-
kome prijaviti napad pasa
Za vikend su nas u šetnji ponovo napala već otprije poznata dva agresivna psa/izgledom i veličinom slična rotvajleru/. Bili smo MM,ana i ja sa našom maltezericom. Ana je vodila na lajni Malu kada su dotrčali i skočili na njih. Mala je izgrižena, sa šavovima i polomljena, Ana u potpuno šoku, mm i ja u pokušaju da je otrgnemo također sa ugrizima i ogrebotinama. Isto se dogodilo prije par godina i našoj retriverici i tada smo pokušali razgovarati sa vlasnicima bez ikakvih prijava.
Pošto mi je sada stvarno pao mrak na oči ,te smo sve prijavili policiji i veterinarskom uredu grada zagreba, molim savjet što i kako dalje. Policija sama kaže da je najviša kazna 700 kn i to je sve što mogu učiniti.
Postoji li legalni i pravni način kako vlasnike prisiliti da drže pse ograđene ili na lajni/inače sve se dešavalo dok su bili u šetnji sa vlasnikom ali bez povodca/.
Molim da ovo ne bude još jedan za/protiv pasa topić.
-
Osoblje foruma
Prijava policiji i njihova prekršajna prijava zbog nepridržavanja zakonskih propisa.
S temeljem te policije podignuti postupak protiv vlasnika (prekršajni mislim) i potraživati naknadu zbog troškova uslijed štete/oporavka na psu kao i naknadu za proživljeni strah tebe i djeteta.
-
Hvala ti. Da li za podizanje tužbe moram imati kakav zapisnik od policije?svjedoke?
-
Osoblje foruma
Da. Normalno da trebaš imati ili zapisnik policije ili svjedoke.
No, ako si prijavila sve policiji, uzmi zapisnik i definitivno ako imaš svjedoke, pozovi i njih na sud, ako do tog dođe.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma