Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: pilates lopta i beba

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno pilates lopta i beba

negdje na ovom forumu u prastarim temama sam pročitala da ste jednom mami preporučili da za bebu od 3mj nadalje nabavi pilates loptu jer je to dobro za razvoj bebe
    ok, imam loptu i bebicu od 5mj , ali mi nije jasno što se radi s tom loptom, oprostite, ako je pitanje glupo
    molim vas da mi objasnite koja je fora s tom pilates loptom

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

hm, jedino znam da je to magicna stvar za smirivanje grceva i uspavljivanje skroz malih beba...a cula sam da negdje postoji i pilates za bebe, ali vise od toga ne znam

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako su moji bili vježbači dio vježbica se radilo i na lopti. jedan period smo ih tako i uspavljivali.
    bebu u naručje i skakučeš na lopti-a to mi je riješilo i probleme s leđima koja su se uklještila zbog dojenja.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

pretpostavljam da joj je korisno jer percipira moju ravnotežu?

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

još me zanima da li je to na pilates lopti isto kao i nošenje u nosiljci (puno se nosimo) ili je svako dobro za razvoj na poseban način?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam jel to razlog...kod vježbanja s njima, beba se stavlja na loptu (beba leži na trbuhu), drži za noge i lagano gura prema naprijed.
    molim te, nemoj ovo izvodit, nisam baš od opisa.

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mi smo vježbali godinu dana, između ostalog i na pilates lopti .nakon što sam dobila upute na Goljaku, i sama sam vježbala s V., od vježbanja ravnoteže, preko prednjih i zadnjih obrana, do rotacija; sve na lopti. teško je ovako ti reći preko interneta što i kako.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ne, neću nipošto izvoditi sama takve vježbe bez stručnih uputa
    inače ni nismo vježbači
    ali pretpostavljam da mogu ja sjest na loptu i držat malo bebu tako?

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moja ti je šefica najviše voljela kad bih se ja sjela (to sm omi nakon vježbanja + ova tehnika od val za uspavljivanje - dušu dala); dakle ja sjednem na loptu, a nju u krilo,ali tako da su joj leđica na mom trbuhu,i lagano skakućeš...ajme kako je to voljela...danas kad dođe kod mojih nabacuje se s bakinom pilates loptom, sama ju digne (ja sam svoju ispuhala), i baš mi je čudno vidjeti je da tako rastura oooogromnu loptu.
    samo se vi mazite....i nosajte....to je superiška!
    Posljednje uređivanje od Muca : 13.03.2010. at 15:58

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    ali pretpostavljam da mogu ja sjest na loptu i držat malo bebu tako?
    ja to stalno radim. umiruje grceve, smiruje plakanje, uspavljuje...ili jednostavno kad joj je dosadno se zabavlja...i to radim od njenog drugog tjedna.
    Posljednje uređivanje od tajuska : 14.03.2010. at 13:49

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ajde baš ću probat, moram samo provjerit da li loptu traba malo napuhat

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi smo loptu nabavili za vježbanje, no ubrzo je postala rekvizit bez kojeg ne možemo.
    Služi nam za igranje (Lira se svaki put glasno smije kad je uzmem u naručje i hopsam s njom), a jako je korisna za umirivanje i uspavljivanje. Ukratko - ima nekoliko funkcija koje se mijenjaju prema situaciji i dobu dana. Jako korisna stvar.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

lopta je odlična za usvajanje obrana kod djece.
    ali je stvarno najbolje da ti te vježbe pokažu fizioterapeuti, nego da se mi sada ovako nabacujemo opisima.

ja sam ih samoinicijativno radila s oboje djece, voljeli su to.
    ali mi ih je pokazao stručnjak.

ono za što ti stručnjak ne treba je ljuljuškanje na lopti u svrhu uspavljivanja, štrajka dojenja i slično.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ma ja sam inače plašljiva što se tiče bebe i bojala bih se radit te vježbe, neću nikako sama probavat, ali radila bih kad bi mi ih netko stručan pokazao, e sad gdje da nađem stručnjaka da mi to pokaže?inače nismo vježbači pa ne idemo na vježbice
    probali smo malo sjedit na lopti i tako se ljuljat, ne treba nam za uspavljivanje (jer je to na ciki), ali u toku dana se ljuljamo po 5-10 min u par navrata, sviđa joj se to kao nek vrsta igre/smirivanja/odmora, tako da ćemo nastavit tako koristit loptu

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj tajuska prvotno napisa Vidi poruku
    ja to stalno radim. umiruje grceve, smiruje plakanje, uspavljuje...ili jednostavno kad joj je dosadno se zabavlja...i to radim od njenog drugog tjedna.
    Mi smo vježbači tako da to radimo od kad smo došli doma, ali da je super, definitivno je.Ukoliko nemaš takvih obaveza kao mi,samo da radiš s njom i male rotacije ili lagano ljuljuškanje odlično i za tebe i za bebu.Sretno!

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj ninanuna prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo vježbači tako da to radimo od kad smo došli doma, ali da je super, definitivno je.Ukoliko nemaš takvih obaveza kao mi,samo da radiš s njom i male rotacije ili lagano ljuljuškanje odlično i za tebe i za bebu.Sretno!
    vec sam na par mjesta vidla da se spominje rotacija, a vezano uz motoricki razvoj. o cem se tocno radi? (moze i samo link na neku drugu temu, znam da je off topic)

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •