Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Za uho: Hidrogen ili ulje?

Nova avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Za uho: Hidrogen ili ulje?

Već sam malo luda. Znači ukratko: pedijatrica me pošalje u vinogradsku u ORL ambulantu jer se A žali da ga uho boli, a ona NIŠTA ne vidi od cerumena. Tamo mi doktor kaže da ne može ništa napraviti jer je čep suh i tvrd i da ga treba prvo par dana rastvarati ULJEM (Vaxol ili nešto slično) i tek onda ići na ispiranje kod pedijatrice. Priupitam ja za Hidrogen, a on meni NIKAKO, da bi on samo još dodatno isušio i stvrdnuo čep, da on ne može rastopiti cerumen.
    Zovem pedijatricu da joj kažem što je bilo i da nećemo danas ponovo dolaziti, kad ona meni- NIKAKO ne ulje nego Hidrogen, jer bi ulje još samo dodatno začepilo uho.
    I sada ne znam što da radim. Kako mogu imati OPREČNA mišljenja o istoj stvari?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

slično se i nama dogodilo prije nekih dva tjedna... ja sam ipak uzela u obzir mišljenje specijalista ORLa... samo što je kod nas bila drugačija situacija...
    M je prvi put zabolilo uho, imala je nisku temp, kod dokice dobila klavocin, hydrogen kapi i garasone kapi... oboje u uho... isti dan me poslala na ORL u Merkur jer ništa nije vidjela od cerumena... specijalist mi je rekao da ne treba ni klavocin jer je je virusna upala, hydrogen nikako a garasone u nos jer je imala zaštopan nos... napravila sam po njegovom i kuc kuc kuc sve je super prošlo...

a jesi probala sa otosan tuljcima? mani je to ko curici jako puno pomagalo...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mi smo isprobali i jedno i drugo i ne bih ti mogla reći što je bolje, ali bez hidrogena za uši i glicerinskog ulja ne idemo nikamo. Ponekad nam pomognu čisto psihološki da se malenoj "smanji" bol. Prije godinu dana sam joj stavljala par kapi hidrogena i dosta se zapjenilo i izašlo je nešto van. Nakon toga nam se više ne pjeni uho od hidrogena. A sada kod zadnje dvije upale unatrag 2 mjeseca smo kapali ulje zbog poveće količine cerumena i nakon prvog kapanja od kojih 4 dana ništa nije izašlo, a nakon drugog joj je iscurilo dosta toga iz uha dok je spavala po plahtici, a i izašlo je po uhu pa smo to s pincetom maknuli (žalila se da ima šmrklje u uhu ). Međutim svejedno smo nakon toga otišli kod pedice koja nam je isprala uho i još je dosta toga smeća izašlo van. Naravno da smo završili i na klavocinu. E da i garason smo kapali.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj mlukacin prvotno napisa Vidi poruku

a jesi probala sa otosan tuljcima? mani je to ko curici jako puno pomagalo...
    mislim da na kutiji piše kako se ne smije upotrebljavati za vrijeme upale uha.

ja bih poslušala ORL specijalistu jer je on ipak stručniji za uho od pedijatra.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

slažem se s doroteom24 da je orl stručniji za uho
    ali da pitaš 5 otorinaca ne vjerujem da bi dobila 5 istih odgovora
    neki bi bili za ulje, neki za hidrogen
    uobičajeno je stavljati hidrogen
    ali jedna sestra bi rekla pacijentima da kapnu malo običnog jestivog ulja
    i cerumen je klizio van ko čep od šampanjca
    a otorinac poludio na to
    ok nije isto jestivo ulje i uljne kapi, ali to je sličan princip
    mislim da što god napraviš nećeš pogriješiti

Nova avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Hvala vam na odgovorima... najjače mi je što oboje daju isti argument, ali svatko za drugu stvar. I ja sam mišljenja da bi otorinac trebao bolje znati, ali do sada mi je pedica stvarno bila od pouzdanja. Friško je došla prije par godina sa specijalizacije iz Klaićeve gdje je učila i od dr. Marna kojeg iznimno cijenim... mislim da ću sutra nazvati Klaićevu i probati dobiti odlučujući glas od njih. A se prestao žaliti na bol, pa mi ne gori pod nogama.

Znači neke od vas se redovito s tim nosite. A ima problem samo s jednim uhom, je li tako slučaj i s vašim junacima i junakinjama?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I ja bi slusala ORL, nekako mi je i logicno da hidrogen susi jos vise...
    Sretno!

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

mi smo završili na hitnoj s upalom uha i dobili klavocin, operil, garasone za jedno uho i parafinsko ulje za drugo uho jer je bilo skroz začepljeno. Preporuka otorinca je bila 3 dana ulja, a zatim ispiranje u ambulanti. kad smo došli kod naše doktorice, ona je rekla da ne želi ispirati (Mo je tad imala 9 mjeseci) jer je beba nemirna pa nam je dala hidrogen.
    kako je Mo već bila bolje ja se nisam htjela raspravljati (ionako nije bila naša dr, nego zamjena iz druge smjene)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •