Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: promjena prezimena i dokumenata

sensei avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno promjena prezimena i dokumenata

Bok cure,

udala sam se prije mjesec dana pa me zanima koja je procedura oko promjene dokumenata zbog prezimena.
    Naime, u 37 sam tjednu trudnoće i nemam snage obavljati sve te stvari prije poroda, pa me zanima najviše zbog bebe, da li ću imati problema oko zdravstvenog, naknade, osiguranja..ako ne promjenim prezime, a beba će imati muževo prezime.
    Za osobu i vozačku mi je jasno, ide sve preko MUP-a, ali mi nije jasno što obavlja firma u kojoj sam zaposlena, a što ja moram sama?
    Hvala unaprijed!

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo, ja sam ti mijenjala sve prije jedno mjesec dana.
    Treba ti nova domovnica.Ti mjenjaš osobnu i prezime u radnoj knjižici. Na osnovu radne knjižice i promjene prebivališta ili gotove osobne zajedno sa vjenčanim listom firma mijenja podatke u mirovinskom i na zdrastvenom.

Ja sam tu stala. To mi je za prvu ruku dosta.
    Naknada mi je na staro.
    Hoćeš li imati problema ili ne nemam pojma ali ovo ti nije problem. Imaš MUP i općinu.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

POšto sam morala mirovati u trudnoći, dokumente sam mjenjala nakon poroda. Nisam imala nikakvih problema.

Problem može biti ako sad promijeniš dokumente na novo prezime, moraš ponovno određivati krvnu grupu u petrovoj.
    U bolnici ti neće priznati dokument s krvnom grupom i starim prezimenom.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa Vidi poruku
    POšto sam morala mirovati u trudnoći, dokumente sam mjenjala nakon poroda. Nisam imala nikakvih problema.

Problem može biti ako sad promijeniš dokumente na novo prezime, moraš ponovno određivati krvnu grupu u petrovoj.
    U bolnici ti neće priznati dokument s krvnom grupom i starim prezimenom.
    Evo ja nisam nikada poslije vadila krvu grupu, imam knjižicu od Petrove kao DDk, i uredno mi piše staro prezime, istina nakon 2 poroda su mi oni sami to skrižali, i nitko me nije tražio da to vadim ponovo, a ni ne želim!

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

možda ovisi o bolnici.
    meni su u Vinogradskoj u drugoj trudnoći rekli da moram ponovno vaditi krvnu grupu iako sam bila na strogom mirovanju.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Najprije je potrebno promijeniti podatke na osobnoj, a onda s osobnom riješavaš dalje (bez osobne niš nemožeš... tak su baremmeni rekli kad sam mijenjala...)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa Vidi poruku
    možda ovisi o bolnici.
    meni su u Vinogradskoj u drugoj trudnoći rekli da moram ponovno vaditi krvnu grupu iako sam bila na strogom mirovanju.
    meni na SD nikad nisu ništa komplicirali, a doktorica je uvijek s knjižice prepisala KG, i ja sam tu knjižicu uvijek nosila sa sobom ( i uredno predavala kad sam išla u bolnicu s svpojim prezimenom), a imala sam samo dva carska, tak da bi mi komplicirali, ak su mislili da bi trebalo. Kaj se tiče uvijek te i pitaju kad te unose u bolnički karton i tvoje prezime, pa ne vidim da je tu neki problem.

sensei avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj casper prvotno napisa Vidi poruku
    Treba ti nova domovnica.Ti mjenjaš osobnu i prezime u radnoj knjižici. Na osnovu radne knjižice i promjene prebivališta ili gotove osobne zajedno sa vjenčanim listom firma mijenja podatke u mirovinskom i na zdrastvenom.

J
    Zar i domovnicu mijenjam?
    Gdje se mijenja prezime u radnoj knjižici?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u radnoj knjižici se mjenja negdje na zadnjoj strani, treba je odnesti s vjenčanim listom i oni to promjene i štambiljaju.

sensei avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Evo, ja sam ti mijenjala sve prije jedno mjesec dana.

Ja sam tu stala. To mi je za prvu ruku dosta.
    Naknada mi je na staro.
    Hoćeš li imati problema ili ne nemam pojma ali ovo ti nije problem. Imaš MUP i općinu.
    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    u radnoj knjižici se mjenja negdje na zadnjoj strani, treba je odnesti s vjenčanim listom i oni to promjene i štambiljaju.
    Jele, mislila sam u kojoj ustanovi se mjenja prezime u radnoj?

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Napisala sam ti. U Općini.
    Firmi je to prvo što im treba.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Na osnovu radne knjižice i promjene prebivališta ili gotove osobne zajedno sa vjenčanim listom firma mijenja podatke u mirovinskom i na zdrastvenom.
    .
    ovo zavisi od dobre volje poslodavca. Meni su u firmi samo potvrdili papire, a ja sam sama išla na mirovinsko i zdravstveno mijenjati prezime

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •