Danas smo bili na testiranju za školu i rekli su mi da I ima poremećaj pažnje . Čudom su se čudili kako do sada nismo bili na nikakvoj obradi ili u postupku
Ispitivali su me o porodu ( koji je bio lagan i prosječan ) i o opažanjima teta u vrtiću u kojem je jako dugo.
On je počeo rješavati zadatke dok još nije saslušao upute , ali to su zadaci koje inače rješavaju u vrtiću i riješio ih je bez greške.
Računanje , sinteza , analiza , čitanje, izmišljanje priče na temelju slika , sve 5 i još su rekle da će ga ocjene jako motivirati ( nemam pojma kako su to shvatile )
Ali , kad mu je dosadilo , otišao je do prozora i gledao vani djecu koja su bila na odmoru. Kad je sjeo na mjesto vrpoljio se kao da ima crve u guzi.
To su mi defektologica i psihologica prepričale i rekle da ćemo imati veeelikih problema u školi , i da ih je ove godine dosta s takvim problemima.
Moram priznati da sam ostala šokirana , jer do sada nisam to primjetila.
Ono što sam ja primjetila je da njemu inače treba čvrsti autoritet i da točno zna kakve su granice kod nas doma , u vrtiću , kod bake....
Iako sam na netu našla da je poremećaj pažnje =ADHD , on jednostavno nema baš te simptome.
On je u stanju satima mijesiti plastelin , crtati , gledati tv , slagati puzzle , tako danije klasičan slučaj. Ali , on je svojeglav i koji put treba dosta pregovaranja da ga za nešto pridobijem , ali zna kad malo povisim glas i ozbiljno ga pogledam da više nema pregovaranja.
Potražit ću ja psihologa za dodatnu obradu , ali jednostavno sam se morala istresti.
Ima li tko još dijete s poremećajem pažnje i kako se snašlo u školi ?