Stranica 6 od 9 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 409

Tema: Razmjena iskustava

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Danas je naša mala familijica + pas provela 3 sata na ovom prekrasnom suncu..što u šetnji, što na kavi...klinci spavali cijelo vrijeme. Baš sam se osjećala nekako prekrasno ispunjeno..prvi put da sam baš onako ful svjesna da je to to i da nas je sad četvero u cijeloj priči (+pas)...dan iz snova ♥♥

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Baš mi je drago!!!
    Male nas stvari ispunjavaju, zar ne???

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

lilu, sjećam se tog perioda, predivno
    pitanje za mame s većim bebama-kako išta stižete, moje puzalice su stalno na oku, jedna se diže, a ne smije, druga posjeda klimavo, stalno treba biti s njima, a kad spavaju-krepani smo, dva puz im skuham jelo, navečer tek toliko poredim i sve se nekako gomila po kući, podovi moraju biti čisti zbog puzanja, a sve ostalo-ne stignem ili jedva

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

e Mare moja...ko da ja pišem...meni kuća izgleda ko da je bomba opala u nju. Jedino kaj navecer (kad njih uspavam) sredim kuhinju i to je to. Ujutro dok još spavaju operem pod u sobi di pužu i složim njihovo carstvo na podu, proluftam i ako stignem odem na wc. Ali masu puta wc obavim ok 6-7 kad muž dođe s posla
    Ali oko nereda se uopće ne nerviram...jer bitnije mi je igrat se s njima i otić
    svaki dan bar 2 sata van nego imat pospremljen stan. Doći će i za to opet vrijeme...

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Prijavljujem bombu i nakon tri godine starosti blizanaca....

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Zar stvarno????

Ja pored svoje troje imam bombu, a mogu misliti kako će sad biti....

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ima li smisla kupiti one ogradice tj vrtice ili kako se vec zovu? meni to nekako grozno izgleda ali nekad moze biti korisno, recimo staviti ih unutra na minut dva dok odes na wc?

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

moje cure su jos u lezecem polozaju i bas mi je sada super s njima. kako je lipo vrime stalno smo vanka. zezaju nas da tucemo tri smjene.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi smo sad bar 2-3 sata vani u šetnji (i na kavi ). Spavaju u kolicima po 3-4 sata i to bez okretanja, mrmljanja...očito im paše biti na zraku. Čak nije nužno ni da su kolica u pokretu..samo na početku dok ne zaspu.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ovo 3-4 sata mislim da dodemo iz setnje a oni i dalje spavaju na terasi

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

super da uživaju u šetnjama....
    i kavi....da mame nešto i za sebe naprave!!

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Legal, ja sam svoje na podu drzala, nisam imala ogradicu. Obzirom dasu trebali savladavati pokrete raznorazne, cinilo mi se da ih ogradica samo ogranicava...

Tinich_ avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Vrtic, ogradica je super kad se pocnu dizati i stajati samostalno pocnu su ruckice unutra za koje se pridrzavaju...moji znaju vec sada biti u tome dok sjede ali su najvise na strunjacama....

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

i moje su cure na strunjaci. kauc vec nije dovoljno velik ni razvucen. s obzirom da smo vjezbaci bolje da imaju sto vise prostora. tu ogradicu bi eventualno koristila za krizne situacije. a mozda ih onda mogu ubaciti i u krevetic. ma ima jos do toga.

leeloo zavidim ti na toj setnji u kojoj spavaju. mi krenemo u kolicima i za 10min jedna zavrsi u slingu. i to svaki dan druga krene plakati. ali ispraksirala sam se skroz s tim zongliranjem.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A čuj legal..moji su tek 3,5 mj. Tko zna kak će biti za koji mjesec. Evo jučer išli do šoping centra jer sam morala kupiti neke poklone (inače nisam baš fan tih centara s klincima...ono šetati tamo umjesto vani na svježem zraku) i klinci prespavali i vađenje iz sjedalica u kolica, cijelo landranje po centru, vraćanje nazad u auto-sjedalice , opet vađenje kod kuće i tek se probudili kod stavljanja u kinderbet. I to nije prvi put

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Prijavljujem bombu i sa devetogodišnjacima...

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj Tinich_ prvotno napisa Vidi poruku
    Vrtic, ogradica je super kad se pocnu dizati i stajati samostalno pocnu su ruckice unutra za koje se pridrzavaju...moji znaju vec sada biti u tome dok sjede ali su najvise na strunjacama....
    Tocno, uopce ne vidim nacina imat blizance bez tih svih pomagala... Moji sad hodaju Uz stvari i puzu sve u 16 naravno da i padaju... Nema sanse skuhat njima rucak nit nama bez da su oni u vrticu, barem dok se stavi nesto kuhat, jer da ih pustim bez nadzora da vladaju po stanu mislim da bi bilo ozljeda samo takvih... Svak ide n'a svoju stranu... Neki dan je moja mala visila s ladice koja se otvarala i zatvarala, kaos

Tinich_ avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj finger prvotno napisa Vidi poruku
    Tocno, uopce ne vidim nacina imat blizance bez tih svih pomagala... Moji sad hodaju Uz stvari i puzu sve u 16 naravno da i padaju... Nema sanse skuhat njima rucak nit nama bez da su oni u vrticu, barem dok se stavi nesto kuhat, jer da ih pustim bez nadzora da vladaju po stanu mislim da bi bilo ozljeda samo takvih... Svak ide n'a svoju stranu... Neki dan je moja mala visila s ladice koja se otvarala i zatvarala, kaos
    Haha bas, mi se sad vucemo po podu, pa dok npr odem do wc-a ili u drugu sobu sigurnija sam da su u vrticu, posto curka sa strunjace u min zavrsi na podu koliko je brza. Finger koliko su stare bebe sada?? Ja jedva cekam da moji prohodaju, tjesim se da ce biti lakse iako duboko u sebi znam da nece :D :D

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj Tinich_ prvotno napisa Vidi poruku
    Haha bas, mi se sad vucemo po podu, pa dok npr odem do wc-a ili u drugu sobu sigurnija sam da su u vrticu, posto curka sa strunjace u min zavrsi na podu koliko je brza. Finger koliko su stare bebe sada?? Ja jedva cekam da moji prohodaju, tjesim se da ce biti lakse iako duboko u sebi znam da nece :D :D
    Sad imaju 10mj, à puzu od nekih 8, ovaj period je stvarno stresan bas zbog mogucih ozlijeda... nekako ni se cini da ce bit lakse kad prohodaju, à opet onda ih lovit...ma neznam u svakom slucaju je zabavno

medonija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

hmmm a kaj nisu u vrtiću opasnost jedan za drugog? moji ako su si na dohvat ruke odmah "pregledavaju" uho,grlo,nos,oči jedan drugom... a nekako mi se čini da su si preblizu u vrtiću, na malo prostora... ja ih za sada mogu jedino ostavit u ležaljkama na minutu dok obavim wc, a ručak kuham tako da me oni gledaju iz ležaljki+igračke ili najčešće kuham dok oni spavaju...

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj medonija prvotno napisa Vidi poruku
    hmmm a kaj nisu u vrtiću opasnost jedan za drugog? moji ako su si na dohvat ruke odmah "pregledavaju" uho,grlo,nos,oči jedan drugom... a nekako mi se čini da su si preblizu u vrtiću, na malo prostora... ja ih za sada mogu jedino ostavit u ležaljkama na minutu dok obavim wc, a ručak kuham tako da me oni gledaju iz ležaljki+igračke ili najčešće kuham dok oni spavaju...
    Imam vrtic i onaj putni krevetic,hvala Bogu velik stan, Ali znam ih I skupa staviti, be cerupaju se previse, to je bilo zanimljivo u jednoj fazi, sad se nekako svak sam zaigra, a I dezuram stalno ko policajac... Ja moram s njima sve obavljat jer moji su totalni nespavaci (sto sam pisala na nekoj drugoj temi), po danu pola sata spavaju ujutro I pola sata popodne, a po noci nisu spojili dva sata u komadu od kad su se rodili... Tako da lagano padamo s nogu al eto...

sybylle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Mame vježbačice, koliko ste dnevno vježbale ili vježbate s bebama? Mi još nismo službeno počeli-čekamo termin kod neuropedijatra, ali su mi još u rodilištu pokazali neke vježbice koje mogu raditi pa se trudim svaki dan bar desetak minuta tome posvetiti. Iskreno, htjela bih puno više, a ne znam kada? Kako vi uspijevate uskladiti sve njihove potrebe + šetnju+ malo spremanja+ svoje osnovne potrebe (hrana, spavanje i tuš ) + vježbanje s oboje?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Iskreno i mi bi trebali malo više, ali jednostavno ne stignemo. Malo ih držim na trbuhu kod presvlačenja, više puta dnevno vježbamo vrat i glavice po par minuta (u kinderbetu), malo s rukicama diranje igračaka, maženje po licu itd. Uglavnom i i mi bi trebali više, ali kad su gladni- deru se , kad su siti- bljuckaju , u šetnji naravno ništa , ostaje nam kod presvlačenja i predvečer kad je i MM doma pa svaki uzme jednog.

Tinich_ avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Krenuli smo na vjezbe kad su imali 3 mj, tada smo vjezbali svakodnevno dok ne krenu plakati, to bi bilo otprilike po 15-ak minuta i to bi odradili 2 puta dnevno. Tada smo isli 1 tjedno kod fizijatra. Ali tada je bila zima, i slabo smo bili vani jer je stalno bila kisa i bas je bilo hladnjikavo pa smo mogli se baviti vjezbanjem. Sada imamo 8,5 i idemo jedanput mjesecno na prikaz vjezbi, fizijatrica kaze samo nek su na podu i oni ce vjezbati sami. Ako ne spavaju ili ne papaju konstatno su na strunjaci ili vrticu. Za setnju necu nista komentirati jer to je nemoguca misija :D Jos uvijek spavaju i jedu u razlicito vrijeme i u pravilu se svi prilagodjavaju nama za setnje.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

mi vjezbamo jedno 10 minuta navece kad se skinemo prije kupanja al sad punimo 3 mjeseca i krecemo kod fizijatra na vjezbice. sto se tice setnje mi uvijek imamo spremnu torbu sa stvarima ja uzmem jedno djete muz drugo pa na brzinu presvucemo i nahranimo svako svoje strpamo u sjedalice i polazimo toliko smo se izorganizovali da nam priprema za izlazak traje 30 do 40 minuta a u to racunam izmuzanje presvlacenje i hranjenje , e sad mi u grad redovno ponesemo dve spremljene bocice vjestackog mlijeka cisto ako zatreba neka ima . i setnje planiramo npr oko pola 1 jer oko 12 se jede pa smo do pola 1 vec u gradu .
    e sad moji su dobri tj cim izadjemo iz kuce automacki zaspu i spavaju sve dok opet ne udjemo u kucu tako da nemam problema sa njima znam i po 3 sata sjediti i piti kafu a oni spavaju u kolicima i pored sve buke oko njih.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

a sto se tice kuhanja i spremanja posto moji spavaju do 8 sati ja od 6 do 8 napravim rucak i spremim kucu a za to vrijeme se opere i ves i uspijem staviti u susilicu i do 8 dok se oni bude uspjela sam sve zavrsiti i naravno cak i sjesti malo i otici na internet, a za sebe imam vremena poslije pola 10 jer tad spavaju a ja tad idem se tusirati i radim sve ostalo. samo je stvar da se ti i muz izorganizujete i sve se stigne.
    opet kazem to sad uspjevam a kako ce biti kasnije to cemo tek vidjeti kad krenu se okretati vec necu moci ih ostaviti na krevetu da pricaju vec cu morati ih nadgledati.

Tinich_ avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Tako je bilo i nama kad su imali 3 mj, kako rastu vise su budni, aktivniji i sve razumiju. MM radi od 7 do 5 ja sam sama s njima u to vrijeme, prije nego odemo u srenju moram gledati da jedu prije, da smo mirni 4 sata vani, u stenjama vise ne spavaju, budni su i sve ih zanima, okrenuli smo sjedista na kolicima u smjeru voznje pa se vise ni ne bune jer sve vide, ne gledaju mene stalno vise Kod nas spremanje za van isto traje 40-ak min, i u setnji smo oko 1, kad bi jeli i spavali u isto vrijeme bilo bi puuuno puuno lakse. Ovako i kad radim kasicu moram dva puta kuhati. Ali kako god ja sam prezadovoljna, stvarno su dobra djecica. Dok su na podu po sat vremena se niti ne jave i spavaju noc u komadu od 8 do 7 ujutro.

m2b avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

cure, kad ste svoje twinse prvi put vodili vani? Trebaju li ovi koji su prije rođeni (i s manjom kilažom) duže ostati doma?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi smo na prvu setnju od 15 min do ducana otisli kad su decki imali 2 tjedna. Bilo je dosta toplo (badnjak) , obukli ih u skafandere , stavili zajedno u kolica za jednu bebu i sve je bilo ok. Slijedecu smo malo dužu imali desetak dana kasnije. Tadvsmo i kavicu vani popili jer je isto bilo pretoplo za siječanj. Uglavnom, ova blaga zima nam je išla na ruku inače bi se načekali s izlascima.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I da, moji su bili 2000 i 2400 gr kad smo dosli iz bolnice,a kako je sve drugo bilo ok patronažna je rekla da možemo u šetnju (makar mi ona i nije bila neka stavka jer je imala ,po meni, malo pretjerane savjete).

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nema pravila za izlazak.
    krenite kad vem pase....

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Meni je jedini problem uskladiti ih sa dojenjem i sa ostatkom ekipe tako da još nismo bili vani , ali iz čisto tehničkih razloga....

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Moj savjet za sve friske mame blizanaca je da ih pokusate nekako uskladit da sve zajedno rade jer inace nema "zivota" ja sam svoje u pocetku kad su jeli hranila jednog na cici a drugom davala izdojeno istovremeno, bio on gladan ili ne, uvijek je pojeo bar malo...I na taj nacin malo pomalo su se uskladili sa svim... I po noci kad bi se prvi probudio i ovom drugom bi uvalila jest makar je spavao, I pojeo bi onako snen... Danas sve rade istovremeno I tako uspjevam obavit ostale obaveze....

sybylle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj leeloo77 prvotno napisa Vidi poruku
    Iskreno i mi bi trebali malo više, ali jednostavno ne stignemo. Malo ih držim na trbuhu kod presvlačenja, više puta dnevno vježbamo vrat i glavice po par minuta (u kinderbetu), malo s rukicama diranje igračaka, maženje po licu itd. Uglavnom i i mi bi trebali više, ali kad su gladni- deru se , kad su siti- bljuckaju , u šetnji naravno ništa , ostaje nam kod presvlačenja i predvečer kad je i MM doma pa svaki uzme jednog.
    Identična situacija i kod nas
    Sama sam s njima od 7 do 17h. Kad je samo cura bila doma, znale smo po 3h biti u šetnji, a sad je maksimum sat i pol jer mi treba po pola sata da svakog nahranim i premotam, a malac je u bolnici tako natempiran da jede svaka 3h i nema šanse da se ne počne buniti već 2 i pol sata nakon što je počeo jesti prvi puta...
    Moji jesu sad 3 i pol mjeseca, ali korigirana dob im je mjesec i pol i tako se i "ponašaju". Curka ponekad i prespava noć, ali dečko ne. Hranim ih jednog pa drugog i to mi oduzima dosta vremena. Za nju se izdajam (on je na propisanom adaptiranom)-i to mi oduzima dosta vremena. Ima li još netko tko ih hrani na bočicu oboje? Hranite ih istovremeno ili svakog zasebno?

Da, u šetnju sam krenula par dana nakon što smo došli doma. U bolnici su svi preporučili ići na svježi zrak čim više, bitno da su obučeni u skladu s vremenskim prilikama.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

ja sam isto sama od 6 ujutro pa do 5 navece s tim da mi mama naleti preko dana pa pomogne malo. i ja svoje kao i finger hranim istovremeno pa bio drugi gladan ili ne ima da jede, i nekad jednog dojim a drugog na bocicu a kad nemam vremena onda oboje na bocicu . prije dok su bili manji i nocu znam oboje u krevecu nahraniti zajedno jeste da se razapnem sa rukama al navikla vec tako , al sad planiramo da ih razdvojimo da svak ide u svoj krevetac pa vise nece moci tako se hraniti.
    ja sam svoje izvodila isto sa 15 dana ovaj manji mi je imao max 2 kg ako je i toliko , nismo isli u setnju nego ih iznosila na rukama malo da vide sunca i bili po 20 minuta u dvoristu.
    a sad u setnju obavezno ponesem dvije bocice pripremljene pa momci kad ogladne u gradu sjednem u kafanu pa ih nahranim tako da nase setnje traju i po 5 sati naravno kad je dan suncan i ok

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja svoje skoro uvijek hranim zajedno u isto vrijeme, pogotovo noću...kad se jedan probudi lagano isforsiram buđenje drugog (ne treba puno, malo pomazim i budan je) i papaju skupa. Za 15 - 20 min su gotovi i spavaju dalje.

m2b avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj sybylle prvotno napisa Vidi poruku
    Identična situacija i kod nas
    Sama sam s njima od 7 do 17h. Kad je samo cura bila doma, znale smo po 3h biti u šetnji, a sad je maksimum sat i pol jer mi treba po pola sata da svakog nahranim i premotam, a malac je u bolnici tako natempiran da jede svaka 3h i nema šanse da se ne počne buniti već 2 i pol sata nakon što je počeo jesti prvi puta...
    Moji jesu sad 3 i pol mjeseca, ali korigirana dob im je mjesec i pol i tako se i "ponašaju". Curka ponekad i prespava noć, ali dečko ne. Hranim ih jednog pa drugog i to mi oduzima dosta vremena. Za nju se izdajam (on je na propisanom adaptiranom)-i to mi oduzima dosta vremena. Ima li još netko tko ih hrani na bočicu oboje? Hranite ih istovremeno ili svakog zasebno?

Da, u šetnju sam krenula par dana nakon što smo došli doma. U bolnici su svi preporučili ići na svježi zrak čim više, bitno da su obučeni u skladu s vremenskim prilikama.
    ja!!!
    Moji su na kombinaciji, moje mlijeko i AD... Izdajam se, pa jedno dobije jedan obrok izdojeno a drugi AD, drugi put obrnuto...
    Od početka je to preporuka pedijatara jer nisu dobivali na kilaži, moje mlijeko je lagano i lako probavljivo pa su smatrali da obroke treba "podebljati". Ako moram hranim ih istovremeno.
    Kako misliš da ti je maleni na "propisanom" AD? Uopće ne dobije tvoje?

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Poludim kad pedijatri govore o "laganóm mlijeku".
    To nema veze sa istinom í vrlo je demotivirajuće za mamu.
    Sve takve priče sam grubo prekidala i na kraju im dokazala da nisu imalí pravo.

m2b avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj migulica prvotno napisa Vidi poruku
    Poludim kad pedijatri govore o "laganóm mlijeku".
    To nema veze sa istinom í vrlo je demotivirajuće za mamu.
    Sve takve priče sam grubo prekidala i na kraju im dokazala da nisu imalí pravo.
    pa nisam sigurna da nema veze s istinom i da su išli u školu bezveze...

gle, moj stariji je rođen sa 3800gr, sa 6 mjeseci je imao jedva 6kg! Do tad isključivo dojen, niti mu vodu do tad nisam dala. Non-stop je cicao, noću i danju i uvik je bio gladan. Uvodila sam lagano nadohranu, i dalje je non-stop cicao i sa 1god. je imao 8,5kg.

E sad, ne možeš mi reći da je OK da blizanci rođeni prerano i s malom težinom gube na kilaži i da trebam inzistirati na isključivom dojenju.

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mojí su bili upravo takvi rodjeni prerano í M je imala 1900 gr.
    Osjetljiva nezrela probava je UPRAVO ósnovni razlog zasto jn u obzir dolazilo samó i ískljucivo mm.
    Starija je bila kao tvoje, stalno na cici a kg tako-tako,skoro pa nikako. Ali ona je bila neefikasni sisavac , a ne da je mm bilo slabo.
    I da, tvrdim da večina pedijatara nema pojma o dojenju i da pričaju stvari koje ne stoje. Jer bez obzira na. stručnu spremu se ne informiraju o dojenju. nazalost.
    A í razni proizvodjaci i distributeri ih motiviraju da budu blagonakloni prema AD.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Potpisujem migulicu!!!!!
    I to iz vlastitog iskustva znam da pedijatri ponekad iz predostrožnosti da roditelji ne budu nezadovoljni preporučuju AD, jer neinformiranim roditeljima je vaga jedini pokazatelj. Moja Klara je sa godinu dana jedva poduplala porođajnu težinu, a savršeno zdrava iako je sa 5 mjeseci dobila jedva 50 g u mjesec dana pa me pedojatrica tjerala na AD. Dojena na moju odgovornost.... Ma svo troje je to prošlo. , a samo dojeni. Evo i sada blizanke samo dojene i sigurna sam da samo trebs biti uporan. Upornost je sve....i kod nas je to jedini moto.....

m2b avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Ma neću se svađati, niti kome ispirati mozak, jednosmjerna razmišljanja me ne zanimaju...

možda sam loša mama jer dopuštam pedijatrima da me savjetuju.
    Kao netko ko ima iskustva i isključivo je dojio prvo dite mislim da su u vezi ovoga upravu!

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam iskljucivo dojila prvo i blizance....

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam isključivo dojila troje i sad blizance..... ali uz puno napora i problema...i to je nezamjenjivo.....i vrijedno svega...neprocjenjivo!!

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma ja podrzavam mame koje doje blizance jer im je podrska potrebna. I razumijem one kóje koríste AD djelomično íli u potpunosti.
    Prosla sam kroz gadne muke dojeć ih, a da nísam imala podrsku i da nisam takó tvrdoglava ne bí uspjeli.
    Nazalóst, bonbandirani smo AD propagandom.
    í sama sam bíla izlózena demotivirajućim savjetima medicinskog osoblja. Ali sam ih odbacila. I trazila pómoc tamo gdje su mi dali podršku.
    Í zato uvijek ohrabrujem mame da ízdrze dojití blizance, jer sam sve to sama prosla.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Pa upravo smo zato ovdje. .. da budemo podrška jedne drugima. Da nema nekih ljudi koji su mi bili potpora, pa i ovdje, ne znam bi li dojila... i sada masu puta mislim da bi mi bili lakše da im dam AD, ali opet znam koje su dobrobiti isključivog dojenja. I nije mi bitno da dobiju xxx grama u mjesec dana, već da budu zdrave i zadovoljne. A to nam uspjeva i sa minimalnim prirastom težine.
    Nitko se na želi svađati. Ali isto tako mi je teško slušati kako se lako posustaje pred propagandom. A svako će napraviti kako se osjeća najbolje.

sybylle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj m2b prvotno napisa Vidi poruku
    ja!!!
    Moji su na kombinaciji, moje mlijeko i AD... Izdajam se, pa jedno dobije jedan obrok izdojeno a drugi AD, drugi put obrnuto...
    Od početka je to preporuka pedijatara jer nisu dobivali na kilaži, moje mlijeko je lagano i lako probavljivo pa su smatrali da obroke treba "podebljati". Ako moram hranim ih istovremeno.
    Kako misliš da ti je maleni na "propisanom" AD? Uopće ne dobije tvoje?
    Da, on uopće ne dobiva moje-pri otpustu iz bolnice su rekli da mu ne smijem davati svoje. Vidjet ćemo što će reći na kontroli. Tako da mu je gastroenetrolog propisao Alfare hranu koju dobivamo na recept (Alfaré je dijetetski pripravak na bazi ekstenzivnog hidrolizata proteina sirutke, namijenjen prehrani dojenčadi i male djece s teškim poremećajima probavnog sustava, koji se klinički očituju tvrdokornim proljevom i malapsorpcijskim sindromom te teškom nutritivnom alergijom.)

Kad su ti bili ovako mali, kako si ih hranila istovremeno-u njihaljici/ležaljci, na ležečki, na jastuku...?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj m2b prvotno napisa Vidi poruku
    Ma neću se svađati, niti kome ispirati mozak, jednosmjerna razmišljanja me ne zanimaju...

možda sam loša mama jer dopuštam pedijatrima da me savjetuju.
    Kao netko ko ima iskustva i isključivo je dojio prvo dite mislim da su u vezi ovoga upravu!
    nedavno smo bili na konferenciji čija je jedina tema bila dojenje nedonoščadi (od 530 g na više)
    i vrhunski neonatolozi se nikako ne bi složili sa tvojim pedijatrom

to tebe ne čini lošom mamom, ali možda nije loše poslušati mišljenje drugih
    pa čak i ako misliš da je jednosmjerno
    (a u ovome slučaju nije, budući da cure koji ti ovdje pišu imaju i osobno iskustvo i dosta znanja)

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj sybylle prvotno napisa Vidi poruku
    Da, on uopće ne dobiva moje-pri otpustu iz bolnice su rekli da mu ne smijem davati svoje. Vidjet ćemo što će reći na kontroli. Tako da mu je gastroenetrolog propisao Alfare hranu koju dobivamo na recept (Alfaré je dijetetski pripravak na bazi ekstenzivnog hidrolizata proteina sirutke, namijenjen prehrani dojenčadi i male djece s teškim poremećajima probavnog sustava, koji se klinički očituju tvrdokornim proljevom i malapsorpcijskim sindromom te teškom nutritivnom alergijom.)

Kad su ti bili ovako mali, kako si ih hranila istovremeno-u njihaljici/ležaljci, na ležečki, na jastuku...?
    sybylle, koje je objašnjenje doktora, zašto djetetu NE SMIJEŠ davati svoje mlijeko?

znam da ste vi koje pišete na ovome topiku u specifičnoj situaciji, ali mi ipak ovdje ne dopuštamo savjete vezane za formule i način na koje se one daju djeci.

m2b avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

i mislila sam da će se ova rasprava nastaviti u OVOM smjeru... Nemoguće je očekivati da netko od osoblja foruma ne reagira jer ovdje ne smiješ razmišljati drugačije, ne smiješ imati mišljenje...
    AndrejaMa, jako dobro shvaćaš da trebaš podršku a meni treba što? Kompliment da padam pred propagandom? Glupa sam jer odabirem slušati pedijatre???

Ma dajte cure, niti sam glupa, niti neškolovana... Nisam samo mama, krećem se među ljudima, informirana sam... Pola te medicine koju ne priznate mi je jako blisko jer je večina rodbine te struke. Ne mislim da svaki dr. ima pravo ali mislim da svatko od nas treba odlučiti što je za njega dobro.

Kao što sam rekla, prvi je dojen do godine dana, išlo je školski i malo je dobivao na kilaži al to me nije brinulo jer je i sam rođen kao velika beba. Sad s blizancima ne mislim riskirati i hranim ih i svojim mlijekom i AD-om (da, prema savjetu pedijatara ali i prema svojoj savjesti).

Ne mislim da sam loša mama zbog toga što nisam ostala u pečini!
    Upravo ovakva (jednosmjerna) razmišljanja me podsječaju na neka "druga" vremena. I ne mogu ih razumiti dok god su tu da jednima daju potporu a drugima grižnju.

Forum bi tu trebao omogučiti razmjenu mišljenja, iskustava... A ovdje te točno vidi koliko žena (radi pojedinaca koji vrše napad na njih) ne želi sudjelovati.

Stranica 6 od 9 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •