Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Šav nakon carskog

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Šav nakon carskog

Dakle ovako rodila sam sad će skoro mjesec, točnije u petak.
    I to na sv. Duhu i navodno oni imaju konce koji se sami raspadnu pa ne moraju se vaditi.
    Prvi put nisam vadila.
    E sad danas sam nešto skužila i onda pogledam i viri mi končić veličine 2-3cm.
    Kaj je MM došao on je pogledao i odrezao ga je jel mi je stalno zapinjao pa me malo bolilo.
    E i sad imam osječaj da me baš na tom mjestu malo pecka i bolucka, a i Mm je rekao da je na tom mjestu malo crbeno pa da si mažem sa nećim.
    eE sad sve me strah da se nešto ne desi grozno tipa da mi se ne ognoji ili tako nekaj, a nemam pojima sa čim bi mazala i koga bi nazvala da mi da neki savjet.
    Pa evo pitam vas možda je netko od vas imao sličnih problema.

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ako možeš, nazovi patronažnu da ti pogleda, ili idi kod svog ginekologa, nemoj se bojati!

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

nasprejaj octinoseptom (pliva) ili dermosprejom (JGL)- to je sredstvo za dezinfekciju.
    ja sam time špricala jedno mjesec dana rez.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

I mene je nakon drugog carskog boljelo baš na mjestu gdje je bio šav, i to jako, točnije na samim krajevima. Isto mi je van virio končić (s obje strane) koji je nakon nekog vremena sam otpao. To me toliko zatezalo da sam imala osjećaj kao da će mi se šav raspuknuti. Trajalo je oko mjesec i pol,dva i onda je potpuno prošlo. Prvi puta nisam imala takvih problema. Octenisept je blag i dezinficirat će šav ako je lagano upaljen. Ukoliko primijetiš bilo kakav jači upalni proces ili vidiš da se gnoji, svakako se javi dr. Sretno

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Gle mene je isto nakon prvog dosta zatezala, ali sad ne.
    I kad sam išla iz rodilišta su mi odrezali mali končić na kraju.
    I sve je bilo super do jučer kad sam osjetila peckanje i taj končić.
    Kod giniča sam naručena tek 14
    Kad namažem i našprican jel moram prekrivati sa nečim taj dio.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ne trebaš s ničim pokrivati, a za rez ti je super i krema contractubex (možda nisam točno napisala naziv, ali otprilike tako se zove, tubica je bijela s nečim žutim na sebi). Inače na tvom mjestu ja bih pozvala patronažnu da dođe pogledati taj šav, najvjerojatnije nije ništa, ali zašto ne otkloniti i to zrnce sumnje.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj domy prvotno napisa Vidi poruku
    Gle mene je isto nakon prvog dosta zatezala, ali sad ne.
    I kad sam išla iz rodilišta su mi odrezali mali končić na kraju.
    I sve je bilo super do jučer kad sam osjetila peckanje i taj končić.
    Kod giniča sam naručena tek 14
    Kad namažem i našprican jel moram prekrivati sa nečim taj dio.
    Domy i meni je bila ista stvar, svi konci otpali još u bolnici (SD) nakon dva dana, jedan ostao. Odrezao mi ga je gin na prvoj kontroli nakon 5 tjedana i rekao da će me peckati i vjerojatno čak i curkati malo no da ništa ne diram nego samo "luftam" da se napravi krastica. Krastica nastala nakon par dana i onda nakon tjedan otpala i sve ok... u svakom slučaju pazi da ti rub gačica ide ispod pa da ne grebe baš po rezu.

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam imala 2.carski prije 2tjedna na sv.,duhu i imala sam jedina na odjelu konce za vaditi,koje sam morala doć nakon 1tjedna vaditi...1.carski su se stavljali koji se raspadaju a sada radi detaljnog čišćenja crijeva od priraslica i još par zahvata nisam bila samo otvorena i zašivena već sam dobila i te konce..
    kaj ne ideš na kontorlu=?ti se konci koji se raspadaju ne vide koliko se ja sječam,ali ovi koji se vade su kao udica i imaju čvoriče i moraju se vaditi..

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

i ja sam imala te končiće na kraju- kao čvoriće, i išla sam na vađenje konaca!

netko je spominjao kremu contractubex koja se koristi za ožiljke- ne koristiti ako se doji! tako piše u uputstvima.
    ja kupila i platila 100 kn a ne mogu je koristiti.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

a do kada se mora držati gaza na šavu. Ja već imam šav 15 dana i mengaa tj.krvarenje je prestalo. Strašno me smeta ta gaza kod šava.

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj TIGRICA prvotno napisa Vidi poruku
    a do kada se mora držati gaza na šavu. Ja već imam šav 15 dana i mengaa tj.krvarenje je prestalo. Strašno me smeta ta gaza kod šava.
    Meni je dr. već u bolnici(SD) maknuo gazu.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Onda ću i ja ,jer mm kaže da kod šava su nastale kraste,znači zacijellilo je. Kaj vi mislite.? a jel biste se kupale u moru? Meni su rekli kada krvarenje prestane.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Gazu su mi maknuli jos u bolnici, iako mi je cak rez bio puknuo od napora na jednom dijelu (blagodati rooming-ina ), tako da sam imala samo gacice.

Kupanje u moru - pa mislim da se bas ne preporuca nekih 6-8tj.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam se kupala u moru nakon 3 i pol tjedna. Ovo nije preporuka, samo moje iskustvo.
    Isto mi je doktor rekao ne kupanje barem 6 tjedana.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni isto nakon mjesec dana peckanje i kao bilo malo krvi ali samo na jednom dijelu rane, danas bili u bolnici i to mi očistili. Ali imam osječaj kao da je nutra baš nekaj šuplje

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja sam imala problema sa šavom kod prvog cr. krajevi su mi se zagnojili i zatezao me šav.išla sam dva puta na prematanje i nije mi lijepo zarastao. sada sa šavom od drugog cr nemam problema- dr. rekao da je sadašnji konac puno bolji nego onaj kojeg su rabili prije dvije godine(bolnica VŽ).
    mislim da se možeš kupati tek kad krvarenje potpuno prestane

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni se čini da mi je bolje zarastalo kad su mi šivali s pravim koncem, ( 2 puta9, sad su mi jedan dio napravili s pravim i taj dio je ok, a ovaj dio s otapljajučim, nikak na zelenu granu.

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    meni isto nakon mjesec dana peckanje i kao bilo malo krvi ali samo na jednom dijelu rane, danas bili u bolnici i to mi očistili. Ali imam osječaj kao da je nutra baš nekaj šuplje
    Bila si na SD? U nekoj ambulanti ili?

Imam isti problem, a vec je puno dana prošlo...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

bila na hitnoj , jer je bio vikend, dolje lijevo nasuprot trudničkoj ambulanti. da na SD.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 25.09.2010. at 07:28

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Tnx. i na ovoj temi

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj tocekica prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam imala problema sa šavom kod prvog cr. krajevi su mi se zagnojili i zatezao me šav.išla sam dva puta na prematanje i nije mi lijepo zarastao. sada sa šavom od drugog cr nemam problema- dr. rekao da je sadašnji konac puno bolji nego onaj kojeg su rabili prije dvije godine(bolnica VŽ).
    6 tjedana sam bila dobro a onda odjednom me šav počeo zatezati i gnojiti se. sad izgleda nakon više od 2 mj. katastrofalno. djelovi konca mi vire iz šava i svako malo mi krvari. bila na pregledu-dr. kaže da je šav uredan?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •