Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Zašto se ne smije prigrijavati vrhnje...

  1. #1
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno Zašto se ne smije prigrijavati vrhnje...

    ...odn. jela s vrhnjem???
    Tko zna?

  2. #2
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Prvi glas.
    Slatko ili kiselo?
    Zapečene palačinke s kiselim vrhnjem: mljac.
    Špinat s gorgonzolom i slatkim vrhnjem: mljac.

  3. #3
    Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    13,505

    Početno

    prvi put čujem.

  4. #4
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Npr. kad se napravi umak na bazi vrhnja ili se u ćušpajz (npr. poriluk) ubaci vrhnje, meni bi moja mama stalno govorila da se to ne smije prigrijavati pa sad ja tražim informacije o tome koliko je to točno????

  5. #5
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Je, to ti je jedna od bapskih, leti istim koridorom kao i sve dezinformacije o dojenju.

  6. #6
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa
    Špinat s gorgonzolom i slatkim vrhnjem: mljac.
    pa zar se ne govori da se ŠPINAT ne smije podgrijavati :?

  7. #7
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    U biti, ja nisam baš šljivila to, nego bih pojela (pregrijano, naravno, ta neću valjda hladno) i naravno da nisam imala nikakvih problema, ali bi mi mali crvić kopkao po glavi

  8. #8
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Kod špinata je jedino važno da se kombinira s mlijekom ili mliječnim proizvodima, valjda zbog oksalatne kiseline ili nečeg takvog. Drugi par čarapa je što špinat grijanjem otpušta vodu pa ti klopa više neće biti lijepa.
    Zajednički korijen ograničenjima u podgrijavanju bilo je zagaranje hrane u primitivnim loncima. Hrana s krumpirom zagori svaki put, špinat kad se "primi" za lonac ne ide majci bez Vima...

  9. #9
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Ne znam, nikad ne podgrijavam jer podjednako volim i toplo i hladno.
    Hudo je to... špinat se smije podgrijavati u kombinaciji s mliječnim, ali u toj kombinaciji se željezo ne apsorbira...
    Pa ti biraj: oćeš željezo, oćeš nešto drugo...

    Neću više ništa čitati i ubuduće ću samo potpisivati one koji kažu: "... pa kaj mi fali"?! (prvi dio rečenice po izboru)

  10. #10
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Neću više ništa čitati i ubuduće ću samo potpisivati one koji kažu: "... pa kaj mi fali"?! (prvi dio rečenice po izboru)
    to ti je najpametnije; negdje treba povući crtu ili se izgubiš u kompliciranju... (probala)

  11. #11
    Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,593

    Početno

    ja podgrijavam jela s vrhnjem
    i kaj mi fali

  12. #12
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Ja i spinat i blitvu i grah i kupus ... i kaj mi fali!

  13. #13
    Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    13,505

    Početno

    ja sve jedem hladno jer mi se gadi podgrijavanje!
    i kaj mi fali?

  14. #14
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    ti ko mm: izvadi iz frižidera i jede

    a meni se želudac prevrće

    ja podgrijem u mikrovalnoj... i kaj mi fali?! dvalj:

  15. #15
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    SVE vas potpisujem!
    (najviše Lutonjicu jer ja obožavam hladne ručkove)

  16. #16
    Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    10,959

    Početno

    ...a ja jedem toplo, čim je klopa pripremljena, bez obzria da li sam gladna....

  17. #17

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    i kaj ti fali?

  18. #18
    Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ČK
    Postovi
    2,914

    Početno

    Ja sam čitala da svaka podgrijana hrana nije dobra, iz razloga što nema nikakvu hranidbenu vrijednost, odnosno ne hrani stanice, već samo opterećuje probavne organe, jertu, slezenu, gušteraču i bubrege.
    Zato mi baš nikad ne jedemo podgrijanu hranu.

    Prije smo ju podgrjavali, ali tegobe koje smo imali (svaki od nas individualno) ne mogu sa sigurnošću s tim povezati. Jedino što mogu povezati je to da otkako smo iz kuhinje bacili mikrovalnu nisam imala napad gastritisa.

  19. #19
    litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,852

    Početno

    ja ne volim bas hladno. pa jedem tek kuhano ili podgrijano.

    mm sve moze izvadit iz frizidera, zalit mlijekom i potamanit... i kako samo tada uziva...

  20. #20
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    i šta mu fali?!

  21. #21
    litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,852

    Početno

    gajba pive, pile i bbq tad mu ni mlijeko ne treba!

  22. #22
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Čovjek je zadovoljan s malim stvarima.

  23. #23

    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    3,805

    Početno

    Ja sve podgrijavam. Čak i pire-krumpir. Jednom (ali samo jednom ) mi je uspjelo podgrijati pečenog odojka tako da je kožica opet bila reš - to smatram vrhunskim podgrijavanjem
    Inače, ovo za vrhnje - zna se skiseliti kad se grije.

  24. #24
    mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,285

    Početno

    mislim da smo još davno na satu biologije učili da kad se podgrijava važno je da dođe zbog vrenja, da se ubiju neke bakterije nastale stajanjem.
    a koliko je to stvarno dobro, ne znam.
    znam samo da su grah, sarme, variva i bakalar puno ukusniji kad odstoje.
    glavno da nikom niš ne fali .

  25. #25
    mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,285

    Početno

    zbog vrenja= do vrenja

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •