-
HITNO pomoć - lijeva mi ne radi više!
cure help!
izgleda da mi lijeva sisa ne sljaka vise...
maleni se ne najede, ona je uvijek mekana i prazna, kad stisnem nesto izadje van, ali ne mogu izdijit niti 10ml.
pokusavala sam vuci na izdajalicu, ali nista pa nista ,par kapi i to je to.
mogu li na neki nacin povecati proizvodnju mlijeka?
za desnu stranu nisam sigurna, bolje je, ali nemam pojma jel mu dosta samo desna...
-
sad pak ni iz desne ne ide nista.... ajme poludit cu!
-
-
argentina, ne vidim na topicu nigdje koliko ti je dijete staro, daj napiši?
vidim i da se izdajaš, koliko, od kada i zašto?
-
za početak, to što ti ne uspijevaš izdojiti ništa ne znači da mlijeka nema. pogotovo ako se pokušavaš izdojiti kad si nervozna.
dalje, koliko je dijete staro, koliko često ga dojiš, daješ li mu da sisa kad god želi (time se povećava proizvodnja, tj. tijelo će ti proizvoditi količinu koja je tvom djetetu potrebna)? ne znamo koliko je dijete staro pa ne možemo reći jel se možda uspostavila ponuda i potražnja, tada dojke prestaju biti napete, postaju meke a mlijeka ima točno koliko djetetu treba.
koliko dijete piški i kaka u danu?
ajde napiši sve što smo pitali
-
napiši i :
daješ li djetetu čaj iil AD, dohranu (opoet ne znam koliko je staro), dojiš li ga i noću? svakako znaj da ne možeš izgubiti mlijeko preko noći
-
joj argentina znam da je to fakat problem ali donekle si me i nasmijala s tim "kako ti ne šljakaju cike"..
i ja se ponekad osjećam kao mašina za mlijeko pa mi je stoga usporedba šljakati ili ne bila slatka....
nadam se da je štrajk cika prestao i da sretno rade i daju mlijeko...pozdrav!(ne zamjeri kaj si me malo nasmijala)
-
dakle evo me s malo vise detalja..
maleni ima nesto vise od 4 mj.
iskljucivo dojimo od prvog dana.
ne pije nista drugo, niti vode, niti caj, niti ima dudu varalicu.
samo cica. od dana kad se rodio.
super je dobivao na tezini, bio mali halapljivac, prva 2 mj non stop na cici, bljuckao toliko da sam se cudila kako uopce moze toliko posisati i jos da mu ostane pa da toliko dobiva...
nekak mi se cini da je krenulo od kad je navrsi 3 mj... skok u razvoju koji smo prezivjeli, plakao je i bio nemoguc ali nije non stop trazio cicu.
sad jede cca svaka 3,5 sata, po noci cica ali slabo pojede koliko kuzim, vise onak cmokce samo da se ununa i ponovo zaspi.
e da, podoji nam traju otprilike 5 minuta... odmakne se i podrigne i gotovo.
tek kad sam pocela nuditi nakon lijeve desnu - skuzila sam da oce jos.
ali lijevu ne bas, tj nekad ju prihvati ali samo u prazno povuce i odmakne se opet...
ne izdajam se. nikad nije htio piti na bocicu i prestala sam. mozda u tome i je fora pa ne mogu nista nacijediti... pojma nemam.
popiskani je svaki put kad ga presvlacim, kaka zadnjih dana recimo jednom dnevno, prije je puno cesce 3-4 puta na dan, a danas evo uopce nije kakao.
stolice su nam znake biti zelene i vodene, kako kada.
ma problem je i to sto nisamo 2 mj bili na vaganju i doma sam ga vagala na svojoj vagi, a cini mi se da je u 2 mj dobio 700g... ne znam...
-
Argentina, meni se slična stvar desila kada je moja mačka napunila 4 meseca. Do tada je mleka bilo za izvoz, redovno sam se budila mokra jer bi samo teklo tokom noći, a onda je u 4. mesecu sve to odjednom stalo. Grudi mi se više nisu bile napete pred svaki podoj. Nije mi bilo svejedno i plašila sam se da možda ipak ne nestaje mleka, ali sam i sa tako praznjikavim grudima nastavila da dojim, i mačka je nastavila da dobija na težini. Nadam se da će i kod tebe sve biti ok. Ja sam to sebi objasnila kao malo zakasnelo usklađivanje ponude i potražnje.
-
-
pogledaj si i ovaj tekst o neistinama i istinama o količinama mlijeka, http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=115&Show=382
-
-
evo me.
zadnjih par dana smo, dakle, promijenili naš već uhodani režim.
počela sam ga umjesto svaka 3 sata, non stop nuditi cicom (kao kad sam rodila, non stop je dojio), i sad papa često, po noći non stop na cici.
rezultat: punije i tvrđe cice. jeeeeeee!!!! 
sad kad stisnem fakat ono, ima mlijeka i ide van. neću izdajati, nema potrebe ali ful šprica.
eto. za sad ne brinem oće li nestat mlijeka, fino sam se potrudila i popravila stvar i baš sam ponosna 
istina, po noći ne spavam jer je on stalno prištekan i cucla, a prek dana sad pak neće zaspat jer oće cicu non stop isto - uglavnom, preživjet ćemo do posjeta pedici i vaganju koje nam je idući tjedan pa vam se javim kako smo
-
-
-
evo nas s raportom....dakle ne da sam se bojala da nije dovoljno dobio nego stvarno nisam bila normalna po tom pitanju!!
s 4,5 mjeseca je poduplao rodnu tezinu i ima 65 cm (rodjen s 49) sto ga po liniji rasta svrstava iznad prosjeka ( a rodjen je ispod hrvatskog prosjeka).
jeeeeeeeeeeeee!!!! 
eto super sam sretna jer je to sve od iskljucivog dojenja,a ja kakva sam, zacrtala sam si u glavi da cu iskljucivo dojiti do 6 mj i nis drugo mu necu dat.
cice po starom, opet ispuhanije i mekanije, on doji 5 minuta, ali eto - ocito mu to tako pase. po noci nije da nesto puno papa, po malo, povuce si za utjehu vise, al nek mu bude, do 6 mj a onda cemo planski pokusati nocne podoje prorijediti ili svesti na 1 max 2.
curke hvala na savjetima i potpori, ak budem imala opet problema s cicama, javim se....
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma