Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 54 od 54

Tema: Lagana proljetna torta od jagoda

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj sanja77 prvotno napisa Vidi poruku
    Molim vas hitno pomoć - pečem ovo već pola sata i gore se lagano lovi i korica, a iznutra je potpuno sirov!!! Šta da radim??? Umjesto oštrog brašna sam stavila integralno....
    Iako kasno odgovaram, provjerila sam izvorni recept na danom linku:

"Bake cake 10 minutes. Reduce oven temperature to 325 degrees. Bake until cake is golden brown and firm to the touch, about 1 hour. Let cool in pie plate on a wire rack."

Tj. predgrije se pecnica na 180, pece se 10 min, spusti temperatura na 160 i tako se pece oko sat vremena.

Ako "gori" odozgora stavi se Alu folija.

Mozda je maxi koristila jako veliki pleh pa joj se za 20 min ispekao tanki kolač.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni se svidja ovaj recept:
    Biskvit od 5 jaja,120 g secera, 50 g putra,120 g ostrog brasna. Peci na 180 C
    (Tuku se bjelanjci, pa se doda secer, pa mekani putar, pa zumanci, pa brasno)

Krema:
    100 g mixanih jagoda
    150 g sjeckanih
    350 g polovica
    200 g svjezeg sira
    150 g jogurta
    200 g slaga od slatkog vrhnja
    60 g secera
    2 paketica vanili secera
    6 listica zelatine
    1-2 paketica crvenog preljeva
    Eventualno slag i listici badema za ukrasiti po obodu.

Izmjesati sir s jogurtom, secerom i vanili secerom, dodati mixane jagode.
    Namociti zelatinu 10 min u hladnu vodu i iscijediti. Zagrijati dok ne bude tekuca. Izmijesati s dijelom sir-kreme, dodati sjeckane jagode pa tu smjesu umijesati u ostatak sir-kreme.
    Pustiti da se neko vrijeme gelira u frizideru, zatim dodati cvrsto tuceni slag.
    Sloziti u kalup: na donju polovicu biskvita izliti kremu i poklopiti s gornjom. Posloziti polovice i preliti s preljevom od sredine prema van (ako mi je rupicasti biskvit, trebam dva preljeva).
    Ostaviti tortu barem 3 sata u frizideru. Skinuti prsten i eventualno ukrasiti sa slagom i listicima badema (ako nije neciji rodjendan, meni se to ne da )

To je za 26 cm kalup.
    Nije bitno se drzati tocno kolicina jagoda mixanih, sjeckanih i polovica.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Radila sam ovu tortu (naslovni post) ali s integralnim brašnom i alnaturinim pudingom i slatkim vrhnjem za tučenje.
    Jako fino! Možda sam mogla biskvit na dva puta rezati, jer je vrlo izdašan.
    sliku stavim, prava pravcata torta i pojeli su je i ne ljubitelji kremastih kolača.

TTiL avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Odlična torta! Rezala sam biskvit na tri dijela i baš je bila lijepa i visoka.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •