Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: kome prijaviti napad pasa

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno kome prijaviti napad pasa

Za vikend su nas u šetnji ponovo napala već otprije poznata dva agresivna psa/izgledom i veličinom slična rotvajleru/. Bili smo MM,ana i ja sa našom maltezericom. Ana je vodila na lajni Malu kada su dotrčali i skočili na njih. Mala je izgrižena, sa šavovima i polomljena, Ana u potpuno šoku, mm i ja u pokušaju da je otrgnemo također sa ugrizima i ogrebotinama. Isto se dogodilo prije par godina i našoj retriverici i tada smo pokušali razgovarati sa vlasnicima bez ikakvih prijava.
    Pošto mi je sada stvarno pao mrak na oči ,te smo sve prijavili policiji i veterinarskom uredu grada zagreba, molim savjet što i kako dalje. Policija sama kaže da je najviša kazna 700 kn i to je sve što mogu učiniti.
    Postoji li legalni i pravni način kako vlasnike prisiliti da drže pse ograđene ili na lajni/inače sve se dešavalo dok su bili u šetnji sa vlasnikom ali bez povodca/.
    Molim da ovo ne bude još jedan za/protiv pasa topić.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prijava policiji i njihova prekršajna prijava zbog nepridržavanja zakonskih propisa.
    S temeljem te policije podignuti postupak protiv vlasnika (prekršajni mislim) i potraživati naknadu zbog troškova uslijed štete/oporavka na psu kao i naknadu za proživljeni strah tebe i djeteta.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Hvala ti. Da li za podizanje tužbe moram imati kakav zapisnik od policije?svjedoke?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da. Normalno da trebaš imati ili zapisnik policije ili svjedoke.

No, ako si prijavila sve policiji, uzmi zapisnik i definitivno ako imaš svjedoke, pozovi i njih na sud, ako do tog dođe.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •