ne znam koji su koji ovi su bili betonski jer običnom bušilicom nismo mogli ni milimetra dalje nakon početnih 2-3 cm il kolko već, a ikea je dala mrcinsku tiplu osmicu i to s dobrim razlogom
ne znam koji su koji ovi su bili betonski jer običnom bušilicom nismo mogli ni milimetra dalje nakon početnih 2-3 cm il kolko već, a ikea je dala mrcinsku tiplu osmicu i to s dobrim razlogom
dragi moji svi, uzela boschevu, probija beton ko maslac, popravila sam masivnu policu u kuhinji koju mi je neko sfušo i koja je mogla koštat sigurnosti moje djece
Žuta , koja si ti majstorica , složi to , pa u fuš![]()
Posljednje uređivanje od jelena.O : 01.07.2024. at 17:04
Dakleeee... tek sam sad shvatila da mi treba lampa djeci iznad radnog stola jer je sobno svjetlo preslabo. Tri su radna stola u liniji, ispred bijeli zid, sada ne znam kaj je najbolje, dal da stavim po tri lampice kaj se zakačena stol il da uglavim neku veliku dugu rasvjetnu cijev iznad, jer sam mislila odmah iznad stolova plutene panoe, pa onda ispod tog rasvjetna cijev??? Koja? Ima neko ideje? Preporuke?
ne bih nikako jednu rasvjetnu cijev za sve.
Što ako neko dijete preferira radit što više uz dnevno svjetlo, a drugo voli umjetnu svjetlost i može uz nju cijeli dan.
Svakome bih zasebnu lampu.
Meni osobno je umjetna svjetlost nužno zlo, zaboli me glava, pa mora biti posebno birano rasvjetno tijelo, da ne spominjem da svjetlost treba biti ugodna oku (zbog vida).
Imaš u Ikei Nävlinge led lampicu stolnu ili štipaljku.
Imaš i jeftinije stolne Flottilj.
U pravu si lili, osim toga i nemaju baš takve osim onih slabih koje inače koriste za kuhinje.
Sada mi je na mislima ovo, ali će mi trebati električar za to, zar ne?
https://cdn.decorpad.com/photos/2021...desk-chair.jpg![]()
Uh oh nadam se da se sad vidi ove dvije stolice ispred stola sa plutenim panoima i svjetiljkama, kako to instalirati?
https://www.decorpad.com/photo.htm?photoId=181033
To je kuhinjska ili kupaonska svjetiljka?
Meni se čini previsoko i ne može se usmjeravati svjetlo prema potrebi.
Moji kad su bili manji, imali su dva stola u nizu i svatko je imao svoju stolnu svjetiljku.
Posljednje uređivanje od Vrijeska : 21.09.2024. at 16:38
Zuta ne kompliciraj, upravo sam iz Ikee imas tako povoljne a dobre lampe da nema smisla uopce kemijat drugacije.
Sretnoo!
I tak je to... kad se oslanjamo na nekog, sa lošim uređajem, upravo sam morala ponovno pričvrstiti ormarić za cipele jer normalno da bušilicom za drvo i veličinom 6 ne možeš ništa, kad je i sama preporuka ikee i tipla koju su dodali bila 8. Ali imam svoju bušilicu i to mi je najbolja investicija oveg godine, i savjet svima ako budete u nedoumici bilo kad uzmite najbolju stvar jer jeftino uvijek košta više - da sam morala zvati majstore za sve kaj sam radila po doma zadnja tri mjeseca bila bih kraća za tisuću eura a ovako za samo 150 (ubrojani nastavci za bušilicu).
Zašto su philipsove žarulje 20€ a gotovo istih karakteristika
https://www.svijet-svjetiljki.hr/led...etski-razred|a
Ola rekoh ako će itko znati, znat ćete vi
Znači prošli vikend sam radila dugo u pećnici teletinu s krumpirima i na jednom elektr.kolu se kuhala juha.
U jednom trenutku sam izvadila jednu od dvije tepsije iz pećnice (imala goste) i stavila gore na štednjak (tamo gdje imam plinsko kolo), nakon nekog vremena počelo je iskrit i nije prestajalo. Nakon 10ak minuta je prestalo, međutim od tog dana ne uspijevam napravit iskru da mogu kuhati na plin na tom kolu. Pomislila sam bila da je neka voda upala, al očito nije.
Na što vam miriše da bi moglo biti? Možemo li nešto sami napraviti ili nema druge nego zvati majstora. To mi je veliko kolo na plin na kojem najčešće kuham (štednjak je 2:2, struja-plin). Hvala.
A jesi li probala taj ring upaliti s upaljačem?kod mene zna iskriti ak slučaj o pritisnem s protvom okidač za plin
Posljednje uređivanje od jelena.O : 14.11.2024. at 16:21
Čime popuniti rupu u zidu (nakon što je obijena žbuka i dio cigle zbog popravka vodovodne cijevi)?
Radi se o rupi cca 20x20x20cm, na zidu, dakle vertikalno.
a ko je rupu radio i zašto? vjerojatno je trebao poslije i sanirati? kod mnene u kupaoni su to napravili ljudi iz našeg upravitelja zgrade , ali su tražili da mi nađemo pločice
Posljednje uređivanje od jelena.O : 03.12.2024. at 16:34
majstor vodoinstalater obio zid zbog popravka, nije majstor za popravak zida
drugi majstori traže prevelike novce da izađu na popravak rupe u zidu vrlo stare kuće ...
Imala sam istu situaciju kad su mi hitne intervencije razrokale cijev u kupaonici iza kotlića. Ja sam to sama popravljala baš ovako kako sam opisala u prethodnom postu. Nabavila komade materijala (cigla, knauf, što god) i nagurala oko cijevi da grubo zapunim šupljine, zamazala gleterom i to tako da sam samo pazila da mi ostane podloga tamo gdje su fuge. Gore pločice i kraj balade. Vjerojatno bi još držalo vodu da nismo u međuvremenu radili rekonstrukciju instalacija u toj kupaonici, pa su "pravi majstori" stavili ugradbeni vodokotlić na to mjesto.
To ovisi o kvaliteti postavljanja. Na staroj kadi mijenjala sam svake 2-3 godine (kasnije i češće, jer sam i sama relativno loše postavila novi silikon). Otkad smo napravili generalno preuređenje kupaonice 2018. nisam mijenjala niti jednom. Majstor je to izveo savršeno. I da - povremeno mi se skupe one crne točkice plijesni na silikonu, ali čim uočim točkicu, to rješavam klorom po noći - Domestos ili Pufas sprej za teško dostupna mjesta (pregrada tuš kabine).
Shvatila sam da će mi trebati tapete u kuhinji da zaštite donji dio zida jer su pločice stavljene samo po sredini, no, međutim kada pržim, kuham, onda se desi da špricne po zidu, to sam primijetila neki dan dok sam okretala palačinku i pljas dvije kapljice na bijeli zid. Stoga, par pitanja:
1. tapete koje mogu i ja zalijepiti?
2. kako skinuti uljnu mrlju sa zida?
3. koju boju uzeti da mi ne umara oči, bijeli zid sa svijetlo sivim pločicama mi je bio super
1. Tapete perive na rolici imaš u Bauhausu: https://www.bauhaus.hr/ljepljive-folije/c/10000696 (Imaš i u Pevexu i u drugim trgovinama, možda i za manje para...)
2. Imaš ovdje postupak čišćenja masnih mrlja sa zidova: https://net.hr/magazin/ciscenje-i-or...3-2690234fa6ce (Nisam probala, imam pločice na tom mjestu)
3. Tek kad nađeš vrstu proizvoda koji tražiš, odaberi boju i uzorak da se slaže s onim što već imaš
Do tada, na zid nasloni veliki pleh iz pećnice dok kuhaš ili pržiš hranu koja prska. Ja imam jedan svijetli koji stalno stoji naslonjen na pločice iza ploče za kuhanje, ovako nešto: https://excetrashop.hr/sve-za-kolace...669299775.html Perem to redovito u sudoperu. Ne obrani zid u potpunosti (imam pločice, ali fuge su izložene) ali znatno smanji prskanje na zid.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 25.02.2025. at 08:49
Ja još nemrem vjrv da to nisam shvatila na vrijeme nego tek kad sam već uprskala zid. Aaaaa
Možeš kupiti perivu boju, npr. dulux diamond eggshell. Isprobala sam ju i u kupaonici i u kuhinji i odlična je. U Bauhausu sada ima i neki njihov premaz kojim se bilo koja boja pretvara u perivu, ali njega smo tek nedavno kupili, ne znam koliko je izdrživ.
Napokon sam shvatila da moram učvrstit ormare na zid ne samo zbog sigurnosti već i zbog tog što je centar mase u teškim vratima pa se zato naginje na vrata bez obzira kako podesim nožice.
Kao i ranije bit će problem odabrati pravu veličinu svrdla.
Možda da vidiš s https://www.bauhaus.hr/univerzalne-t...ama/p/24503253
Ima li tko trimer za travu na struju? Jeste li zadovoljni? Koja marka i model?
Da. Zadovoljni smo. Ja mogu time rukovati puno lakše nego s velikim trimerom na mješavinu koji mi je pretežak i jako ga je teško upaliti.
Eh, sad, probat ću naći link. Uzeli smo Einhell iz banalnog razloga - zamjenjive su baterije i sa drugim alatima koje imamo (škare za živicu, flekserica, pila za granje...) Nisam sigurna, mislim da je ovaj u pitanju ili neki slični: https://www.pevex.hr/elektricni-trim...gc-et-4530-set (naš ima teleskop, jer mm i sinovi su visoki, pa im bolje paše raditi s produljenim štapom, a meni odgovara najkraći). To mi je odlično za šišanje trave oko vrta (imam lasagna gredice obijene daskama) i za škarpu na kojoj su razni ukrasni grmovi. S tim manjim trimerom lakše napravim "frizure" tj. precizno pokosim manje površine. Nema flaks nego plastični nožić koji rotira i travu zapravo slama udarcem. S kosilicom je došla cijela kutija zamjenskih nožića.
Aliii ako je to jedina kosilica, nije dovoljna za veće površine ni dovoljno jaka. Mi imamo još i samohodnu guralicu i klasični trimer, pa nam dobro dođe kad se više ljudi uhvati košnje.
to je i MM kupio nedavno, ja oduševljena.
lagano za raditi, treba namjestiti glavu da je ravna, travnjak je malo "rupast" kad ja kosim, ali kad se ispraksam bit će ok.
Postat ću lijena vaditi kosilicu ... (trava je ljepše pošišana s kosilicom, naravno, ali ovo je za male površine pristojno)
isto kupio einhell zato jer ima bušilicu i odvijač pa imamo dvije baterije
MM-u je malo kratka, meni je ok
ima 2kg tako da nije teška
Posljednje uređivanje od Vrijeska : 08.05.2025. at 09:47
Ja sam mislila na kabel uzeti, a ne aku, jer mi je ta površina blizu utičnice. MM je sklon igri s baterijama. Nisam još ni bila po dućanima, ali mi se čini da bi ta s kabelom morala imati manju masu i ne moraš čekati da se baterija napuni. To je ravna površina od možda 1,5 m x 8 m i još neka kosina ispod s kojekakvim grmovima, isto toliko velika.
Ova tvoja, Peterlin, ako je, onda ima 450 W. Već sam dobila jedno mišljenje od kolege s posla da bi ta snaga trebala biti dovoljna.
Vrijeska, je l znaš kolika je snaga vaše?