Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: ljetovanje-otok ugljan

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno ljetovanje-otok ugljan

Nakon ove zime jedva čekam ugrijati kosti, i naravno,mislim o ljetu.
    Misli me vode na otok Ugljan. Malo sam surfala,ali mi ništa nije zapelo za oko...ima li netko nešto svoje za iznajmiti ili neko lijepo ugodno iskustvo sa iznajmljenim prostorom?Molim prijedloge i savjete!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemam iskustva s najmom, ali znam da mi je Kukljica ok ...

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pasman i ugljan su otoci mog djetinjstva i mladosti. Na zalost nemam prijedlog - veci sam fan pasmana nisma bila 10 godina ali se nadam da cu uskoro

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Još jedan glas za Kukljicu...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma ugljan ima sve moje glasove,ne znam koja strana otoka mi je ljepša...a pogotovo ona koja gleda na dugi otok i sve one skivene prekrasne uvale...samo mi treba lijepa preporuka za smještaj.

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moja svekrva ljetuje u Preko na Ugljanu i ok. je za starije ljude ali koliko znam plaže nisu za djecu (betonirane i sl.)
    Nisam nikad bila, ali prepostavljam da je druga strana otoka ljepša.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moji su bili na Ugljanu prije 2 godine, 9. mjesec - kraj sezone. Bili su prezadovoljni. Nigdje žive duše, a plaže prekrasne. Morala bih baš pitati u kojem točno mjestu.

TrudyC avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Adrijana prvotno napisa Vidi poruku
    Moja svekrva ljetuje u Preko na Ugljanu i ok. je za starije ljude ali koliko znam plaže nisu za djecu (betonirane i sl.)
    Nisam nikad bila, ali prepostavljam da je druga strana otoka ljepša.
    Kriva infomacija - obala je u Preku betonirana, ali u moru je pijesak i to vrlo plitki - znači idelano za djecu, pijesak je i na svim plažama na Pašmanu i moj favorit je baš mjesto Pašman (predivna plaža, najljepša na oba otoka)

Što se druge strane otoka tiče - meni to nisu plaže za ljude s djecom, evenutalno za parove koji vole osamu. Istražila sam dosta drugu stranu Ugljana i jedina kakva takva plaža je u Kaliju (znači ne prema Zadru nego prema D. otoku)
    Posljednje uređivanje od TrudyC : 15.03.2010. at 10:28

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj TrudyC prvotno napisa Vidi poruku
    Kriva infomacija - obala je u Preku betonirana, ali u moru je pijesak i to vrlo plitki - znači idelano za djecu, pijesak je i na svim plažama na Pašmanu i moj favorit je baš mjesto Pašman (predivna plaža, najljepša na oba otoka)
    Za Pašman sam čula da je lijep.
    A betonirane plaže ne volim, mora biti prirodno, šljunak, pijesak.
    Joj jedva čekam more .
    Mi sjevernije od Splita ne idemo, Na jugu su sve plaže predivne.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

anemona,daj molim te pitaj svekrvu za smještaj.
    mi ne volimo pjeskovite plaže,a i stalno smo u okruženju pijeska pa tražimo kamenčiće.a na kraju svega,ugljan ima ponudu i pijeska i kamenčića.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi već 10ak dana bezuspješno tražimo smještaj na Ugljanu. Sve ono što nam je zapelo za oko (plaža prikladna za djecu u blizini, dva apartmana za po dvoje odraslih i dvoje djece u istom objektu) je već zauzeto, nisam mogla vjerovati da je takva navala. Naši prijatelji su bili prošle godine u 6-tom mjesecu na Ugljanu (u Mulinama i u samom Ugljanu) i ne mogu se odlučiti gdje im je bilo ljepše.
    Mi smo sad preusmjerili potragu na Pašman, nadam se da ćemo imati više sreće.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo provjerila, moji su bili u mjestašcu Čeprljanda (nadam se da se tako piše) - privatni smještaj. Bili su jako zadovoljni s plažama, jer su bile dvije s različitim položajem hlada i različitom "vjetrometinom".
    Na žalost kontakt nemaju gdje su bili, ali gospodin je bio redovni iznajmljivač apartmana, tako da pretpostavljam može ga se lako pronači.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i ja se zainteresirala za ugljan!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    i ja se zainteresirala za ugljan!
    pitaj što te zanima - u Kukljici sam svako ljeto od 1983.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dakle miha,koja su mirnija mjesta za obiteljsko ljetovanje,sa mogučnošću šetanja kraj mora,plaže su manje bitne jer kod nas sve dolazi u obzir.koliko je kukljica uopće prometna?ima li "ljepših" mjesta na otoku?

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo još jedne koja je odrasla na Ugljanu. U Čeprljandi
    Ne znam od kuda da krenem i što vas točno zanima.

Definitivno je meni osobno, a i većini ljudi koji su bili taj sjeverniji dio otoka puno ljepši. U samom centru Ugljana je pješčana plaža Mostir. Klinci uživaju, ja ju osobno ne volim i svog klinca nisam nikada vodila tamo.
    I ja sam naučila plivati i odrasla na kamenim plažama, isto tako i moj klinac i ništa nam ne fali
    Čeprljanda je prekrasna ujutro, popodne valovita, Činta je prekrasna ali su se svi razbahatili, ogradili prilaze plažama pa baš i nema prikladnog mjesta za raširiti ručnik.
    Batalaža ima prekrasnu plažu. U Sušici je super plaža ispod kampa.
    Muline imaju fenomenalnu pješčanu, obala je betonirana ili divlja.
    Iza psihijatrijske bolnice je super pješčana plaža, omiljena plaža mog djeteta.
    Kukljica i Preko su meni osobno bezveze. U Kukljici odnosno s druge strane, južne je popularna Sabuša ali do nje se dolazi pješke.
    Ima cca 15-ak minuta hodanja.
    Osim ovih hrpa je još plaža u manjim mjestima i hrpa skrivenih, prekrasnih uvala na južnoj strani koje vam ne želim otkriti.
    Ugljan je inače dosadno mjesto. Ako tražite nekakve super izlaske, mjesta gdje možete nositi nekakvu fensi-šmensi garderobu toga tamo nema.
    Ja tamo imam staro društvo i naravno da idemo van, da smo godinama super tulumarili ali ako dolazite prvi put ne očekujte previše. Poneka fešta, tu i tamo neki koncert i možda neka svirka jeftinog benda u nekom kafiću.
    Ambulanta i dežurni liječnik su u svakom mjestu, plac, dućani funkcioniraju o.k.
    U samom Ugljanu je jedan pošteni restač, u Mulinama i Čerpljandi fenomenalne pizzerije. I to je više-manje to.
    Naši prijatelji renataju aprtmane, ali kuća nije na samoj obali. Imate cca 10 minuta šetnje.
    Ako vas još nešto zanima, pitajte.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

meni je osobno Kukljica najlijepša na Ugljanu kao mjesto
    ako nekoga zanima Pašman, slobodno pitajte

inace su vam i Ugljan i Pašman (prvobitno jedan otok) pješćani otoci, sjeverna strana ima uglavnom pješćane uvale (izuzev betoniranih umjetnih plaža), dok je južna strana strma i kamena, no u moru je naravno pjesak/sabun

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mene zanima Pašman, konkretno Ugrinić (kraj Tkona), jer ovo ljeto idemo tamo. Kakve su plaže, opskrba (trgovine) i koliko je toplo/hladno more. Negdje sam pročitala da je u najtoplijim mjesecima temperatura mora oko 23 pa sam se zbedirala (šifra:zimogrozna).

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Dia?

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

evo da i svi cuju
    Ugrinić je mjesto cca 2 km od Tkona i sadrzi samo kuce, te (mislim jednu) konobu; nema ducana pa u ospskrbu treba ici u Tkon, to je jedno od najmanjih mjesta na otoku Pašmanu
    ima jednu prekrasnu javnu pjescanu plazu, more je kao i u cijelom Pašmanskom kanalu jedno od najciscih mora Jadrana jer se morske struje mjenjaju svakih 6h
    posto su plaze pjescane duz cijele sjeverne strane otoka, one su i dosta plike prema obali pa je more u ljeti cak nekada i pretoplo
    uglavnom je sve bazirano na obiteljskom turizmu, tako da nema buke i glazbe do kasno u noc, izuzev muzike iz Biograda, vikendom bude koja klapa ili ribaska noc, gostovanje kazalista...
    po otoku postoji puno trekking staza i makadamskih putova koje vode na "donje more" gdje su divlje plaže s pogledom na Kornate

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Molim ako netko može preporučiti apartman na Ugljanu, bilo iz vlastitog iskustva ili da ima nekog tamo da mi proslijedi kontakte na pp.
    Puno hvala unaprijed.

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi smo ove godine slučajno završili dva tjedna u Kukljici jer nam se poremetio godišnji pa smo morali nabrzinu naći smještaj. Mjesto je idealno za ljude sa psima. Sve je pet friendly. Ja nikada nisam vidjela toliko pasa na jednom mjestu. Apartman smo imali iznad pizzerie Zaglav na samoj rivi. Mjesto je lijepo sređeno i mirno, ali veeliki nedostatak su plaže. Sve samo stijene i beton, totalno ne za djecu. Ali je pasica uživala. U kafiću ti nude vodu za psa, na plažama nikome ne smeta, smije svugdje u vodu i sl...
    Danima smo obilazili Ugljan i Pašman. Sve sami beton i stijene, ili divlje, neuređene i jako prljave plaže. Poznata Sabuša nema niti jednog kupaća, sablasno i prljavo. Niti pas nam tamo nije htio ući u vodu, strašno kako to izgleda.
    Na kraju smo se svaki dan vozili u Peko na plažu "Jaz" radi djece. I mjesto Kraj na Pašmanu ima child friendly plažu.
    Ali u Preku je stvarno za djecu idealno. Pored plaže je i kafić, pa lijepo iz hlada i uz kavu gledaš kako se djeca kupaju u plićaku.

Tko želi mir, tišinu, voli biciklizam, i ima psa, tome je otok Ugljan idealno mjesto.
    Na kraju nam je bilo ok. Otok je lijep, zelen, more je stvarno čisto, ljudi su ljubazni. Ali tko je kao ja naviknuo na Makarsku rivijeru i južnu Dalmaciju taj se bude jako razočarao.
    Kako kaže MM, ja ako ne vidim Biokovo kao da nisam na moru.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

adrijana kolko para?

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Apartman za nas četvero, spavaća, dnevna, kuhinja i terasa je s taksama 50 eur/dan. Apartman je bio jako lijep, totalno nov, sve je još imalo etiketu na sebi, prvi gosti smo bili. Odmah pored je naselje Zelena Punta. Nekome tko je naviknuo na takve plaže je savršeno. Mi smo između dvije stijene uspjeli naći malo šljunka s lijepim ulazom u vodu pa smo se i tu par puta okupali. Dojmilo me se stvarno čisto more i jako pristojni i uredni turisti.
    Od svih mjesta koje smo vidjeli na Ugljanu Kukljica mi je najljepša.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Na kraju smo se svaki dan vozili u Peko na plažu "Jaz" radi djece. I mjesto Kraj na Pašmanu ima child friendly plažu.
    Ali u Preku je stvarno za djecu idealno. Pored plaže je i kafić, pa lijepo iz hlada i uz kavu gledaš kako se djeca kupaju u plićaku.
    To je tamo odmah s desne strane gdje staje trajekt?

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    To je tamo odmah s desne strane gdje staje trajekt?
    Ako silazis s trajekta i gledas prema kopnu onda desno. Plaza ima plavu zastavu. Jedan dio je betoniran, a dio je pjescana obala, dok je u vodi skroz pijesak i plicak. Idealno za malu djecu. Ima i tobogan i mol za skakanje za ove malo vece.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Od svih mjesta koje smo vidjeli na Ugljanu Kukljica mi je najljepša.
    a kolko ima hlada, meni je uz more hlad jako bitan, planiramo iduće godine u neke mirnije krajeve na more

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    a kolko ima hlada, meni je uz more hlad jako bitan, planiramo iduće godine u neke mirnije krajeve na more
    U Kukljici je hlad skroz pored plaže jer je šumica odmah iza, igralište za djecu u hladu i sl. U Preku, hlad na plažu dođe poslije 12.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ali tko je kao ja naviknuo na Makarsku rivijeru i južnu Dalmaciju taj se bude jako razočarao.
    Kako kaže MM, ja ako ne vidim Biokovo kao da nisam na moru.
    kako je sve u oku promatrača. ja sam dalmatinka, iz grada koji gleda na otok Ugljan na kojem zamislite nikad nisam nogom kročila mislim, prođem kraj njega brodom kad idemo na Iž, ali nemam pojma kako je tamo iako mi je takoreći na dlanu. inače, od rođenja ljetujem na jednom otoku šibenskog arhipelaga i meni je tamo more najljepše. puno puta sam bila u Makarskoj i imala se prilike kupati na tamošnjim plažama, ali onaj osjećaj Biokova iznad mene koji samo što me ne poklopi mi kvari ugođaj...nekako mi to nije to...ja volim širine, da mi pogled seže što dalje i da nemam filing skučenosti. tako da je stvarno sve u onoj "de gustibus..."

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa da. Ja od malih nogu ljetujem na Makarskoj rivijeri, Braču i Pelješcu i jednostavno se čovjek navikne. Meni je Brela najljepše mjesto na svijetu makar znam da ima ljepših .
    Mom svekru je Preko kraj svijeta jer dalje od toga nije bio.

Zato ja volim sve vidjeti i probati, pa onda ići tamo gdje me srce vuče .

I oko Šibenika mi je puno ljepše nego na Ugljanu.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam bodulica s malo udaljenijih otoka i meni ti je Ugljan doslovno predgrađe Zadra. Zato ja svoju prijateljicu koja je s tog otoka uvijek zezam da oni ni nisu pravi boduli. U stilu onog, hebeš otok do kojeg možeš doplivati s kopna. Mislim, nekako mi je isto kupala se s ove ili one strane. Naravno, sve je to šala, ali me stvarno ništa ne privlači tamo...vidim dovoljno s rive kad je burno vrijeme.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja ću samo dodati da smo bili prošle godine u Kukljici igrom slučaja i nismo požalili
    još kako ja kategorički odbijam kuhati na GO uplatili smo dodatno za klopu u njihovom restoranu polupansion i nismo požalili: švedski stol, a klopa odlična!
    nakon večere mi je bilo teško popeti se do apartmana

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •