Pokazuje rezultate 1 do 50 od 409

Tema: Razmjena iskustava

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mamice duplića imam jedno pitanje za vas, moji duplići sada će imati 3 mjeseca i idemo na utz glave i to su nas naručili onog dana kada su nas otpustili iz bolnice nakon rođenja, da li je to normalna neka standardna pretraga kod ranije rođenih beba?

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj sbonetic prvotno napisa Vidi poruku
    Mamice duplića imam jedno pitanje za vas, moji duplići sada će imati 3 mjeseca i idemo na utz glave i to su nas naručili onog dana kada su nas otpustili iz bolnice nakon rođenja, da li je to normalna neka standardna pretraga kod ranije rođenih beba?
    draga ne brini i mi smo bili bislim da je rutinska kod prijeveremo rođenih bebica,
    kod nas je bilo sve ok i dečki nisu ni skužili kaj ih snašlo več bilo gotovo..
    Di idete na uzv glavica?

bony avatar ti je dečki pravi komadi

mi opet bubaninaručili se na orl na kontrolu velika je šansa da bu se vadila treća mandula radi konstantnih upala i od njih velikih upala uha i jedna od mogučnost je ugradnja cjevćica da se to sprijeći (upale uha)

pusa od nas troje svima vama i dječici i bebicama

maya1982 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

sbonetic,pa zavisi.Koliko znam,ti si rodila u Petrovoj.Moja prijateljica je rodila pred 1,5mj u Petrovoj sa 35+3 blizance (2100 i 2300g) na hitan carski zbog lošeg ctg-a djece i apgarima 5/9, na kisiku tjedan dana i 10 dana inkubatora.Napravljen im je UZV i prije otpuštanja koji je bio uredan (iako to ništa ne znači) i naručeni su u 10mj na pregled u Petrovu.
    Ja sam rodila s 36+5 (2580 i 3340g) nakon dugog i teškog poroda na carski, apgari 7/9 (na kisiku prvu noć) i 8/10 i samo je njoj rađen UZV po otšuštanju koji je bio uredan i nismo naručeni bili za nikakve daljnje preglede.Mi smo samoinicijativno otišli s mjesec dana na UZV glave privatno i nalaz nije bio dobar.

Koliko ja mogu izvuči sažetak,UZV glave se kontrolira kod djece koja nisu zaplakala po porodu (i najčešće bila na kisiku određeni period) i na taj način provode kontrolu jel se šta u međuvremeno zbilo u mozgu.Kakva krvarenja itd.E sad ne znam kako je tvoj porod protjekao...

Ali znam da UZV u Petrovoj nije mjerodavan previše jer ipak oni štite sebe i preporučam napraviti UZV privatno.Ma ja bi to preporučila svakom djetetu da se pomogne onima kojima treba dok se stigne, a ne dok bude prekasno..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •