Evo još jedne koja je odrasla na Ugljanu. U Čeprljandi
Ne znam od kuda da krenem i što vas točno zanima.

Definitivno je meni osobno, a i većini ljudi koji su bili taj sjeverniji dio otoka puno ljepši. U samom centru Ugljana je pješčana plaža Mostir. Klinci uživaju, ja ju osobno ne volim i svog klinca nisam nikada vodila tamo.
I ja sam naučila plivati i odrasla na kamenim plažama, isto tako i moj klinac i ništa nam ne fali
Čeprljanda je prekrasna ujutro, popodne valovita, Činta je prekrasna ali su se svi razbahatili, ogradili prilaze plažama pa baš i nema prikladnog mjesta za raširiti ručnik.
Batalaža ima prekrasnu plažu. U Sušici je super plaža ispod kampa.
Muline imaju fenomenalnu pješčanu, obala je betonirana ili divlja.
Iza psihijatrijske bolnice je super pješčana plaža, omiljena plaža mog djeteta.
Kukljica i Preko su meni osobno bezveze. U Kukljici odnosno s druge strane, južne je popularna Sabuša ali do nje se dolazi pješke.
Ima cca 15-ak minuta hodanja.
Osim ovih hrpa je još plaža u manjim mjestima i hrpa skrivenih, prekrasnih uvala na južnoj strani koje vam ne želim otkriti.
Ugljan je inače dosadno mjesto. Ako tražite nekakve super izlaske, mjesta gdje možete nositi nekakvu fensi-šmensi garderobu toga tamo nema.
Ja tamo imam staro društvo i naravno da idemo van, da smo godinama super tulumarili ali ako dolazite prvi put ne očekujte previše. Poneka fešta, tu i tamo neki koncert i možda neka svirka jeftinog benda u nekom kafiću.
Ambulanta i dežurni liječnik su u svakom mjestu, plac, dućani funkcioniraju o.k.
U samom Ugljanu je jedan pošteni restač, u Mulinama i Čerpljandi fenomenalne pizzerije. I to je više-manje to.
Naši prijatelji renataju aprtmane, ali kuća nije na samoj obali. Imate cca 10 minuta šetnje.
Ako vas još nešto zanima, pitajte.