Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: osip na rukama

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno osip na rukama

Pozdrav svima
    Unaprijed se ispričavam ako postoji ovakva tema,ali jednostavno nisam stigla tražiti uz malenog koji je hiperaktivac,pa me slobodno preusmjerite odavdje..
    Maleni od 5 i pol mjeseci nam je dobio blagi osip po ručicama.Nije to ništa veliko,na svakoj podlaktici po 2-3 blago crvenkaste točke promjera od oko 3-4 mm.Izgleda kao da je koža isušena i lagano oguljena.Probala sam mazati s purelanom malčice,pošto sam negdje pročitala da pomogne kod isušene kože.Pomogao mu je bio ove zime nekoliko puta kad mu se koža na licu zacrvenila bila od hladnoće.Međutim,ovo se ne povlači.Ne ide dalje,ali se ni ne povlači.
    On se isključivo doji,kupamo ga samo u vodi,poneku večer dodamo unutra malčice maslinovog ulja.Ne maže se ni sa čim,osim guzu s kremicom za guzu.Ja pazim što jedem i jedem više manje istu hranu otkad se rodio,nisam jela ništa novo,bar koliko ja znam.
    Dakle,ima li netko iskustva s nečim sličnim i kako ste se rješili toga?
    Nismo se još odlučili za odlazak pedijatru,pošto nije alarmantno, njemu ne smeta i ne širi se(bar zasad),lai bilo bi lijepo da prođe.Pa,ako netko zna nešto,unaprije d se zahvaljujem na pomoći i odgovoru

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja imam curicu od 15 mj koja praktički od rođenja ima suhu kožu - osipi, crvenila. Pedijatrica nam je rekla da se ne radi o klasićnom dermatitisu o nego suhoći kože od suhog zraka. Što je vjerojatno točno jer preko ljeta koža niji bila toliko točkasta i suha. Preporučila nam je Excipial U Lipolotion. On je za suhu kožu. Treba biti uporan i svakodnevno mazati. Nadam se da će vam pomoći. Pedijatrica bi vam vjerojatno prvo dala neku kortikosteroidnu kremu, bar je nama naša tako dala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •