Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Kako kada je dijete bolesno?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    niaa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno Kako kada je dijete bolesno?

Ja ne znam kako vi uspijevate,ali ja mislim da ću skoro dobiti otkaz zbog stalnih bolovanja,moj sinčić (5 god),je jako osjetljiv i svako malo se prehladi tako da moram ostajati s njim doma i naravno uzeti bolovanje,srećom radim u državnoj firmi tako da smijem,tu gdje živim nemam nikoga od svoje rodbine,tako da ne mogu nikoga zamoliti da mi ga ostane pričuvati ,jedino mi sestra dodje kad je zamolim,imao je vodene kozice pa je bila 3 tjedna,i sada sam opet doma jer ima virozu...kako se vi snalazite?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ja u pricuvi imam dvije tete cuvalice. ako znam da ce biti doma dulje vrijeme ( kao ako su vodene kozice u pitanju ) onda sa cuvalicom mogu dogovoriti bolju cijenu, nego kada mi ga cuva samo jedan dan ili par sati.

jeste da taj mjesec doneses doma puuno manje novaca, ali barem nema straha od otkaza radi bolovanja.

ako vec nemas cuvalicu, svakako ti preporucam da nesto poduzmes po tom pitanju,. u nasim situacijama stvarno strasno puno znaci da mozes dijete ostaviti na cuvanje kada moras obaviti nesto, meni osobno ta usluga strasno puno znaci!

i da, jos nesto sto mi jako puno znaci je konzumova dostava :D Nedavno sam otkrila da i u rijeci to funkcionira i prezadovoljna sam., narucis sto ti treba ( u ja u pravilu natrpam covjeka sa onim najtezim stvarima tipa 20 kg krumpira, karton mljeka i tako.. ) i onda platis kada sve donese, a to bude vec drugi dan

aah.. sitnice koje zivot znace

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

niaa mi smo u istoj situaciji, svi naši koji bi nam mogli poslužiti za čuvanje su nekih 400 km. daleko tako da se snalazimo sami od očetka. L. je krenula u jaslice sa 15 mj. a ja sam u to vrijeme počela raditi u državnoj firmi.
    MM je u to vrijeme imao ugovor za stalno tako da je on većinom kada je trebalo ostajao doma, a ja pošto radim u smjenama sam mogla uvijek iskonbinirati da ne uzimama bolovanje i ako je do djeteove treće godine 100 % plaćeno!
    Izbjegavala sam bolovanja i ostanke kod kuće pošto sam znala da to sve moji nadređeni gledaju, ma to je prestrašno!
    Prošle godine sam dobila ugovor za stalno tako da sad nemam toliki grč u želucu kada moram ostati doma sa L.
    Sretna sam što je Laura dijete koje je zapravo rijetko bolesno.
    Što se tiće čuvanja nama teta čuvalica,iako bi nam puno više pasala zbog našeg radnog vremena, nije dolazila u obzir pošto su preskupe! Dok nas vrtić izađe 700kn. tete čuvalice su 2000kn.
    Imamo susjedu koja nam uskoći na sat dva kada nam baš zagusti.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

xena. nebi rekla da ste u istoj situaciji., koliko sam shvatila ti imas muza koji je spreman uskociti kada je potrebno, a nia ( i ostatak ovog pdf-a ) cine jednoroditeljske obitelji.
    oprosti sto sam direktna, ali nemojmo mjesati babe i zabe, tvoj odgovor bi vise pristajao nekom drugom pdf-u.

niaa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

cure,hvala na odgovorima..niste možda vidile ali mi živimo na otoku,tako da nemamo nikakve dostave,ajme šta bi to bili dobro!ali sreća za dobre susjede..tako da se zaletim do dućana..a tete čuvalice mogu samo sanjati jer jedva podmirimo režije,a još smo i podstanari tako da i da hoću ne bi mogla to sebi priuštiti...

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

nista, morati ces useliti neku baku kod sebe :9 ono po prinicipu besplatan stan i hrana u zamjenu za cuvanje :D

niaa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ajoj,a vidiš i to mi je opcija

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj samamama prvotno napisa Vidi poruku
    xena. nebi rekla da ste u istoj situaciji., koliko sam shvatila ti imas muza koji je spreman uskociti kada je potrebno, a nia ( i ostatak ovog pdf-a ) cine jednoroditeljske obitelji.
    oprosti sto sam direktna, ali nemojmo mjesati babe i zabe, tvoj odgovor bi vise pristajao nekom drugom pdf-u.
    samamama duboko se ispričavam što imam muža i što sam te uvrijedila svojim postom!
    kada se ovaj pdf bude zvao "jednoroditeljske obitelji i molimo da se druge ne javljaju" sigurno nećeš vidjeti moj post ovdije
    masa ljudi je u situaciji da je samohrani roditelj a ima hrpu familije pored sebe, ja ovdije nemam nikoga
    htjela sam ako nikako drugačije onda barem malo mojom prićom pomoći nii
    Posljednje uređivanje od XENA : 15.03.2010. at 23:22

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ne znam zato se duris. rezlog postojanju vise pdf-ova je podjela. Kao sto na pdf-u djecije dobi 1-3 neces pricati kako tvoj 10godisnjak ful sve sam radi, mislim da bi tako trebalo biti i na drugim forumima.

Da ti muz plovi ili ga nema duze periode kod kuce, onda bi stvarno imala nesto reci na ovo temu, ali ovako.. oprosti, ali stvarno nije mjerljivo., sigurna sam da negdje na pdf-u izazovi roditeljstva postoji tema u kojoj bi tvoj komentar dosao do izrazaja.

ne trebas se ispricavati da imas muza, svaka cast, sigurna sam da ti veci dio pdf-a zavidi ( ukljucujuci i mene ) ali zato svojom pricom ne doljevaj ulje na vatru ljudima koji ovdje skupljaju krhotine svog zivota ili su ih tek sakupili.

mislim ono: MM je vecinom ostajao doma.. kuzis li da je to iz necije perspektive totalna utopija?

ajde, no hard feelings.. nisam neka baba, ali eto, nadam se da te na ovom pdf-u necemo vidjeti ( sada ces to sigurno opet krivo shvatiti ali nema veze ) . pozdrav

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj samamama prvotno napisa Vidi poruku

ajde, no hard feelings.. nisam neka baba, ali eto, nadam se da te na ovom pdf-u necemo vidjeti ( sada ces to sigurno opet krivo shvatiti ali nema veze ) . pozdrav
    Sve pet! Sretno svim mamama i tatama na ovom pdf-u

niaa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

cure,sve ok...zanimalo me samo kako se vi snalazite,svi odgovori su dobrodošli

niaa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

već sam napisala dva posta a niti jedan se ne vidi?!

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne pripadam u ovaj podforum jer nisam samohrana, ali možda nekom omogne i moj post
    ni mi nemamo nikoga da nam uskoči ni kad su klinci bolesni ni kad ih treba pokupiti iz vrtića, a MM je na takvom poslu da isključivo ja uzimam bolovanje.
    ja sam se uspjela dogovoriti sa šefom da kad su cure bolesne ja ipak budem na raspolaganju mailom ili telefonski, kad je na poslu frka uopće ne uzimam bolovanje nego radim od kuće. ne znam što radiš pa ne znam da li možda i ti možeš dogovoriti takav aranžman? kad sam morala na službeni put a cure su bile bolesne, jednom je došla moja mama, a drugi put svekrva (obje iz drugog grada, moja mama je uzela godišnji par dana da bi nam mogla uskočiti)

ne mogu ni zamisliti koliko je teško samohranima, jer nas je dvoje pa se jedva uspijevamo pokriti čuvanjima, vrtićima, doktorima...

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

curke, ja sam hmmm, rastavljena, al ne mogu reci da smo jednoroditeljska obitelj - moji klinci imaju oba roditelja na raspolaganju pa tako i za bolovanja. kak je malena jos u jaslicama i stalno nesto pobolijeva, mi se mijenjamo u bolovanjima inace bi ja bila vise doma nego na poslu. olakotna okolnost je definitivno to sto mogu dio posla odradjivati od doma kao i mirjana, al uz bolesnog klinca zbog kojeg sam doma to se svede na nocni rad...
    htjela sam pitati, kao razvedeni roditelji, postoje li neka zakonska ogranicenja tipa da otac kojem nisu “pripala“ djeca po razvodu ne moze uzeti bolovanje? netko mi je sastrane stavio bubu u uho i iako mi je to totalno nelogicno, jer razvodom ne prestaje roditeljstvo nego brak, sve je moguce...
    ako netko ima tocan info ili prijedlog kako da to saznam dobro bi mi doslo...

svima koji su u frci zbog raznih bolovanja i poslovnih odnosa mogu jedino reci - drzi te se. proci ce i to...a sto nas ne ubije, ojaca nas....znam da su floskule, al u zadnje vrijeme jedino mi vjera u to pomaze.
    Posljednje uređivanje od saska7 : 23.04.2010. at 10:36

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj saska7 prvotno napisa Vidi poruku
    postoje li neka zakonska ogranicenja tipa da otac kojem nisu “pripala“ djeca po razvodu ne moze uzeti bolovanje? .
    ako postoji ogranicenje onda ce racunovodstvo koje tvom BM obracunava placu i bolovanje samo njemu to reci tj. upozoriti ga na to. To ti je onda jedina ispravna i tocna informacija

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •