Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: izračun naknade

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno izračun naknade

želim svima dobar dan..pošto sam nova, možda ću opet postavljat neka pitanja, ali nadam se ipak odgovoru... mene zanima kako se izračunava naknada tj akoidem na komplikacije u trudnoći kolika će mi biti naknada dok ne rodim ako imam plaću 3000 neto? i koliko ću imati poslije šta rodim? kako da to izračunam? i imam još jedno pitanje..prijateljice me savjetuju da pitam poslodavca da mi poveća plaću na 4000 neto pa da mu ja vratim ostatak tj ono šta bi mi trebao više uplaćivati... šta je s time ? dali se to uopće isplati??
    puno hvala unaprijed

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

naknada u komplikaciji je najviše 4.257,28 kn, a izračunava se u odnosu na prosjek u zadnjih 6 mjeseci prije mjeseca kad se ide na komplikacije (ak ideš u 4, znači sve plače unatrag do 30.3). Prosjek se računa tako da se zbroje sve isplate u tih 6 mjeseci prije ( bez bolovanja, i bolovanja za djecu) i podijeli s zbrojem sati koje si provela na poslu u tih 6 mjeseci ( bez bolovanja, i bolovanja za djecu) . Porodiljski ti je neograničen , ali ako ti je plača oko 3000 kn toliko ćeš dobiti i za komlikacije i porodiljski samo ako imaš 12 mjeseci kontinuiranog osiguranja( bilo rada bilo rada s porodiljkim prije). E sad kaj se tiče onih 4000 kn, to nažalosti ovisi samo o volji poslodavca! Ako postoji mogućnost, pitaj ga tebi će malo više značiti, a on nemora biti na nekom velikom gubitku.
    Sretno!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

samo jedna napomena...
    sad ti poslodavac isplaćuje brutto 4072 kn, da povećaš pl na 4000, bruto je 5591 kn... dakle, ti bi njemu mjesečno morala dati razliku za doprinose koja iznosi oko 700 kn (nemoj me uzeti za riječ, tu negdje ako si iz Zagreba)... sad si prema mom post i postu jelene.O izračunaj koliko ti se isplati... i nemoj zaboraviti da ti se puni porodiljni plaća do 6 mjeseca djetetova života, nakon toga je svima isto oko 2500...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

točnije oko 550 kn, u to spada i doprinosi i razlika poreza i porez na .....

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja jedva čekam svoju prvu sad isplatu da vidim koliko će mi isplatiti, ja sam nekako mislila da oni zbroje satnicu sa radnim danima u mj. i toliko isplate. mene zanima ovo što je rekla jelena.O, kod mene na listi, je znatno smanjena plaća za 1 mj. koliko sam bila na bolovanju, kako će oni znati koliko bi inače dobila da nisam bila na bolovanju, dakle, oni će to onda drukčije izračunati? ne razmem baš...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

anima, tvoja teta iz računovodstva bi trebala voditi računa o isplatama, pa će ti ona i dat ( ak ti nije već i dala ) prosjek, i pomnožiš taj prosjek s brojem sati u mjesecu i dobiješ isplatu, jedino ako je to komplikacija dobiješ max.4257 kn

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

sad mi je sve jasnijee...puno , puno vam hvala!!! sretno svima i hvala još jednom

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

pozdrav,
    molim vas ako mi netko može pomoći
    od 14.02.2010 sam na porodiljnom dopustu, 28.03.2010 mi je termin poroda
    od 17.12.2010 sam bila na komplikacijama pa do 14.02.2010
    u firmi su mi odlučili ne produžiti ugovor koji je trajao do 02.03.2010
    imam ukupno oko 5 godina neprekinutoga radnog staža prije odlaska na porodiljni
    pokušala sam doći do nekih pravnih savjeta na burzi no samo su me poslali na zdravstveno u klovićevu,obavila sam prijavu na zdravstveno
    ako sam dobro shvatila nakon 6 mj. po odjavi sa zdravstvenog u klovićevoj će mi tih 6 mj upisati u radnu knjižicu
    a onda idem na burzu prijaviti se
    zanima me jesam li ja to dobro shvatila i zanima me na koliku naknadu ostvarujem pravo prvih 6 mj bebina života(prosjek plaće zadnjih 6 mjeseci puno radno vrijeme prije komplikacija iznosi 4,600kn)
    ,a koliko drugih 6 mj
    postoji li još nešto što sam dužna obaviti ,papirologija,prijave,što god,pa da obavim to dok sam još u komadu
    bila bih vrlo zahvalna na brzom odgovoru
    lijep pozdrav

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •