mlijeko u bocici nece samo ciku
    Moj stariji decko je u toj dobi bez problema prihvatio bocicu Koristimo chicco staklenu bocicu mozda joj ne odgovara dizajn dude Imate li iskustva i savjet možda druga bocica napinjem samo da zelim staklenu Oprostite na pravopisnim greskama pišem s mobitela

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

moji su obojica počeli piti na čašu. starijem sam kupovala raznorazne čaše sa kljunovima, bočice i ostala čuda, ali ništa mi se nije pokazalo dobro kao obična čaša vulgaris. mlađem sam odmah dala čašu, čim je počeo sa dohranom i savladao ju je skoro pa odmah. iz dude ni ne bi znao piti jel je drugačija tehnika sisanja od cike.
    ako želiš baš bočicu na žalost ti ne mogu pomoći jer ne znam.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ako bas nemas neki poseban razlog za bocicu ja ju ne bi ni uvodila. ili casa ili kljun. mi smo pili na kljun od 6 mj do nekih 10 mj. a sad pije i na casu ili ako si zeli sam dati vodice na kljun.
    znam da je mala od moje frendice koja je uvela AD oko 4 mj.odbijala vecinu bocica osim tomy tipee(mislim da se tak zove) samo sto danas kad ima 10 mj ni pod razno ne ce ni kljun a kamoli casu a frendica bi joj toj uvodila. bude nezgodno kad se naviknu tak da ja ne bi to...

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

sasvim malo vremena treba da se ispraksate i sa kašičicom, a poslije polako na čašu

Zašto sad navikavati na bočicu pa poslije muku mučiti sa odvikavanjem od iste???

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mi smo se mučili par mjeseci prije polaska u jaslice (u našim su jaslicama bočice bile obavezne). i napokon je bio prihvatio kljunašicu, ali tek negdje s godinu dana.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da u pravu ste s kasnijim odvikavanjem od bocice Moj stariji poslije nije htio času i pio je isključivo na bocu skoro do drugog rodjendana Ali nisam znala da imam alternativu tj da hoće piti na času tako rano već od sest mjeseci Probat ću s casom pa ćemo vidjeti

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj selena prvotno napisa Vidi poruku
    Da u pravu ste s kasnijim odvikavanjem od bocice Moj stariji poslije nije htio času i pio je isključivo na bocu skoro do drugog rodjendana Ali nisam znala da imam alternativu tj da hoće piti na času tako rano već od sest mjeseci Probat ću s casom pa ćemo vidjeti
    hoće oni, malo je trapavo u početku, prolijeva se i više završi van nego unutra, ali brzo oni to nauče i mogu reći da mi je sa mlađim sinom 3 puta bilo lakše zato što nisam morala razmišljati o čašama, bocama i ostalom. sa 8 mjeseci je pio bez greške ko veliki

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj selena prvotno napisa Vidi poruku
    moja H. nema ni bočicu ni dudu
    pila je na čašu od 6 mjeseci bez problema ili iz boce od vode (sa ili bez onog sportskog čepa)

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam mojoj u pocetku nudila iz one jana bocice sa sportskim cepom jer mi se cinilo prakticnim nauciti je da pije iz necega sto ima kupiti u svakom ducanu (ako zaboravim ponijeti i sl.)

Medjutim, ono sto mi se pokazalo nespretnim je da sam uvijek ja morala nuditi vodu (isto kao s casom) tako da ako bi ja zaboravila ona ne bi trazila (ionako je cica bila glavna) i u pocetku je jako malo pila. Zato sam joj sa 7 mjeseci uvela kljunasicu (onu s mekim silikonskim kljunom) i na to je relativno brzo naucila piti. To mi je bilo jako prakticno jer bi joj pokazala gdje sam joj ostavila casu, u pocetku bi je ja nutkala ali je ubrzo i sama u igri cesto uzela piti. Sada pije stvarno cesto i puno vode, tako da ne brinem da bi bila zedna, a to pripisujem tome sto je razvila naviku da cim malo ozedni si uzme casu i popije vode, a ne da ceka da se ja sjetim je ponuditi (sad samo moram svakih par sati napuniti casu jer pijeeeee).

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Evo i mene.
    Ni moje bebalo od 7ipol mjeseci ne želi bočicu, tj ne želi nikakvu tekućinu osim sike.
    Probala sam joj vodu davati i na žlićicu, ali joj se očito ne sviđa, a uredno otvori usta kad žlićica ide u usta, a onda samo pljucne vodu.
    Idu topliji dani, strah me da ne dehidrira, iako sika radi 7-8 puta na dan.
    Sokove joj ne bih davala, a čajiće isto ne želi.
    Šta da radim i kako da je naviknem na vodu (nije problem boćica, već njen sadržaj).
    Ima li tko kakav prijedlog????
    Help...please!!!!

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Gabac prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i mene.
    Ni moje bebalo od 7ipol mjeseci ne želi bočicu, tj ne želi nikakvu tekućinu osim sike.
    Probala sam joj vodu davati i na žlićicu, ali joj se očito ne sviđa, a uredno otvori usta kad žlićica ide u usta, a onda samo pljucne vodu.
    Idu topliji dani, strah me da ne dehidrira, iako sika radi 7-8 puta na dan.
    Sokove joj ne bih davala, a čajiće isto ne želi.
    Šta da radim i kako da je naviknem na vodu (nije problem boćica, već njen sadržaj).
    Ima li tko kakav prijedlog????
    Help...please!!!!
    Nama je isto bilo ovako u toj dobi, samo bi pljuckao vodu van, bilo da sam mu davala žlicom ili iz čaše s kljunom. Nevjerojatno je kako se to samo od sebe promijeni kako rastu, samo ti nudi vodu, malo po malo će početi gutati, ne treba njima puno, a kraj toliko sisanja dehidrirati neće. Moj pije samo vodu, samo sam to i nudila, sad kad puno hoda/trči okolo uzme sam i popije poprilično, a u početku me isto mučilo što i tebe. Uvijek sam si ponavljala onu "da zdravo dijete neće kraj hrane ostati gladno", mislim da isto vrijedi i za žeđ. Znaju oni koliko im treba, ne treba ih previše nutkati, samo nuditi.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Jučer je bio prekrasan i vruć dan, bili smo u šetnji i ja opet ponjela bočicu s vodom za svaki slučaj.
    I moje zlato malo nakon malo igranja prihvatilo vodu i popila 20 ml!!!
    Nije puno, ali za nas pravo čudo.
    Popodne sam joj opet ponudila bočicu i opet je popila 20ml, sve kroz igru.
    Poslije smo joj pljeskali, a ona se smijala kao blesava.
    Nadam se da nam je krenulo.
    Hvala Zubic vila!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja sam prvo kupila čašu sa onim mekim silikonskim nastavkom, ali ništa. isto ko i s bočicom, ne kuži da treba skupiti usne oko nastavka, samo mi se široko smije. Naravno da ništa ne curi i onda se nakon nekog vremena iznervira jer joj ja držim taj nastavak u ustima, a ona ne kuži što ja želim s njime. Onda sam pokušala s običnom čašom. Dobra je vijest da je prestala plakati kad joj stavim tu čašu uz usta i sad sama otvara usta kad ju vidi, ali i nakon tri tjedna pokušavanja više izađe van, nego što uđe (tješim se ipak da nešto uđe, jer čujem kako zvučno guta). A cika i dalje radi pa se bebač previše ne zabrinjava. Nadam se da ćemo do ljeta usavršiti tehniku.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja još uvijek Robi sve dajem na kašiku i gustu hranu a i tekućinu, doći će vrijeme i za čašu uskoro, ne žuri mi se jer nam i ovako dobro ide, prolijevanje je minimalno.
    možda nije loše sačekati ljeto za trening sa čašom, kad se dijete već poljeva bar da je po toplom vremenu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •