-
izračun naknade
želim svima dobar dan..pošto sam nova, možda ću opet postavljat neka pitanja, ali nadam se ipak odgovoru... mene zanima kako se izračunava naknada tj akoidem na komplikacije u trudnoći kolika će mi biti naknada dok ne rodim ako imam plaću 3000 neto? i koliko ću imati poslije šta rodim? kako da to izračunam? i imam još jedno pitanje..prijateljice me savjetuju da pitam poslodavca da mi poveća plaću na 4000 neto pa da mu ja vratim ostatak tj ono šta bi mi trebao više uplaćivati... šta je s time ? dali se to uopće isplati??
puno hvala unaprijed
-
naknada u komplikaciji je najviše 4.257,28 kn, a izračunava se u odnosu na prosjek u zadnjih 6 mjeseci prije mjeseca kad se ide na komplikacije (ak ideš u 4, znači sve plače unatrag do 30.3). Prosjek se računa tako da se zbroje sve isplate u tih 6 mjeseci prije ( bez bolovanja, i bolovanja za djecu) i podijeli s zbrojem sati koje si provela na poslu u tih 6 mjeseci ( bez bolovanja, i bolovanja za djecu) . Porodiljski ti je neograničen , ali ako ti je plača oko 3000 kn toliko ćeš dobiti i za komlikacije i porodiljski samo ako imaš 12 mjeseci kontinuiranog osiguranja( bilo rada bilo rada s porodiljkim prije). E sad kaj se tiče onih 4000 kn, to nažalosti ovisi samo o volji poslodavca! Ako postoji mogućnost, pitaj ga tebi će malo više značiti, a on nemora biti na nekom velikom gubitku.
Sretno!
-
samo jedna napomena...
sad ti poslodavac isplaćuje brutto 4072 kn, da povećaš pl na 4000, bruto je 5591 kn... dakle, ti bi njemu mjesečno morala dati razliku za doprinose koja iznosi oko 700 kn (nemoj me uzeti za riječ, tu negdje ako si iz Zagreba)... sad si prema mom post i postu jelene.O izračunaj koliko ti se isplati... i nemoj zaboraviti da ti se puni porodiljni plaća do 6 mjeseca djetetova života, nakon toga je svima isto oko 2500...
-
točnije oko 550 kn, u to spada i doprinosi i razlika poreza i porez na .....
-
ja jedva čekam svoju prvu sad isplatu da vidim koliko će mi isplatiti, ja sam nekako mislila da oni zbroje satnicu sa radnim danima u mj. i toliko isplate. mene zanima ovo što je rekla jelena.O, kod mene na listi, je znatno smanjena plaća za 1 mj. koliko sam bila na bolovanju, kako će oni znati koliko bi inače dobila da nisam bila na bolovanju, dakle, oni će to onda drukčije izračunati? ne razmem baš...
-
anima, tvoja teta iz računovodstva bi trebala voditi računa o isplatama, pa će ti ona i dat ( ak ti nije već i dala ) prosjek, i pomnožiš taj prosjek s brojem sati u mjesecu i dobiješ isplatu, jedino ako je to komplikacija dobiješ max.4257 kn
-
sad mi je sve jasnijee...puno , puno vam hvala!!! sretno svima i hvala još jednom
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma