za Uskrs bih trebala oko 4-5kg kolača, pa ako poznate nekog tko radi dobre kolače ili ako neka od cura na forumu pravi kolače javite.
za Uskrs bih trebala oko 4-5kg kolača, pa ako poznate nekog tko radi dobre kolače ili ako neka od cura na forumu pravi kolače javite.
M&M u Rudešu radi fine kolače, i kremaste i suhe. Ja sam ih naručila i za svoje vjenčanje i za krstitke. Imaju web stranicu pa pogledaj....
mi smo isto kupovali od m&m i bili su oK ali skuplji od ostalih
nego nedavno sam u superkonzumu kupila nekakav paket domaćih kolača (prodaje se kod kruha) što nikad ne radim (nije proizvođač iz ZG, mislim karlovac ali nisam ziher) bili su pre-savršeni
Ukoliko nećeš kupovati od teta koje peku doma, onda ti preporučam slastičarnu Emu u Malešnici-imaju savršene kolače i torte...
http://satovic.eu/kolaci/nasi-fini-kolaci
Najsavršeniji kupovni kolačići ikad! Ikad!
Mađarica je preeeefinaaaa...
a svi majušni, taman za jedan zagrižljaj!
Obožavam ih!
nema do moje mađarice...bez lažne skromnosti, najbolja
očigledno nisi probala "dobre" domaće kolače, jer uopće se ne mogu praviti usporedbe u pravljenju na veliko i za sebe, no chance
Ja isto moram priznati da nisam probala kupljene kolače koji bi bili i sjena domaćima, sa ma kojeg fancy mjesta dolazili, no nedavno je kolegica na posao donijela kolačiće iz Meli koji su me stvarno ugodno iznenadili, ja sam naime tamo bila kupila kolačiće za Leine krstitke i nisam bila oduševljena, a ovi sad su bili jako jako fini. Ili je izabrala bolje vrste, ili su se popravili, ili sam bila jako gladna.
Ma sve ovisi; ima tu jedna pekarnica koja peče kolače na veliko i distribuira ih po poslovnicama - uglavnom - katastrofa!
Svi su isti, potpuno istog okusa (ili da kažem - bez okusa), samo im je oblik drugačiji.
Potpuno istog okusa su zagrebačka kremšnita i kinder šnita i švarcvaldica (samo maaaaalo se osjeća višnja)... bljak.
Velim da su ovi najbolji KUPOVNI kolači ikad.
Domaći su ipak - domaći.
Mljac!
(Idem sad peći mađaricu...mmmmm....)
Mi znamo na placu kupiti u pekari od ovih:
http://www.pekarna-stil.hr/prodaja/9/Default.aspx
Osim njih, znamo ponekad i Šatovićeve kupiti, isto su dobri.
Ni Cvekovi nisu loši, npr. Svatovski mix.
Ali slažem se - moji su najbolji, samo kad imam vremena....Kad nemam, dobri su bilo koji.
Btw. da moram ispeći 4-5 kg kolača, u skladu sa željama moje obitelji i mojom ljubavlju prema jednostavnosti, izbor bi bio slijedeći:
- mađarica ili medena ili bijela pita (za one kojima se ne da peći toliko kora, može snjeguljica - to je ista krema kao za bijelu pitu, ali ide na biskvit)
- čupavci ili kokos štangice
- crna salama od badema, cveba i čokolade
- hvarski medenjaci
- non plus ultra (zvjezdice s pekmezom)
- eventualno dunavski valovi
Od kremastih brzo je gotova lješnjak torta.
Ovo se sve može napraviti za jedan vikend ili u 3-4 radna dana.
Je to su ti, s tim da je moj paket bio poveći pa je bilo još više vrsta, i ja sam se jedva odlučivala koji da stavim u usta, a obožavaju ih i muž i dijete koji inače ne jedu kolače.
I nemojte misliti da nisam probala Meli, M&M, Emu, torte i to, ivicu i maricu...pa da ne znam šta valja
Mali karlo,
ako nisi pronašla nekoga, evo ja ti mogu napraviti kolače ...ili ako netko treba može mi se javiti
I mene su pozitivno iznenadili neki zapakirani kolačići iz Konzuma. Vjerojatno su to ovi o kojima pričate. Ne sjećam se gdje se rade, znam da ne u Zagrebu. Kad bolje razmislim, mogao bi biti Karlovac.
probali smo ih, i nisu loši....ipak sam se dogovorila s jednom curom...
ja imam jednu ženu u sesvetama koja se bavi pečenjem i prodajom kolača,jako su fini,ja sam ih uzimala za svadbu i krstitke,peče i torte. Ako želiš,pošaljem ti broj na pp! Samo se moraš prije naručiti ako želiš veće količine kolače.
Podsjecam - prema pravilima foruma nije dozvoljeno nuditi svoje usluge
znam i ja jednu tetušku iz zapadnog dijela koja peče kolače i torte