Stranica 3 od 5 PrviPrvi 12345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 204

Tema: Božićni kolačići, part III

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Morala sam se doći pojadati ovdje! Jučer sam radila medvjeđe šape i super su ispale, a danas sam nadobudno išla raditi štangice od oraha i dobila živčani slom, jer ih nisam mogla rezati koliko su mi se lijepile za nož, prste, papir za pečenje... Umakala sam nož u hladnu vodu, pa u vruću, pa sam ga uljila, pa brašnila... Ovo je prvi i zadnji put da radim te štangice! Naravno da po istom receptu mojoj mami i baki ispadnu savršeno! Sada su krivudave, izlomljene, zamaljane šaumom, a najmanje nalikuju na štangice

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

MM bi se oduševio. On mrzi savršeno oblikovane kolače! Ne pitaj.....

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    SMEĐE-ŽUTA SALAMICA

...............
    Zamijesiti i na foliji razvaljati 1cm debeo četverokut.

..........
    Dobro izmiješati, premazati po smeđem tijestu i zarolati. Promjer će biti cca 2cm.

koliko je debel taj cirka, ako je četverokut debel 1cm, nafilaš ga pa zarolaš i sve skupa je 2 cm :/
    daj čovječe, nemoj me zbunjivati!odlučih od ove godine da i naša kuća miriše po finom. otvorim prvi topik na tu temu a kad ono.....ostadoh zbunjena.
    jel možemo mi n doći na ono igranje....vi se igrajte a ja ću praviti kolače (ti naravno uskačeš kad postane kritično)
    btw. što je oklagija?
    ima li neki početnički topik na temu kuhanja?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u, .....

ja nemam niti u planu nešto peći ....

prošle sam godine po apricotinim receptima radila 4-5 vrsta, jako sam bila ponosna na to, ali na kraju niti jedan nije bio u potpunosti jestiv - posebno su mi ostali u sjećanju čokoladni keksi koji su bili kamen-kameni!!!!

razočaranje me nije još rpošlo i mislim da ću naručiti 1-2kg u nekoj slastičarnici (moža u Iv. i Mar. u Tkalč. kažu da su dobri, mislim da je 100kn kg .... znam, znam , za 100 kn mogu napraviti 5kg ali ne ideee miiiiii
    )

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

oklagija je nešto slično kao valjak za razvlačenje (valjanje) tijesta

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vrijeska, sugeriraš li mi to da odustanem prije no što počnem.

dolega, hvala. znači to su one drvene stvaro koje mogu biti debele, ali ima i neka tanka vrsta, kao neki debeli štap.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    vrijeska, sugeriraš li mi to da odustanem prije no što počnem.

dolega, hvala. znači to su one drvene stvaro koje mogu biti debele, ali ima i neka tanka vrsta, kao neki debeli štap.
    tviti, sram te bilo; čak i JA znam kaj je oklagija

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa
    u, .....

ja nemam niti u planu nešto peći ....

prošle sam godine po apricotinim receptima radila 4-5 vrsta, jako sam bila ponosna na to, ali na kraju niti jedan nije bio u potpunosti jestiv - posebno su mi ostali u sjećanju čokoladni keksi koji su bili kamen-kameni!!!!

razočaranje me nije još rpošlo i mislim da ću naručiti 1-2kg u nekoj slastičarnici (moža u Iv. i Mar. u Tkalč. kažu da su dobri, mislim da je 100kn kg .... znam, znam , za 100 kn mogu napraviti 5kg ali ne ideee miiiiii
    )
    ako ti pomaže napisat ću ti mrak recept za kiflice od koji možeš radit i keksiće . ja sam ih radila jučer i ispalo je mrak . to je recept od moje prabake i godinama radimo po istom receptu

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ohoho, u Ivici i Marici ima sitnih kolačića? Nisam ih nikada primijetila.
    Meni su ti kolačići iz slastičarni obično jako loši, npr. iz Vinceka su koma, ali ovi bi mogli biti OK.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

btw. u Horaku imaju neko 'fino čajno pecivo' - puno vrsta malih kolačića koji stvarno izgledaju slasno - ali cijena je 220 kn :shock: , obični su 110.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja sam nekoliko puta kupila u horaku voćne kolače, koji su im, btw, već počeli fermentirat

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma da, bila sam ja na jednim krstitkama na kojima je kum donio krasnu parfe tortu iz Horaka - ali malo im se skiselila
    Ali ja sam lani naručila kod njih tortu za svoj rođendan - imaju dostavu doma, to mi je bilo presudno - i bila je stvarno odlična.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    malo im se skiselila
    pa da, to je
    al ja sam onda sve požderala i cijeli dan sam bila na wc-u; ko mi kriv

zato ja bojkotiram horake

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

u Ivici i Marici imaju zdrave kolače,tipa posebno brašno i šećer i tak . kakav mi je to kolač ak se od njega ne zdebljam?to mi je isto kao i bzalkoholna piva meli mi ima najbolje kolače.Tam sam uzela prošle godine 50 kg za svadbu i stvarno su bili bez greške

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ha, ha bez brige, zdebljat ćeš se i od tih iz Ivice i Marice
    Meni su kolači tamo jako fini, ali sitne nisam nikad vidjela; baš ću pogledati kad budem prolazila.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da se iskupim zbog priče o slastičarkim kolačićima evo jednog meni odličnog, a jeftinog recepta moje svekrve

MJESECI OD BISKVITA

Na vagu se stave 4 jaja, pa se uzme ista težina šećera, brašna i maslaca, te dvije šake grubo mljevenih oraha ili badema. Maslac se pjenasto izmiješa sa šećerom, dodaju se žutanjci, zatim brašno i snijeg od 4 bjelanjka. Sta vi se peći, a kad je napola pečeno premaže se snijegom od 1 bjelanjka i posipa orasima pomiješanima sa malo kristal šećera. Ispeče se do kraja i kad se ohladi režu se kalupom mjeseci.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Romina prvotno napisa

ako ti pomaže napisat ću ti mrak recept za kiflice od koji možeš radit i keksiće . ja sam ih radila jučer i ispalo je mrak . to je recept od moje prabake i godinama radimo po istom receptu
    Ja bi lijepo molila taj mrak prarecept?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    Citiraj apricot prvotno napisa
    SMEĐE-ŽUTA SALAMICA

...............
    Zamijesiti i na foliji razvaljati 1cm debeo četverokut.

..........
    Dobro izmiješati, premazati po smeđem tijestu i zarolati. Promjer će biti cca 2cm.

koliko je debel taj cirka, ako je četverokut debel 1cm, nafilaš ga pa zarolaš i sve skupa je 2 cm :/
    daj čovječe, nemoj me zbunjivati!odlučih od ove godine da i naša kuća miriše po finom. otvorim prvi topik na tu temu a kad ono.....ostadoh zbunjena.
    i onda još malo valjaš dok se sve ne stanji.

gledaj, sve se to modificira: ja sam je jučer napravila i valjala sam taj smeđi dio na 6-7mm.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo ja jučer napravila kuglice od marcipana.

200gr marcipan smjese
    100 gr šećera u prahu
    smjesu podjeliti u 3 dijela

1. dio
    naribati koricu od naranče i umuljati u smjesu. napraviti kobasicu i izrezati na male dijelove. formirati kuglice. svaku staviti u onaj papirić mali slatki okrugli. istopiti čokoladu za kuhanje s malo margarina i mlijeka, napraviti da bude rijetko. preliti po kuglicama (pažljivo) i svaku ukrasiti na vrhu s mrvicom korice od naranče.

2. dio
    nalupati šaku lješnjaka na sitno i umješati sa smjesom marcipana. formirati kuglice. istopiti čokoladu za kuhanje s malo margarina i mlijeka. dodati dvije velike žlice krokant mrvica od lješnjaka (tvrde ušećerene ima za kupit u dućanima tipa diona). preliti kuglice.

3 dio
    izrezati dvije suhe marelice i jednu šljivu na najmanje komadićke na svjetu. dodati i par krokant mrvica. formirati kuglice.
    u žlici soka od ribizle fino izmješati šećer u prahu da dobijete glatku roza smjesu. umočiti svaku kuglicu. izglda preprekrasno s tim mrljama od šljive i roza bojom. odozgo naribati mlječne čokolade.

od ove mase ja sam dobila 70-80 kuglica.

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Da se iskupim zbog priče o slastičarkim kolačićima evo jednog meni odličnog, a jeftinog recepta moje svekrve

MJESECI OD BISKVITA

Na vagu se stave 4 jaja, pa se uzme ista težina šećera, brašna i maslaca, te dvije šake grubo mljevenih oraha ili badema. Maslac se pjenasto izmiješa sa šećerom, dodaju se žutanjci, zatim brašno i snijeg od 4 bjelanjka. Sta vi se peći, a kad je napola pečeno premaže se snijegom od 1 bjelanjka i posipa orasima pomiješanima sa malo kristal šećera. Ispeče se do kraja i kad se ohladi režu se kalupom mjeseci.
    Ovo je moja baka zvala KOŠUT KIFLI i stvarno su jednostavni i fini, a i jako me vraćaju u djetinjstvo!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja danas prvi put zavirila, a vi već svi ispekli božićne kolače! :shock:
    svaka čast!
    nego, oftopik, pitam se gdje apricot drži sve te kolače do božića, obzirom da ne jede ništa iz frižidera i zamrzivača!? (ili je ovo pitanje za jedan od dilleinih kvizova!?)

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj IRENA prvotno napisa
    nego, oftopik, pitam se gdje apricot drži sve te kolače do božića, obzirom da ne jede ništa iz frižidera i zamrzivača!? (ili je ovo pitanje za jedan od dilleinih kvizova!?)
    eno ih na balkonu.
    (ne, ne... ne možete se popeti ljestvama)
    a ima jedan i u zamrzivaču - te dajem gostima!

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

evo mrak recept za mrak kuglice moje bake;

VOĆNE BOŽIĆNE KUGLICE BAKE JAKE 8)

1 kg ribanih jabuka
    1/2 kg šećera
    sok od 2 ocijeđene naranče
    naribana korica 1 naranče
    2 dl bijelog vina

sve se skupa stavi u lonac i na štednjaku na umjerenoj vatri mješa dok se ne postigne gusta, čvrsta narančasta masa /ko žganci/. treba paziti da ne zagori!
    masa se stavi ohladiti /kuglice se mogu oblikovati i drugi dan/.
    oblikuju se kuglice, uvaljaju se u kristal šećer.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Kiflice bake Ilone

30 dkg brašna - oštro
    10 dkg šećera
    10 dkg oraha - mljevenih
    1 jaje
    20 dkg maslaca

Sve izmijesiti u posudi i praviti kiflice . Staviti u zagrijanu pećnicu , i peći na 160 C 10-15 min ovisno o pečnici . Ja sam od te smjese radila kuglice veličine Rafaela , malo potisnula dlanovima i dobila super keksiće.
    btw. protvan premazati margarinom i lagano posuti sa brašnom

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

eh, balkon...
    moj je puno premali i već natrpan!
    peći ću kolače druge godine kad preselim...

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jučer sam tek nabavila sve namirnice pa sam navečer napravila bajadere - kokos i orah, tak da sad imam dva kolača
    Danas ću raditi medvjeđe šape i kokos-roladu, sutra one keksiće s naračom i čokoladom, onda još nekakve kuglice s bademima i ne mogu se sjetiti kaj bi još (nekaj cimetasto i začinasto, a da nisu medenjaci ??). U petak radim kikiriki fantaziju (već se sad oblizujem) i možda neku moju izmišljotinu s kestenima (nije izmišljotina, jela sam to u Orijentu, ali pokušavam dobiti sličan okus pa eksperimentiram)

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

evo i ja se napokon bacila na posao.
    danas sam ispekla cvjetiće sa pekmezom,štrcane prhke kolačiće,kekse od naranče i čokolade i zamijsila medenjake za sutra.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo uhvatilo me.
    pred par minuta.
    zelja da napravim par kolaca do bozica, zelja da pokupujem poklone i jos ih i zapakiram :shock:
    ako me ne prodje volja do jutra, pravit cu kuglice bake jake, mamitine od marcipana, bajaderu i vulgaris (CC) kukije.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

i mene uhvatilo !!

napravila bajaderu prije pol sata, a sad radim non+ultra, al mi se aprikotica ne javlja, sva sam u brizi kak će mi ispast :/

koliko se to peče ??

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja uz sve napravila još i trokutiće od mamite , i mrak su

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

koliko se pečeeee ???

pečem već minuta, jel da vadim ????

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

zgorili su

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mislim da se ne peku duže od 20 min ako su na 160 C

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Romina prvotno napisa
    ja uz sve napravila još i trokutiće od mamite , i mrak su
    daj i meni recept

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

danas su pali aprikotini rafelići s bijelom čoksom umjesto izbjegličkog mlijeka u prahu.

trik za vas koje volite hrskavo: izdrobila sam u smjesu 5 korneta za sladoled i sad su kao pravi bliz:

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ups...od Mime

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ima li nade da ce krispi u mojoj smjesi naglo ohrskaviti? Smjesa je ok ispala, ali krispi je sve samo ne krispi. Mislim, jos je u "formi" ali ako ovako ostane, mogla sam slobodno staviti unutra skuhanu rizu.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Cure stalno vas čitam pa evo odlučih da se javim. Naravno jer nešto trebam

Čitam i čitam i ne mogu se načuditi kako ste vrijedne. Ja sam tek jučer kupila nešto namirnica za neke sitne kolače i danas počinjem (nadam se jer sam to mislila i jučer).

Namjeravam između ostalog raditi i Majine proslavljene i toliko hvaljene kukije pa se pitam da li se smjesa može napraviti i ostaviti u frižderu za drugi dan? Danas namjeravam raditi jedne druge keksiće pa bi cookije zamijesila i ostavila u frižderu i radila tek drugi dan?

Jel se to smije??? Ili će onda ispasti pretvrdi ili kaj ja znam... Nisam baš neki maher kad su u pitanju kolači.

i pozdrav!!

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozes ih staviti u frizider do sutra, ja to redovito radim jer mi je smjesa puno veca od pecnice
    maja smjesu i zamrzava

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Thanks Ivarica, onda bum tak napravila.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

O Naty vidim nema posla danas ili nema šefice jedva čekam da probam kolače na božićno-rođendanskom ručku.

Eto da se i ja malo pohvalim...do sada sam napravila:kiflice s makom,medenjake,kokos kiflice,kolačiče bez jaja (spajaju se s pekmezom).
    Imam namjeru još ispeći kasato,jedan super bezimeni kolač,bajaderu i to je to.
    Pokloni su svi kupljeni i zamotani sinoć,osim za mamu i Naty naravno no to ću riješiti danas.
    Baš sam si zadovoljna sama sa sobom

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Kad si ih ti Mija već toliko ispekla ja se uopće više neću (ne ću) ni truditi.

A za poklon spakiraj od svake vrste po malo i problem riješen

Ovako i onako tebi to super ide, mislim pečenje kolača pa čemu da se ja miješam

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

[quote="MIJA 32"]
    medenjake,

Misliš "kamenjake"

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da prijavim da sam ovaj bozic bila dobra zenica(iako muz nejede kolace)
    i napravila 5 vrsta.

Zuto-smedju salamicu
    Ona salamica sa kokosom( smedje okolo a unutra bijelo)
    Sedmo nebo( umri Apricot jer nabacim jos kila )
    Ove skinute s neta http://www.joyofbaking.com/ThumbprintCookies.html
    (super laki za napraviti a ukusni)
    Orah stanglice(mamin recept dole orasi smjesa a gore krema o bjelanjaka pa se susi u pecnici)

Sve duple ture pravila i jos s djecom ispekla kolace pa ih ukrasavali(ove u obliku bora, sante i ostalo i onda mazali glazurama i poslipali raznim u boji mrvicama)

Eto sad jos hocu bajaderu i ovo http://www.joyofbaking.com/ChocolateTruffles.html.

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Natasa30 prvotno napisa
    Da prijavim da sam ovaj bozic bila dobra zenica(iako muz nejede kolace)
    i napravila 5 vrsta.

Zuto-smedju salamicu
    Ona salamica sa kokosom( smedje okolo a unutra bijelo)
    Sedmo nebo( umri Apricot jer nabacim jos kila )
    Ove skinute s neta http://www.joyofbaking.com/ThumbprintCookies.html
    (super laki za napraviti a ukusni)
    Orah stanglice(mamin recept dole orasi smjesa a gore krema o bjelanjaka pa se susi u pecnici)

Sve duple ture pravila i jos s djecom ispekla kolace pa ih ukrasavali(ove u obliku bora, sante i ostalo i onda mazali glazurama i poslipali raznim u boji mrvicama)

Eto sad jos hocu bajaderu i ovo http://www.joyofbaking.com/ChocolateTruffles.html.
    To su te koje su mene ubile u pojam neki dan

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prošle godine sam radila Apricotinu bajaderu i na žalost nije mi uspjela. Masnoća mi je izbijala iz nje, ne znam gdje sam pogriješila :/

Može li mi netko napisati postupak step by step da ne zeznem i ovaj put.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj saška prvotno napisa
    KEKSI OD NARANČE S ČOKOLADOM

30 dkg brašna
    20 dkg margarina
    10 dkg šećera (malo manje stavim)
    koru jedne naranče (malo i soka kapnem) i 1/2 limuna
    1 bjelanjak
    1 vanilin šećer
    10 dag čokolade

Malo su teži za rezanje zbog čokolade (a nije mi jednako fino kada ju otopim u smjesu) pa koristite jednostavnije modle.
    Nešto mi nije jasno. Zašto rezati ako se peku već oblikovani u kekse?
    Ili sam ja nešto krivo skopčala?[/b]

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aries24 prvotno napisa
    Citiraj saška prvotno napisa
    KEKSI OD NARANČE S ČOKOLADOM

30 dkg brašna
    20 dkg margarina
    10 dkg šećera (malo manje stavim)
    koru jedne naranče (malo i soka kapnem) i 1/2 limuna
    1 bjelanjak
    1 vanilin šećer
    10 dag čokolade

Malo su teži za rezanje zbog čokolade (a nije mi jednako fino kada ju otopim u smjesu) pa koristite jednostavnije modle.
    Nešto mi nije jasno. Zašto rezati ako se peku već oblikovani u kekse?
    Ili sam ja nešto krivo skopčala?[/b]
    Pa oblikuješ tako da ih režeš oblicima kako želiš i onda pečeš...

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

he, he, plavuša...

fala!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •