-
koliko kuhate grašak/meso u ekspres loncu
pozdrav,
vidim tu ima prilično iskusnih s ekspres loncem, a ja sam potpuna početnica
imam ja i upute, ali nemaju nabrojana jela nego samo pojedine namirnice
zato, pitanje iz naslova: koliko vremena nakon što zatvorite lonac?
(ja koristim smrznuti grašak i piletinu)
-
Domaće kokošje meso (koje je žilavije od kupovnog) u ekspresnom kuham oko 35 minuta. Grašak nisam kuhala u ekspresnom, pa ne znam.
-
Sad sam tek skužila pitanje - kuham oko 35 minuta nakon što zakipi, a ne kada zatvorim lonac.
-
Ovisi kako grasak spremas...Sam grasak je kuhan za ca.10-15 min. od kada lonac pocme "sustati", tj. zakipi. A ako pravis neko varivo s junecim mesom onda treba i do 35min. jer junetini treba duze da se skuha...
-
prvo skuvaš junetinu skoro pa do kraja, za šta ti treba (od kad zakipi) oko 30 min. ako je isečena, a ako je u komadu onda 10-15 min duže. spustiš pritisak, pa ubaciš grašak, luk, krompir, mrkvicu, šta već stavljaš.
Ja leti kupim na pijaci onaj prrrrvi najmekši, slatki grašak i smrznem ga, pa ni ne treba da ga kuvam u ekspressu, jer je i u običnoj šerpi gotov za 15-20 min. ( a to zato jer ga ne pravim sa mesom)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma