...odn. jela s vrhnjem???
Tko zna?
...odn. jela s vrhnjem???
Tko zna?
Prvi glas.
Slatko ili kiselo?
Zapečene palačinke s kiselim vrhnjem: mljac.
Špinat s gorgonzolom i slatkim vrhnjem: mljac.
Npr. kad se napravi umak na bazi vrhnja ili se u ćušpajz (npr. poriluk) ubaci vrhnje, meni bi moja mama stalno govorila da se to ne smije prigrijavati pa sad ja tražim informacije o tome koliko je to točno????
Je, to ti je jedna od bapskih, leti istim koridorom kao i sve dezinformacije o dojenju.
pa zar se ne govori da se ŠPINAT ne smije podgrijavati :?Davor prvotno napisa
U biti, ja nisam baš šljivila to, nego bih pojela (pregrijano, naravno, ta neću valjda hladno) i naravno da nisam imala nikakvih problema, ali bi mi mali crvić kopkao po glavi![]()
Kod špinata je jedino važno da se kombinira s mlijekom ili mliječnim proizvodima, valjda zbog oksalatne kiseline ili nečeg takvog. Drugi par čarapa je što špinat grijanjem otpušta vodu pa ti klopa više neće biti lijepa.
Zajednički korijen ograničenjima u podgrijavanju bilo je zagaranje hrane u primitivnim loncima. Hrana s krumpirom zagori svaki put, špinat kad se "primi" za lonac ne ide majci bez Vima...
Ne znam, nikad ne podgrijavam jer podjednako volim i toplo i hladno.
Hudo je to... špinat se smije podgrijavati u kombinaciji s mliječnim, ali u toj kombinaciji se željezo ne apsorbira...
Pa ti biraj: oćeš željezo, oćeš nešto drugo...
Neću više ništa čitati i ubuduće ću samo potpisivati one koji kažu: "... pa kaj mi fali"?! (prvi dio rečenice po izboru)![]()
to ti je najpametnije; negdje treba povući crtu ili se izgubiš u kompliciranju... (probala)apricot prvotno napisa
ja podgrijavam jela s vrhnjem
i kaj mi fali![]()
Ja i spinat i blitvu i grah i kupus ... i kaj mi fali!
ja sve jedem hladno jer mi se gadi podgrijavanje!
i kaj mi fali?![]()
ti ko mm: izvadi iz frižidera i jede
a meni se želudac prevrće![]()
ja podgrijem u mikrovalnoj... i kaj mi fali?!dvalj:
SVE vas potpisujem!
(najviše Lutonjicu jer ja obožavam hladne ručkove)
...a ja jedem toplo, čim je klopa pripremljena, bez obzria da li sam gladna....![]()
i kaj ti fali?![]()
Ja sam čitala da svaka podgrijana hrana nije dobra, iz razloga što nema nikakvu hranidbenu vrijednost, odnosno ne hrani stanice, već samo opterećuje probavne organe, jertu, slezenu, gušteraču i bubrege.
Zato mi baš nikad ne jedemo podgrijanu hranu.
Prije smo ju podgrjavali, ali tegobe koje smo imali (svaki od nas individualno) ne mogu sa sigurnošću s tim povezati. Jedino što mogu povezati je to da otkako smo iz kuhinje bacili mikrovalnu nisam imala napad gastritisa.
ja ne volim bas hladno. pa jedem tek kuhano ili podgrijano.
mm sve moze izvadit iz frizidera, zalit mlijekom i potamanit... i kako samo tada uziva...![]()
i šta mu fali?!
Ja sve podgrijavam. Čak i pire-krumpir. Jednom (ali samo jednom) mi je uspjelo podgrijati pečenog odojka tako da je kožica opet bila reš - to smatram vrhunskim podgrijavanjem
![]()
Inače, ovo za vrhnje - zna se skiseliti kad se grije.
mislim da smo još davno na satu biologije učili da kad se podgrijava važno je da dođe zbog vrenja, da se ubiju neke bakterije nastale stajanjem.
a koliko je to stvarno dobro, ne znam.
znam samo da su grah, sarme, variva i bakalar puno ukusniji kad odstoje.
glavno da nikom niš ne fali.