S obzirom da se svojim MM stalno prepirem oko sjedalice (veli da pretjerujem i da sam fanatik). Stalno razmišljam o tome kako su ljudi nedovoljno informirani. MM npr. je neki dan u 'žaru borbe' ispalio: da ko su te rode, pa da ko je njih ovlastio.. kakav je to tečaj koji prolaze.. tko je to odbrio, po kojim standardima.. i sve takva mudra pitanja.
Moj mu je odgovor bio (isto u 'žaru borbe') da je država uvela zakon ali se nije potrudila obrazovati ljude ili uputiti ili informirati sa bilo čime, nije bilo ni plakata ni letaka ni pp-a (kao recimo ona kampanja 'pametni znaju čemu služi pojas'). Također većina ljudi ako i voze djecu u sjedalicama (poput nas btw. HVALA CASPER!) nemaju pojma kako pravilno postaviti sjedalicu i vezai pravilno dijete u njoj. A da ne pričam o onima koji mislie da su sjedalice bezpotrebne i imaju ju (ako ju imaju) samo radi policije a djecu voze na krilu.
Ali nije čak bitan ni zakon, Fran je bio u sjedalici i dok zakon nije bio izglasan. Nije bitna ni kazna, meni je najvažnija sigurnost mog djeteta!
Nakon takvog 'konstruktivnog' razgovora, počelo mi se to motati po glavi. Pa me u stvari interesira da li se u budućnosti planira nekakva propagandna kampanja za povećanje svjesnosti o autosjedalicama.
Koga treba potaknuti na to, na koga vršiti pritisak? Ministarstvo prometa?
Policiju? Jer koliko sam i skužila da ni policija nema pojma o sjedalicama i da to uglavnom i ne gledaju. Ne zanm nikoga tko je platio kaznu jer djete nije bilo u sjedalici.
Znam da sam se raspisala ali stvarno sam ljuta jer me svi smtraju da sam fanatik i da pretjerujem a ja samo želim da mi je djete sigurno u prometu onoliko koliko može biti. Bojim se ljudi nisu svjesni važnosti autosjedalice!
(jel se ja to pretvaram u ovisnika o sjedalicama?)

Odgovori s citatom
Hvala