Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Koja kolica za dvoje djece s malom dobnom razlikom? Pomoć???!!!

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Koja kolica za dvoje djece s malom dobnom razlikom? Pomoć???!!!

Imam PP Pliko P3 kolica i super sam s njima zadovoljna, sad u 7. mj. trebam roditi novu bebulju i neznam kaj da napravim - kupim buggy board onaj dublje stajaći ili kupim kolica za blizance i koja, kakva? L. će mi kad rodim imati 17 mj., premala mi je da se sama drži za kolica i stoji na buggy boardu. Pomozite...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

winnerica... između moji je 14 mjeseca razlike. Isto sam htijela kupiti kolica za blizance, ali hvala Bogu nisam, jer između ostalog totalno su mi bila neprigodna za ceste u mom kvartu. Na kraju smo se u početku snašli s bebom u marami + stariji u kolicima... sa njenih 2 mjeseca ona je prešla u kolicama a T se držao za njih i super smo funkcionirali...
    ne znam, to je moje iskustvo... i sad je najmanja u maramai a ostali se drže svaki za jednu ruku

sretno....
    Posljednje uređivanje od mlukacin : 14.03.2010. at 14:59

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Između mojih je 16 mj. razlike, ja sam isto dugo razmišljala i onda smo preko oglasnika ipak kupili kolica za dvoje, GRACO duo-vlakić, tako nekako. Stražnje sjedalo ide skroz u ležeći položaj i naravno da se podizati. Prednje sjedalo je za veće dijete i ono je za sjedenje bez mogučnosti pomicanja naslona. Na sjedalo za bebu da se staviti i Graco AS koju smo iskoristili od starih Graco kolica za jedno dijete koja smo imali. Pošto je vlakić, kolica su široka koliko i obićna, naravno malo su duža, ali se super s njima manevrira. Mi smo jako zadovoljni, ja bih ti preporućila ta, čak mislim da ih je netko i prodavao ovdje na forumskoj burzi, pa pogledaj oglase ako te zanima.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kad su moji imali cca 18 mjeseci više nisu n upotrerbljavali kolica.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi smo imali Bebe Confort Twin Club, bili smo dosta zadovoljni s njima, jedino što su malo glomazna (ali pretpostavljam da su takva sva kolica te vrste).

Ne kužim komentare poput Jeleninog, pokretačica teme je pitala koja kolica, a ne da li kolica ili ne.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hmmm, evo, između mojih je 18.mj. razlike, i bez obzira što smo imali kolica za blizance, nikad ih nismo koristili.
    bebačica je bila u kolicima ili u marami, a kikači su se držali za kolica ili za ruke.

stvarno ne znaš hoće li i koliko će se još starije dijete htjet voziti. isto vrijedi i za mlađe.

kod tebe je dobro što i starije dijete možeš nosit u marami/slingu.

a, kolica, pukim slučajem bila sam u doticaju i s ovim Graco kolicima i meni se čine super.
    Samo ne znam ima li ih još u TL.
    Posljednje uređivanje od Val : 14.03.2010. at 21:07

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moja L. fakat voli biti u kolicima, tak da vjerujem da bude mi lakše i nju voziti "ravnopravno" sa bebom, ofkors neću ništa kupovati dok ne rodim i ne vidim na čemu sam sa svim time. Nisam ljubiteljica nikakvih nosiljki, a budući da imam oštećenja kralježnice i strah od pada na bebu koju nosim - to mi jednostavno nije opcija, već kolica. Naravno, tu treba računati i na faktor ljubomore među djecom, pa mislim da mi je pametnije obje ih voziti. Hvala za odgovore, i ja računam na Graco vlakić kolica jer mi se čine najzgodnijima za sad.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nama je razlika 2 god i 3 mj i ipak smo kupili tandemska kolica Gracco Quattro tour duo i super su nam služila cijelu jednu godinu. Ja sam sve živo s njima obavljala, i to brzo, shopping, plac, a kako smo malo na brijegu, a i cesta kojom prolazimo nam je dosta prometna, a ova starija (srednja) curica dosta živa, meni je bila puno sigurnija opcija posjesti je i vezati u kolicima, nego nešto drugo.
    Evo , sad nam ne trebaju pa ih prodajemo. Sličke su konačno u albumu na netu pa ako nekoga interesira, može pogledati na burzi. Pretpostavljam da ovdje ne smijem staviti link.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da, baš i ja mislim da sam najsigurnija dok su mi obje u kolicima, a ne da mi jedno "šara" po dućanu i sl., kod nas je isto ogroman promet u kvartu, tak da mi L. bude fakat premala, niti 1.5 g. razlike. Uostalom, voli si i zaspati u šetnji, tak da budu obje curke mogle nabaciti ćorkicu ak bog da...
    Branka, vidjela sam tvoja kolica, prekrasna su, nebum ipak niš kupovala za sad (dok ne rodim).

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Evo, i ja se pridružujem ovoj temi. Meni će starija cura imat 16 mjeseci kada se rodi druga bebica, i isto sam na sto čuda što napraviti. Da li da kupim za stariju lagana kišobran kolica, a beba u maramu, ili da se odlučim za twin kolica? Strah me koliko će se starija htjeti voziti u kolicima, a s druge strane, netko je spomenuo i faktor ljubomore, pa će se možda baš iz tog razloga željeti voziti u kolicima. Ovaj dodatak za starije djete mi se čini prikladan za djete koje je skroz stabilno, dakle tek negdje s 3. godine, ispravite me ako griješim?

Gledala sam maclarenova twin kolica, da li netko ima iskustva s njima? Da li su bolja ta side by side kolica, ili ove vlakić verzije. Čini mi se da u vlakiću onaj koji je odotraga nema nikakav pregled nad situacijom. Možda bi se i odlučila za rabljena, s obzirom da neznam koliko ću ih koristiti, gdje mogu pronaći taj link za burzu?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I ja sam prvo razmišljala da će beba biti u marami, a starije dijete u kišobran kolicima, ali ima hrpa situacija kad je to nezgodno - kad starije dijete hoće da ga primiš, kad se moraš poigrati s njim u parku, kad mora ići piškiti negdje, kad si u dućanu ili na placu, kad najstarijem djetetu moraš pomoći da se izuje u vrtiću,.... - a u svim tim situacijama beba može spavati u kolicima.
    to je moje iskustvo

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj pera prvotno napisa Vidi poruku
    Evo, i ja se pridružujem ovoj temi. Meni će starija cura imat 16 mjeseci kada se rodi druga bebica, i isto sam na sto čuda što napraviti. Da li da kupim za stariju lagana kišobran kolica, a beba u maramu, ili da se odlučim za twin kolica? Strah me koliko će se starija htjeti voziti u kolicima, a s druge strane, netko je spomenuo i faktor ljubomore, pa će se možda baš iz tog razloga željeti voziti u kolicima. Ovaj dodatak za starije djete mi se čini prikladan za djete koje je skroz stabilno, dakle tek negdje s 3. godine, ispravite me ako griješim?

Gledala sam maclarenova twin kolica, da li netko ima iskustva s njima? Da li su bolja ta side by side kolica, ili ove vlakić verzije. Čini mi se da u vlakiću onaj koji je odotraga nema nikakav pregled nad situacijom. Možda bi se i odlučila za rabljena, s obzirom da neznam koliko ću ih koristiti, gdje mogu pronaći taj link za burzu?
    Razlika 15 mj. U početku sling za mlađu + kolica za starijeg. S 3 mj. mlađa počela vrištati u slingu, probali i mt, ali nije pomoglo. Kupila sam Maclaren twin i zadovoljna sam. Prolaze kroz sva vrata. Vlakić kolica mi ne stanu u lift.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Zaboravih napisati. Imam i buggy board. Stariji sad ima 22 mj. i još ga ne koristimo. On ne može biti ni sekunde na mjestu.
    U kiki postoji ploča za stajanje sa sjedalicom, ali mi se čini da je to za još stariju djecu. Mom se ne može ništa objasniti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam prvo razmišljala da će beba biti u marami, a starije dijete u kišobran kolicima, ali ima hrpa situacija kad je to nezgodno - kad starije dijete hoće da ga primiš, kad se moraš poigrati s njim u parku, kad mora ići piškiti negdje, kad si u dućanu ili na placu, kad najstarijem djetetu moraš pomoći da se izuje u vrtiću,.... - a u svim tim situacijama beba može spavati u kolicima.
    to je moje iskustvo

da, ukoliko beba voli biti u kolicima.

djuli avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi imali bebe confort twin club, meni super mozda jesu malo glomazna ali ja se navikla
    inace meni najbolja opcija je bila starije u kolica a mladje u maramu

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja imam sve kombinacije. Dakle kupila sam sling, imam kolica za jedno i vlakić. Moj nevoli biti dugo u slingu (nije se navikao nikako). Ja sam kupila vlakić baš zbog širine, jer živimo u takvom naselju gdje se parkiraju kojekako i sa širokim kolicima nema teorije da mogu proći po trotoaru. E sad starije dijete je naprijed, a mlađe iza. Za sada se ne buni, a kad ću ga posjesti, istina je neće vidjeti naprijed, ali sa strane i gore se jako dobro vidi. Nije baš tako zbuksan. Kombinacija mleđe u kolicima, a starije da hoda, kod nas ne dolazi u obzir, jer je curka mali zvrk. Trči na sve strane i neda ruku, dakle moram ju svezati u kolicima da bih bila sigurna. Sve ovisi kakva su djeca i svatko ima svoju kombinaciju koja mu odgovara.

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Mene su spasila kolica (PP venezia) koja imaju svoju prečku na koju starije dijete stane, u prostoru između ručki i naslona.
    Kompaktno i jednostavno rješenje, koje sam kombinirala s nošenjem mlađeg i tada starije sjedi u kolicima.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

da ne otvaram novu temu - jel netko možda ima ili je vidio ono sjedalo što se zakači na postojeća kolica?
    znači nije buggyboard na kojem se stoji od iza kolica nego neko malo sjedalo koje ima svoj kotačić i onda drugo dijete na to sjedne!
    a čini mi se da se može i sklopiti uz kolica ako nije u upotrebi!

ne znam ni kako se to zove ni di da ga tražim - vidjela sam ga nekidan na Bundeku ali baš je bilo nezgodno trčati za ženom i pitati što to ima?
    prepala bi se žena a moj bi mužić umro od sramote!
    i eto sad ne znam di da tražim!

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Zaboravila sam kako se zove proizvođač. Znam da se prodaje najbliže u okolici Ljubljane. Bar tako piše na netu.
    Max nosivost je 15 kg i ne ide na sva kolica.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    Zaboravila sam kako se zove proizvođač. Znam da se prodaje najbliže u okolici Ljubljane. Bar tako piše na netu.
    Max nosivost je 15 kg i ne ide na sva kolica.
    thnx! jel znaš možda kako se to zove, da lekše tražim?
    možda 'sediček za voziček' - hihihih

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ej nećeš vjerovati - ja ukucala 'dodatni sedež za otroški voziček' baš da vidim šta ima!
    kad ono - BUGGYPOD dodatni sedež za starejšega otroka
    ali košta 160 eurja!?!?!?!?!?

e za te novce ga ja nosim u rukama! ni nemam dva otroka ali se spremam! e pa ili će razlika biti malo veća ili će 'starejši otrok' malo hodati! - hihihihih

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Da, mi mislili kupiti. Tad se još plaćala carina na preko 300 kn pa nam to + put + 160 € bilo tu mač.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

a i nezgodno je ako starejši otrok (baš mi se sviđa ) ima preko 15kg! oped niš koristi od proizvoda!

možda je najbolje lijepo u košari ispod kolica imati maramu za svaki slučaj i onda manje dijete u maramu a veliko u kolica i svi sretni! A može nekad i obratno pa da je i veliko malo u marami - koliko sam čula ima nekih marama u kojima se može nositi dijete do predškole! naravno ako ti leđa mogu nositi!

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sling ili marama su najbolje rijesenje,ja izvalila velike novce za dupla kolica kad sam bila trudna sa curkom a nju do devet mjeseci nisam mogla stavit u kolica kolko je vristala,non stop je bila u marami.Sad ona hoce u kolica ali braco nece,ide pjeske,kad se umori stoji na kidy board i super.Marama je jos uvjek uz nas za svaki slucaj.Uglavnom dupla kolica promasaj,razlika je inace 19 mjeseci.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •