Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 62

Tema: Emisija Etika:Medicinski potpomognuta oplodnja u 15:30 HRT2

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno Emisija Etika:Medicinski potpomognuta oplodnja u 15:30 HRT2

Gledajte!!!!

OPIS:
    Ova epizoda Etike bavi se medicinski potpomognutom oplodnjom. Je li neplodnost bolest i kako pomoći osobama koji žele, a ne mogu imati dijete? Koja su etička pitanja vezana uz tzv. umjetnu oplodnju? Kod medicinski potpomognute oplodnje je nekima važnije kakva je to medicinska procedura, drugima je važnije kakav je to moralni čin. Oni koji žele trebaju imati djecu. Ako ne mogu, treba im pomoći. Nesuglasica je samo oko toga: kako? Pitanja ima mnogo, kao i mogućih odgovora.

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Tko zna tko stoji iza emisije??

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja nažalost neću moći gledati, ne očekujem ništa pozitivno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Isuse, od samog naslova sam protrnula, jer mogu mislit kakav će bit sadržaj, "znajući znanje trenutnog stanja", da se lijepo izrazim . Nadam se da će me stvarnost demantirati, samo ću onako, iz opreza, kao što se gleda horor film, škicnut ovaj topic da vidim što je na kraju bilo, ali neću čitat detalje horor scena i mišljenja.

Gabi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

baš sam naletjela na txt-u na ovo i krenula otvoriti temu ali je bublica bila brža

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

plan mi je gledat emisiju, ali ako vidim neke pope kako popuju okrenit ću, ili ne daj Bože ministra Fuj pljuc.
    Evo počinje!!!!

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

evo, rekli su "umjetna" oplodnja
    Objašnjavaju postupke medicinsli potpomognute oplodnje, inseminacija i IVF....
    Koja je ova voditeljica?!
    Evo neki mladi među sobom pričaju,..
    Evo ih u udruzi roda

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Priča Karmen!!!! Super!

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Karmen

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

aha!!! sada druga strana priće .....Hodžić Petar Krešimir

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Evo on kaže da je on za život.

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

evo opet Hodžić, priča o reprodukciji... Kaže da ne možemo pričat na pravu o potomstvu. ...

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Kaže da medicinska oplodnja nije lječenje...

goa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Uz dužno poštovanje dr. Hodžiću, čovik priča pi.....je,čuj, on bi nas neplodne educirao(!), i ove gluposti o Bilingsovoj metodi koja liječi neplodnost..ma, emisija za srednjoškolce, pardon, osnovnoškolce,više sam očekivala..

Ljufi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

... i Hodžić propitkuje što su to ljudska prava...

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Jao meni, ovaj Hodžić bi se mogao početi baviti drugim temama, a ne ovom! Dobro je rekla Goa, emisija za školarce! Pozdrav Karmen!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Točno sam znala da će pričat o Billingsovoj metodi, ono - eureka! To je općenito stav "kršćanskih ginekologa" - Billingsova metoda, a ako ne pomaže - prihvati i odustani.

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Nije ni čudo da tako priča, čovjek sjedi u uredu Hrvatske Biskupske Konferencije

Ono što meni nikako nije jasno da su ljudi koji su protiv MPO mahom doktori i ginekolozi - oni koji bi trebali znati bolje i imati neku empatiju prema pacijentima

http://www.danikrscanskekulture.info/sudionik.php?id=36

Zajedno sa suprugom Rafaelom, diplomiranom inženjerkom biologije i glazbenicom, stručno se usavršava u SAD-u u području prenatalne i perinatalne psihologije, edukacije i zdravlja., a 2002. godine imenovan je međunarodnim savjetnikom Udruženja za prenatalnu i perinatalnu edukaciju i zdravlje (APPPAH) iz SAD-a. Osnivač je i prvi predsjednik Hrvatskog društva za prenatalnu i perinatalnu edukaciju i zdravlje (CroSPPEH) te sa stručnim timom pokreće projekte i programe, od kojih se posebno izdvaja „Program kontinuirane emocionalne i senzorne stimulacije od prenatalnog razdoblja do 3 godine postnatalnog života“ namijenjenog dječjim vrtićima.

Educirao se i u području bioetike završavajući edukacijske programe u Italiji, a pri sveučilištu Duke u SAD-u završava kolegij „Duhovnost, religija i zdravlje“. U srpnju 2008. godine stekao je diplomu djelatnika u obiteljskom pastoralu pri Papinskom institutu Ivan Pavao II. za studij braka i obitelji u Rimu. Predaje i sudjeluje na stručnim skupovima u zemlji i inozemstvu. Autor je brojnih stručnih i popularnih članaka.

Od siječnja 2004. godine djeluje u Uredu HBK za obitelj kojeg je sada voditelj. U rujnu 2008. godine Vlada RH imenovala ga je članom Savjeta za populacijsku politiku. U braku je od 2000. godine, a sa suprugom i dvije kćeri živi u Zagrebu.
    Posljednje uređivanje od pino : 15.03.2010. at 16:19 Razlog: dodala link

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Točno sam znala da će pričat o Billingsovoj metodi, ono - eureka! To je općenito stav "kršćanskih ginekologa" - Billingsova metoda, a ako ne pomaže - prihvati i odustani.
    A koja je ovo metoda?

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

metoda koja prati plodne dane i druge prirodne simptome koji ukazuju na to kad dolazi do ovulacije

znaci ocito ne pomaze kod zacepljenja jajovoda ili muskog faktora, a ni vecine drugih uzroka neplodnosti

http://www.woomb.org/bom/index.html

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pa, ima doktora i doktora i ginekologa i ginekologa, među njima pro i contra MPO. Ima i dosta tzv. (barem ih ja tako zovem) "new age doktora" koji su, čini se, razočarani medicinom - tj. najbolje je ništa ne dirati, od antibiotika pa nadalje. Jako puno se s liječničke strane (non MPO) čuje i klasična iluzija - opustite se. Barem sam je ja, x puta, u najboljoj namjeri, i najčešće od ženskih doktora, čula. Valjda se na taj način nekako nose s limitima medicine ili s onim gdje smatraju da bi limiti trebali biti.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Billingsova metoda ti je ona preporučena kršćanska kontracepcija - praćenje plodne sluzi i apstinencija u plodne dane.

Nakako je jedna liječnica strana dobro opisala taj osjećaj izgubljenosti u dijelu medicine gdje se čini da smjernice ne postoje, a postoje, samo su ih samo kužeri svjesni koliko su, u biti, čvrste, ako nekako podrazumijevamo neograničene budžete i da lova nije pitanje (tipa: ne šalji ženu od 40+ na klomifen i inseminacije i sl.).

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Iskreno sam očekivala više od emisije npr. kratki razgovor sa jednim od MPO lječnika! Ovo su gluposti što Hodžić priča.Pratim ovulaciju godinama pa ništa

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ajme, a koji će MPO liječnik vesela srca gostovat u emisiji Etika, na današnjem HTV-u, uz znane stavove i Milinovićevu stegu? Klima jednog društva treba bit poticajna za razgovor, a ova sada nije.

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

A nisu se upitali je li etično da žene i parovi općenito prolaze i fizčki i psihički sve ovo što prolazimo zbog novog zakona... ali nismo mogli ni očekivati da će emisija dublje ući u problematiku, to je emisija koja je namijenjena školarcima ... jedino mi se sviđa što uredništvo nije zauzelo stranu, a o ovim popovima i njihovoj etičnosti stvarno ne bi (čast izuzecima)

lucija83 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Može link? ja nisam gledala a baš me zanima ako tko može da stavi.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Petar Krešimir Hođić brat je Mislava Hođića, svećenika koji je trenutačno u Rimu. Svaki daljnji komentar je suvišan.
    P.S. Nije rekla- kazala, poznam Mislava,a površno i brata.

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Nisam gledala, ali sam slusajuci doktore koji su me lijecili mjerenjem bazalne temperature izgubila dobrih sest godina... i ja vjerujem da je Bozja posljednja, ali ako nista sami ne poduzmemo nece nam ni on pomoci....

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A što očekivati kad je rasprava u emisiji opet bila totalno bespredmetna - Karmen uvijek isto pravilno priča i iznaša stvarne činjenice, a netko kao dušebrižnik, najčešće s "crkvene" strane opet parolama "za život!" u već dobro znanom duhu cijelu priču vraća unatrag.
    Ali što i očekivati, opet, kad sam prije par dana u jednoj crkvi uzela sa stolića gdje stoji štampa za vjernike letak koji je pisao izvjestan dr.med. Antun Lisec koji u istom duhu piše, citiram s letka, da se prihvaća, samo u slučaju opravdanih razloga izbjegavanja začeća, suzdržanost u plodne dane koje se jednostavno i pouzdano otkriva upravo uz pomoć prirodne ili Billingsove metode.
    A za MPO na istom letku stoji crno na bijelo: Smrtni je grijeh umjetna oplodnja (i u "epruveti" i inseminacija), kao i ubijanje nerođenog djeteta, kontracepcija i sterilizacija. Dalje isti autor navodi da "rijetko koja djeca začeta u epruveti prežive. Čujemo da ih većinu pobiju, ili ih drže žive smrznute u frižiderima".
    Je li uopće na ovo potreban bilo kakav komentar??
    Na dnu je i adresa dotičnog koji bi rado podijelio letke kome god treba, kako je napisao dapače u većim količinama....
    I interesantno, izdavač je upravo kako je gore rekao i dotični Petar Krešimir u današnjoj emisiji - "Pro vita".
    Tako zvučne parole uvijek plijene pažnju javnosti ako ništa drugo, ali uvijek se iznova pitam koliko će (a hoće) većina koja o ovom pojma nema u iste i povjerovati...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

i ja vjerujem da je Bozja posljednja, ali ako nista sami ne poduzmemo nece nam ni on pomoci....

Potpisujem ovo

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

katastrofa...jel ima link???

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ZA ŽIVOT je crkva, a molim vas, a za što smo to mi koji prolazimo sve ovo, za što ????? o mamicu im ......
    e i da Billingsova...ma nebi radije počela bi pisati svašta bolje da ovdje stanem....

ZA ŽIVOT!!!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nisam gledala, al vas čitam pa si mislim što Petar ili Antun nisu prije široj javnosti pojasnili
    Billingsovu da ne moramo na IVF... Sad kad netko stavi link pa se detaljnije "educiram" , ubit ću se što nemamo već bar 3 djece kad je tako lako.... Ovo je idealno rješenje za OAT ili azo.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Emma Maria, odlično napisano i sve si time rekla...

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

innu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

link, molim vas, da se malo nasmijem oko tih dušebrižnika, a smijat ću se, zapravo, na žalost, na svoj račun!

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ajme, jao si ga nama! Upravo sam pročitala i mislim da mi se povraća!
    Ovome se ne možeš ni nasmijati, prejadno!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku

Citat iz letka :

Rijetko koja djeca začeta u epruveti prežive. Čujemo da ih većinu pobiju, ili ih drže žive, smrznute u frižiderima.

Šokirana sam. Doktori pobiju većinu zametaka. Ako im to nije dosta,
    u frižideru (pored gableca) drže djecu.
    Mislim da bi Ante Tomić kvalitetno obradio ovaj letak, ako ima netko da mu pošalje link.

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

iako mi je ova emisija ostavila gorak okus ustima...jednostavno zbog iznesenih neistinitih teza kontra strane, a čije me iznošenje uvijek uznemiri...koliko god sam dugo u ovome

ali...neke stvari su mi bile pozitivne

u svakom slučaju to je emisija koja uvijek iznosi strane za i protiv, te ju kao takvu treba prihvatiti
    da, napraviljena je za školski uzrast s 'igranim scenama' u kojima dvoje djece iznose kolegici (u sredini) najčešće predrasude...mislim da je namjerno prikazano pojednostavljeno 'narodno' shvaćanje mpo-a...međutim, isto to dvoje djece koje iznose predrasude, na kraju zaključuje da ljudima ne treba onemogućavati njihovo pravo na najbolju medicinsku pomoć i pomoć pri začeću te da svako treba moći izabrati - nešto u tom smislu...što posredno zaključuje i voditeljica emisije

nadalje...voditeljica emisije korektno koristi termin 'medicinski potpomognuta oplodnja', a u jednom trenutku kaže 'takozvana umjetna oplodnja' - termin umjetna oplodnja (osim PKH) koriste djeca (koje ja doživljavam kao predstavnike 'neukih') - u tim igranim, odnosno namještenim scenama

i naravno karmen odlična, izneseno sve rel(kršitelj koda)no - tko je htio čuti, čuo je

ja sam zapravo doživjela emisiju kao relativno pozitivno predstavljanje mpo-a (iako je zbog koncepcije dana riječ i drugoj strani) - ukupna ocjena mi se nekako ipak osjetila na stranu pro na kraju...

PKH i AL - bez komentara - inače taj letak egzistira već jako dugi niz godina i doista nije ništa novo - i uvijek mi zakovrlji u želucu, ma kao dosadne muhe - inače se često i zbog mjesta stanovanja susrećem s tim lecima

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Vidjela sam druge letke, ali ovaj konkretno prvi put... Mislila sam da sam svašta čitala/čula, ali uvijek može gore...
    Ako ima neki stručnjak da stavi link......pliz

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nisam gledala, pa bih isto žicala neku dobru dušu za likn
    Emma Maria dobro rečeno, da mi netko prije reče za tu metodu...jooooj... di bi mi bio kraj

a što se tiče letka, meni on nije čak ni meni je
    bilo tko sa imalo zrnca soli u glavi to ne može uzeti za ozbiljno
    meni je to za neuki i priglupi puk (brišite ak vrijeđa nekoga)
    da, znam da nažalost živimo u takvoj zemlji u kojoj će jako puno ljudi shvatiti doslovno to što piše
    i iskreno, zaboli me što bilo tko misli, to je njihov problem, al smeta me što ti i takvi meni kroje sudbinu
    ja se u njihovu ne petljam

H2O avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I ja čekam link

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Da li da se ili da na ovo.
    Prije sedam i pol godina ja i MM idemo na naš prvi aih na sv. Duh i svratimo u crkvu ispod bolnice da se pomolimo.Kleknem u zadnju klupu i ugledam ovaj letak,pročitala ga i ostavila.Lijepo sam se pomolila Bogu,malo se pričala sa njim,nisam čula da mi je tada nešto rekao ali nakon dva tjedna sam dobila poz. test i sada imam lijepu zdravu djevojčicu.

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ovaj letak je prestrašan.... nemam riječi. Koje neznanje i zatucanost..
    Posljednje uređivanje od bublica3 : 16.03.2010. at 10:24

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ne znam dali da placem ili da se smijem...na ovaj letak....prestrasno.......

goa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Pitam se bi li dr. Hodžić, kojeg je, eto, Bog "blagoslovio" djecom, da slučajno nije tako, i sam prakticirao Billingsovu metodu za liječenje neplodnosti?! Lako je govoriti iz suprotne pozicije. Nedavno mi je jedna poznanica objašnjavala kako se moram pomiriti sa situacijom, znate ono, Božja volja, bla-bla, pola godine kasnije mi se povjerila kako će najvjerojatnije morati na MPO i nije mi izgledala kao da je muči jeli to po volji Bogu..
    A letak, pisan kao da su još uvijek u radijusu od 50 km školovani samo jedan pop i jedan učitelj..

ZAUZETA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj H2O prvotno napisa Vidi poruku
    I ja čekam link

Da li da se ili da na ovo.
    Prije sedam i pol godina ja i MM idemo na naš prvi aih na sv. Duh i svratimo u crkvu ispod bolnice da se pomolimo.Kleknem u zadnju klupu i ugledam ovaj letak,pročitala ga i ostavila.Lijepo sam se pomolila Bogu,malo se pričala sa njim,nisam čula da mi je tada nešto rekao ali nakon dva tjedna sam dobila poz. test i sada imam lijepu zdravu djevojčicu.
    Odlično, H20 i pravo u sridu Jućer sam na facebooku naletila na članak o tome kako su djeca iz MPO-a bolesna, genetski nepravilna, ma preletjela sam i zanemarila... neka samo oni rade svoj istraživački posao, mi imamo svoj izbor i cilj!!!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Onaj letak je prestrašan Nemam komentara na takve gluposti a još manje ču se time baviti.
    Nikad neču zabravit dan kad sam bila na nedjeljnoj misi(u to vrijeme se mjenjao zakon o MPO) i svećenik je cijelu propovjed govorio o "umjetnoj" oplodnji i svakakvim glupostima, zgrozili smo se i ja i mm, osječala ko neko smeće, go..o, kojoj kao nije mjesto u crkvi i molit se Bogu jer sam u MPO.
    Sramota čime se neki svećenici bave.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

To ti je tako Kika zato ja više i ne idem u crkvu jer se ne slažem sa njihovim stavom i ja gledam na to da su i oni samo ljudi i griješe a stav Boga o MPO-u ne znamo, možemo samo nagađati ovo ili ono...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    To ti je tako Kika zato ja više i ne idem u crkvu jer se ne slažem sa njihovim stavom i ja gledam na to da su i oni samo ljudi i griješe a stav Boga o MPO-u ne znamo, možemo samo nagađati ovo ili ono...
    Slažem se s tobom. Od toga dana ni ja nisam išla na misu, zgadio mi se kad moram tako napisati. A moliti se mogu bilo gdje,nemoram ići u crkvu di me se smatra griješnicom.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Zaboravila sam dodati da moja prijateljica koristi Billingsovu metodu kako ne bi imala više djece jer je aktivna vjernica ( kad je plodna sluz nema hopsanja ) pa će ih ipak za koji dan imati ravno petero ( naravno ne odjednom ). Da me se pogrešno ne razumije, dječica su preslatka i jaaako ih volim, ali eto metoda nije baš nešto kontraceptivna ni reproduktivna........

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •