Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: Kada davati vodu

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Kada davati vodu

Mali ima 5 i pol mjeseca i uskoro cu poceti sa dohranom. Nameravam poceti za doruckom, naprimer negde oko 8 kada se budi ali me opcenito interesuje kada davati vodu posle obroka ili kasnije. Da napomenem da mali iskljucivo cica i do sada mu nisam davala vode.

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ja sam davala ako bi nesto od dohrane stavila u usta, odmah poslije tog 'obroka'. Davala sam joj odmah u pravoj čaši, nisam one kljunašice jer ona nije htjela. Dane kad nije dohranu ni taknula, nisam nudila vodu.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

i mene muči isto pitanja, a koliko vode da joj ponudim?

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

nakon obroka ponudim par žličica vode. obzirom da sam se sa prvom bebom patila od 10-12mjeseca da ga nagovorim na bočicu/kljunašicu zbog jaslica, mislim eli uskoro nuditi bočicu s vodom (imam bočicu od izdajalice)

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    i mene muči isto pitanja, a koliko vode da joj ponudim?
    Ja bih joj ponudila jednom, uskoro je sama naucila traziti piti (ispustila bi onaj zvuk kao kad popijes, a bio si jako zedan, onaj 'aaaa' )tako da sam joj davala kad je trazila (i sada je tako).

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    obzirom da sam se sa prvom bebom patila od 10-12mjeseca da ga nagovorim na bočicu/kljunašicu zbog jaslica, mislim eli uskoro nuditi bočicu s vodom (imam bočicu od izdajalice)
    zbog jaslica?
    nama nisu nikad radili probleme. Keksićka nije pila iz kljunašice nego iz čaše i u jaslicama nije bilo nikakvih problema. Ima nekoliko djece koja imaju svoje boce i/ili kljunašice ali tete su rekle da će to uskoro izaciti jer svi moraju i mogu naučiti piti iz čaše.

ja sam vodu nudila na čašu nakon obroka. Nudila. to znači da bi ona popila koliko/ako je htjela, ako nije, nikom ništa.
    Nikad se nisam opterečivala količinom, kako vode tako i hrane

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

a dali ima veze sta mu dajem npr. za dorucak. Aku mu dam samo jabuku (tek pocinjemo sa dohranom)dali ima veze posle voca davati odmah vodu.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mene muči isto pitanje jer sutra krećemo s dohranom...i ono što me više muči, kakvu vodu da mu dajem i s kakvom vodom da radim (nezaslađeni, naravno) čaj? Ovdje ima za kupiti baby voda u flašicama ili običnu (iz pipe) pa iskuhavati ili kako?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Likica, nemoj joj davati vodu odmah nakon voća, ja počnem bljuckati, a kamoli neće beba.
    Voće samo po sebi ima dosta vode, kad uvedeš žitarice i meso, onda je važan dovoljan unos tekučine. Koliko, onoliko koliko popije, pod uvjetom da nije pregladna pa će popiti puno više nego joj treba, a nauštrb podoja ili ostale hrane.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

annie, čemu čaj?
    to je obojana voda, pa onda može i bez boje.

kod nas se ne gleda što ide iza čega; davali smo vodu jednako poslije jabuke, kao i poslije riže.
    i nudila sam jako često, da steknu naviku pijenja, a ne kad su totalno žedni.
    to može prouzročiti manje dobivanje na težini, ali meni je bilo jako važno da usvoje naviku pijenja vode.
    sa starijom nisam uspjela, ona pije kad je žedna.
    mali pije kad mu je usput.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    annie, čemu čaj?
    to je obojana voda, pa onda može i bez boje.
    Kako obojana voda??
    Nije baš da vjerujem u čarobne moći raznoraznih čajeva, ali zašto npr. djetetu ne dati čaj od šipka, sljeza, kamilice, anisa... posebno ako dijete ima tvrdu stolicu, prehlađeno je, ima proljev.
    Mislim, nije čudotvoran, ali nije baš ni obojana voda.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tako malo dijete popije po pola žličice do žličicu tekućine
    a kad govorimo o čajevima, pretpostavljam da mislimo na one u rinfuzi, ne iz filter vrećica (filter vrećice su obojana voda)
    ti "pravi" nisu obojana voda ali, ako treba djetetu stalno pripremati svježi... nije li prevelika tlaka kuhati po pola žličice?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nisam mu jos dala nista osim cice Za sad Da, i ja sam se dvoumila za cajeve i sama sam mislila uvesti samo vodu. Znaci ok je dati ovu iz pipe ili kako? Znam da je glupo pitanje, ovo mi je prvo dijete :D

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Tu ti nema pametnog odgovora, i jedna i druga ima prednosti i mana.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moj sin ima 5 mj i za cca mjesec dana pocinjemo s dohranom pa tako i s vodom (za sada iskljucivo dojenje). Zanima me da li da mu vodu nudim iz bocice ili odmah iz case? Sto se vama iskusnima pokazalo kao bolja opcija? Tnx

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Moja je naucila piti iz Jane junior,i tako je i dan danas.
    Zna piti i na casu i to smo vezbali,ali nam je mala Jana prakticnija od svih kljunasica i inih bocica kojih imamo celi arsenal.
    Nudila sam od prvog dana dohrane.Medjutim dohranu nije nikako prihvatala skoro do godinu dana,pa da nisam nudila vodu svejedno,ne bi se ni navikla piti,a zacudo veoma je volela vodu od prvog dana.
    Sad se veoma obraduje kad vidi svoju bocicu i redovno pije bila zedna ili ne.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    tako malo dijete popije po pola žličice do žličicu tekućine
    a kad govorimo o čajevima, pretpostavljam da mislimo na one u rinfuzi, ne iz filter vrećica (filter vrećice su obojana voda)
    ti "pravi" nisu obojana voda ali, ako treba djetetu stalno pripremati svježi... nije li prevelika tlaka kuhati po pola žličice?
    annie, postoje čajevi u filter vrećicama iz bio-uzgoja, ako ti se ne da pripremati čajeve u rinfuzi.
    Ja sam svojoj djeci davala vodu iz pipe, uz obrok. Mislim da je to ok. Davno sam gledala neki dokumentarac, znam da je bilo govora o vodi - rečeno je: idealna je izvorska (iz prirode), slijedi ona iz pipe, a na kraju je ona u plastičnim bocama.
    Naravno, to je samo nečije mišljenje kojega se mi ne moramo pridržavati. Ja i dalje djeci dajem vodu iz pipe - i starijoj i mlađoj.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

koliko sad često po ovim vručinama trebam bebi od 8mj nuditi vodu uz dohranu, sad ćemo uskoro uvesti drugi obrok pa me zanima je li dovoljno ponuditi nakon svakog obroka ili češće?
    ovaj tjedan jedemo još uvijek samo po jedan obrok trešanja pa nakon toga nisam nudila, iako je bilo vruće, je li to u redu?
    doji na zahtjev svakih 1,5h negdje

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

koliko sad često po ovim vručinama trebam bebi od 8mj nuditi vodu uz dohranu, sad ćemo uskoro uvesti drugi obrok pa me zanima je li dovoljno ponuditi nakon svakog obroka ili češće?
    ovaj tjedan jedemo još uvijek samo po jedan obrok trešanja pa nakon toga nisam nudila, iako je bilo vruće, je li to u redu?
    doji na zahtjev svakih 1,5h negdje
    Pa jel ti dijete izgleda žedno? Npr. znaš da ne bi trebalo biti gladno, nije umorno,..., a opet je nekako "cendravo".
    Pa ponudi vode, ako popije dobro, ako ne opet dobro.
    Nema tu neke matematike, ponudiš i doviđenja.
    Ponudiš kad ti je prilika, ili kad ti se učini da bi baš moglo biti žedno.
    Teško da će se sad početi odmah natankiravati s vodom na uštrb potrebne hrane.

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Iskuhavati vodu ili ne?
    Beba je star 6 mjeseci.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Berlin prvotno napisa Vidi poruku
    Iskuhavati vodu ili ne?
    Beba je star 6 mjeseci.
    Ja sam svojem iskuhavala, onda negdje kad je počeo puzati i sve po redu lizao i s poda stavljao u usta, došla sam do zaključka da je neiskuhana voda najmanji problem. Dalje je pio iz pipe.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja jednostavno nemogu zamisliti da se bebi po ovoj vrucini neda vodu/caj vec samo cica...

sa prvim sam vec od prvog tjedna davala caj tako mislim i ovaj put jer ljeto je tu i povecana zelja za tekucinom...

ajde sada me razapnite ali takav je moj stav i tocka...

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Mislim da se tu ne radi o stavu već znanstvenim činjenicama. Prvih 6 mjeseci ne treba voda jer se mlijeko priladođava pa se i tijekom ljetnih mjeseci prilagodi i bude vodenastije- da utaži žeđ. A beba češće traži sisati- da utaži žeđ. I eto harmonije.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Pa jel ti dijete izgleda žedno? Npr. znaš da ne bi trebalo biti gladno, nije umorno,..., a opet je nekako "cendravo".
    Pa ponudi vode, ako popije dobro, ako ne opet dobro.
    Nema tu neke matematike, ponudiš i doviđenja.
    Ponudiš kad ti je prilika, ili kad ti se učini da bi baš moglo biti žedno.
    Teško da će se sad početi odmah natankiravati s vodom na uštrb potrebne hrane.
    pa doji češće kad joj je vruće, to je jedina promjena
    dohranu baš nije još nešto prihvatila pa ne znam kolioko je žedna za 3-4 trešnje što pojede

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pa doji češće kad joj je vruće, to je jedina promjena
    dohranu baš nije još nešto prihvatila pa ne znam kolioko je žedna za 3-4 trešnje što pojede
    Onda si sama odgovorila, doji češće i to je ok, i nije vjerojatno žedna. Pa slobodno joj ponudi kad želiš, ništa se ne bude dogodilo.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Mimah prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da se tu ne radi o stavu već znanstvenim činjenicama. Prvih 6 mjeseci ne treba voda jer se mlijeko priladođava pa se i tijekom ljetnih mjeseci prilagodi i bude vodenastije- da utaži žeđ. A beba češće traži sisati- da utaži žeđ. I eto harmonije.
    X

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Dajem vodu uz obrok. Ne miksam hranu pa im to pomogne da lakše progutaju. Ponudim još nekoliko puta preko dana i ne mislim da pretjerujem (na ovim vrućinama pojačano gube tekućinu, a i nije baš da objeručke prihvate vodu svaki put kad je ponudim).

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

evo ja nudim i za vrijeme obroka i poslje obroka i dajem izcase ili boce jane

s obziromda imamo 1-2 obroka ja ponudim i izmedu ako mi seucini da bi bio zedan a to pokaze vrlo ocito
    tj kad vidi nekog sa casom doslovno se baca na nju tako danemozes fulat

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

i ja sam danas popodne ponudila par puta, popila je par gutljaja, ona uvijek poseže za čašom, ali neki puta jer bi pila, a neki puta jer je oduševljena čašom, vidi nas kako pijemo pa i ona hoće, zna jako dobro piti iz čaše kad hoće, a kad neće, pušta niz bradu

eleniel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

mi nemamo određeno ništa, dam mu vode ako mi se učini da je možda žedan. mislim da bi trebalo češće da mu nudim...
    nije pio do 6. meseca, a onda sam zaključila da bi hteo (davala mu neke homeopatske lekiće, pa se oduševljavao i cimao mi ruku za još), pa sam ponudila. ispostavilo se da obožava vodu i, ako i nije žedan, onda se igra, uzima pa ispusti, i tako..
    a sedeli su mi na glavi otkad se rodio da mu dajem vode, kao, treba obavezno, mleko je slatko O.O
    nije im uspelo :D

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mi smo navršili 6 mjeseci i polako krenuli s dohranom- mliječni obrok spravljen s mojim mlijekom i rižine žitarice u koje dodam žličicu-dvije nekog voća. Dosad je isključivo pila moje mlijeko i nisam davala nikakvu tekućinu sa strane. Sad joj nudim vodu, čaj ili neki razblaženi sok (kruška ili jabuka) i moja princeza neće uopće piti. Niti na žlicu niti dudu, kljunasti... pljuje sve, eto, zanima me kako joj ponuditi tekućinu koju bi morala uzimati kad smo krenuli s klopom, a osim toga, vani je vruće...

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Lukina mamma prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo navršili 6 mjeseci i polako krenuli s dohranom- mliječni obrok spravljen s mojim mlijekom i rižine žitarice u koje dodam žličicu-dvije nekog voća. Dosad je isključivo pila moje mlijeko i nisam davala nikakvu tekućinu sa strane. Sad joj nudim vodu, čaj ili neki razblaženi sok (kruška ili jabuka) i moja princeza neće uopće piti. Niti na žlicu niti dudu, kljunasti... pljuje sve, eto, zanima me kako joj ponuditi tekućinu koju bi morala uzimati kad smo krenuli s klopom, a osim toga, vani je vruće...
    jesi probala ponudit iz čaše?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Lukina mamma prvotno napisa Vidi poruku
    Samo da te malo "utješim". Ma ne mora automatski uzimati vodu, jer ste počeli s dohranom. Ti nudi, prihvatiti će kada će njoj trebati voda trebati.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

probat ću sa čašom, hvala na savjetu!
    Da, i ja se tješim mišlju da će dijete uzeti vodu kad bude žedno. Valjda joj je moje mlijeko sad dovoljan izvor tekućine. Pelena je čini mi se dovoljno mokra.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

moje dijete uopće nije zainteresirano za vodu

eventualno sa žlicom, ali nakon 2-3 žlice počinje igra ili ti pljucanje vode....
    žima 8,5mj

koliko bi vode trebala mala popiti dnevno?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

freya7, kod nas isto stanje evo 9 i po meseci ima, ali nista i ne jede, samo cica
    Posljednje uređivanje od frost : 28.06.2010. at 21:14

neobična avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I mi počinjemo uskoro sa dohranom, sad samo (.) (.) , mene zanima koju vodu da mu dam...flaširanu? iz Brite? prokuhanu pa ohlađenu? iz slavine? (nekako mi se ne sviđa ta ideja, mi smo u privatnoj kući, "zadnji na cijevi", voda je često zamučena - onako bijela i nekako nikad nije hladna, a tu je i klor i šta ja znam šta sve ne...najrađe bi imala onaj neki skupi ozonator...)

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mi dajemo iz pipe i mislim da je ta voda skroz ok, barem ova naša
    mislila sam davati flaširanu, ali bila sam na rodinoj radionici o dohrani na zelendanu i nekako odustala od te namjere, tamo je takođerr rečeno da je ova iz pipe ok zbog flora i sl.
    još sam čitala i neke argumente protiv flaširane vode...
    ako prokuhaš vodu, dok ju ohladiš i sve to-više nije sterilna, a i ako dijete staviš koji puta na pod da se igra, ne vidim smisao u sterilnoj vodi kad poliže parket (koji je nemoguće držati sterilnim)

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mi isto dajemo iz pipe ili iz Brite; fino pije iz flašice sa sportskim čepom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •