-
sbonetic,pa zavisi.Koliko znam,ti si rodila u Petrovoj.Moja prijateljica je rodila pred 1,5mj u Petrovoj sa 35+3 blizance (2100 i 2300g) na hitan carski zbog lošeg ctg-a djece i apgarima 5/9, na kisiku tjedan dana i 10 dana inkubatora.Napravljen im je UZV i prije otpuštanja koji je bio uredan (iako to ništa ne znači) i naručeni su u 10mj na pregled u Petrovu.
Ja sam rodila s 36+5 (2580 i 3340g) nakon dugog i teškog poroda na carski, apgari 7/9 (na kisiku prvu noć) i 8/10 i samo je njoj rađen UZV po otšuštanju koji je bio uredan i nismo naručeni bili za nikakve daljnje preglede.Mi smo samoinicijativno otišli s mjesec dana na UZV glave privatno i nalaz nije bio dobar.
Koliko ja mogu izvuči sažetak,UZV glave se kontrolira kod djece koja nisu zaplakala po porodu (i najčešće bila na kisiku određeni period) i na taj način provode kontrolu jel se šta u međuvremeno zbilo u mozgu.Kakva krvarenja itd.E sad ne znam kako je tvoj porod protjekao...
Ali znam da UZV u Petrovoj nije mjerodavan previše jer ipak oni štite sebe i preporučam napraviti UZV privatno.Ma ja bi to preporučila svakom djetetu da se pomogne onima kojima treba dok se stigne, a ne dok bude prekasno..
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma