Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 54 od 54

Tema: Lagana proljetna torta od jagoda

  1. #51
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,537

    Početno

    Citiraj sanja77 prvotno napisa Vidi poruku
    Molim vas hitno pomoć - pečem ovo već pola sata i gore se lagano lovi i korica, a iznutra je potpuno sirov!!! Šta da radim??? Umjesto oštrog brašna sam stavila integralno....
    Iako kasno odgovaram, provjerila sam izvorni recept na danom linku:

    "Bake cake 10 minutes. Reduce oven temperature to 325 degrees. Bake until cake is golden brown and firm to the touch, about 1 hour. Let cool in pie plate on a wire rack."

    Tj. predgrije se pecnica na 180, pece se 10 min, spusti temperatura na 160 i tako se pece oko sat vremena.

    Ako "gori" odozgora stavi se Alu folija.

    Mozda je maxi koristila jako veliki pleh pa joj se za 20 min ispekao tanki kolač.

  2. #52
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,537

    Početno

    Meni se svidja ovaj recept:
    Biskvit od 5 jaja,120 g secera, 50 g putra,120 g ostrog brasna. Peci na 180 C
    (Tuku se bjelanjci, pa se doda secer, pa mekani putar, pa zumanci, pa brasno)

    Krema:
    100 g mixanih jagoda
    150 g sjeckanih
    350 g polovica
    200 g svjezeg sira
    150 g jogurta
    200 g slaga od slatkog vrhnja
    60 g secera
    2 paketica vanili secera
    6 listica zelatine
    1-2 paketica crvenog preljeva
    Eventualno slag i listici badema za ukrasiti po obodu.

    Izmjesati sir s jogurtom, secerom i vanili secerom, dodati mixane jagode.
    Namociti zelatinu 10 min u hladnu vodu i iscijediti. Zagrijati dok ne bude tekuca. Izmijesati s dijelom sir-kreme, dodati sjeckane jagode pa tu smjesu umijesati u ostatak sir-kreme.
    Pustiti da se neko vrijeme gelira u frizideru, zatim dodati cvrsto tuceni slag.
    Sloziti u kalup: na donju polovicu biskvita izliti kremu i poklopiti s gornjom. Posloziti polovice i preliti s preljevom od sredine prema van (ako mi je rupicasti biskvit, trebam dva preljeva).
    Ostaviti tortu barem 3 sata u frizideru. Skinuti prsten i eventualno ukrasiti sa slagom i listicima badema (ako nije neciji rodjendan, meni se to ne da )

    To je za 26 cm kalup.
    Nije bitno se drzati tocno kolicina jagoda mixanih, sjeckanih i polovica.

  3. #53
    mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,835

    Početno

    Radila sam ovu tortu (naslovni post) ali s integralnim brašnom i alnaturinim pudingom i slatkim vrhnjem za tučenje.
    Jako fino! Možda sam mogla biskvit na dva puta rezati, jer je vrlo izdašan.
    sliku stavim, prava pravcata torta i pojeli su je i ne ljubitelji kremastih kolača.

  4. #54
    TTiL avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    UK
    Postovi
    185

    Početno

    Odlična torta! Rezala sam biskvit na tri dijela i baš je bila lijepa i visoka.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •