-
Mislim da je u redu davati djeci kavovinu i da napitak od ječma i cikorije ne može štetiti. koris, nemoj se previše zabrinjavati oko unosa kalcija. Kao što su ti cure rekle - žitarice, mahunarke, zeleno lisnato povrće, sjemenke - tijelu osiguravaju dovoljne količine kalcija.
Isto tako mislim da je u redu ako će ti dijete popiti mlijeko "zamaskirano" kavovinom. Moje dijete jedno vrijeme nije željelo jesti blitvu, ali je rado jela krem juhu od povća, u koju bih dodala malo blitve. Ne smatram to "varanjem", već sasvim suprotno - smatram to navikavanjem na različite okuse. Danas normalno jede sve vrste zelenog lisnatog povrća.
-
Ni ja ne mislim da je "zamaskirano" mlijeko podvaljivanje. Pa dosta judi ne voli neku namirnicu kad ju konzumira samostalno, a u kombinaciji s nekom drugom namirnicom je ok. Moja sestra npr. ne voli mlijeko, ali kava bez mlijeka joj ne dolazi u obzir, kakao obožava...čak i ona instant cappuccina radi na mlijeku jer su bezveze na vodi. Vjerujem da takvih primjera ima koliko 'oćeš. Kombiniranje namirnica tj. okusa da bi se dobilo nešto što nam se sviđa ne smatram podvaljivanjem.
-
Mi vikendom svi skupa pijemo kavicu. Tako moj B dobije onu Alnaturinu 'divku' sa zobenim mlijekom (bude fino slatko). To je 'kava za djecu' iako ju i ja uglavnom popijem. To nije nešto što mu treba (čak ni ja nisam ni kavopija, ni mlijekopija), nego nam je to neki slatki ritual.
Inače, nisam za to da se dijete vara, ali mnogi (pa i ja) neke namirnice vole na određeni način i u određenim kombinacijama. Ja sam godinama odbijala kelj, poriluk i mahune (doma su se uvijek jeli na čušpajz), sve dok ih nisam sama sebi počela pripremati na neke nove načine. Desilo se da sam ih toliko zavoljela da se sad moja mama čudi kako ih jedem čak i u čušpajzu. Tanka je linija između 'uvaljivanja i kamufliranja' i proširenja ponude, ali mislim da ju svatko za sebe može prepoznati.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma